Saturday, July 21, 2012

Macam Tahu Tahu Saja Ustaz Azhar Idrus Ni... Terbaekk lah

Dari tengah malam tadi sampai le ke tika dan saat ini mak dara mengalami sakit gigi ya amat.. Masyaallah dugaan dan cobaan di hari pertama berpuasa bagi mak.. Semalam dah bantai makan ubat sakit gigi.. Sebelum habis waktu sahur sempat makan makan jugak lagi 2 biji ubat tu.. Tapi sekarang dah masuk tengah hari sakit dia mai balik dah.. Berdenyut denyut sampai ke kepala dah ni .. Dah tu saja sajalah mak sharekan di twitter mak dara..


Somi mak dah ajak mak pegi klinik gigi dah.. Yang Mak Dara pulak sayanggggg nak ke sana ye lah tak best pulak rasanya kalau terpaksa bukak puasa sebab nak kena cabut gigi.. Tiba tiba Mak terbaca twit dari Ustaz Azhar Idrus... Nak tahu apa dia kata?


Macam Tahu Tahu Saja Ustaz Azhar Idrus Ni dengan situasi mak sekarang yang tengah sakit gigi tak hengattt ni kan... Terbaekk lah ustaz.. Baiklah mak nak bersiap siap ke klinik gigi dulu lah.. Moga moga mak tak tertelan darah, tak tertelan gigi ataupun tertelan playar cabut gigi tu ...hehe

Alang alang dah baca entry mak ni.. jom kita bertweet tweet jom ni twitter mak ye https://twitter.com/adzairdawati


25 comments:

  1. Tahu tahu jer dia kann. Hihihi Dugaan tu Makdara, sabar jelah yer. :)

    Selamat berpuasa untuk Makdara sekeluarga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah mcm tau2 je dia dgn situasi mak ni hehe.. Selamat berpuasa for you tooo ;)

      Delete
  2. Ustaz Azhar Idrus memang kelakar dgn loghat ganu yang agak pekat...heheh..hehhe
    http://foreverstuffs.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah semua jawapan2 dia mmg kelakar sangat2 kan

      Delete
  3. tp biasany doktor kalau tgh sakit dia tak nak cabut huhuh..
    miss z pun ada baca tweet ne hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul lah jugak nak nak lagi tengak bengkak kaw kaw ni kan.. adoiii kena tunggu surut dulu lah nampak gayanya ni huhuhuhu

      Delete
  4. hahahha...ye lah janagn sampai tertelam playar tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha kalau tertelan playar rasanya bukan saja batal puasa.. terus masuk icu nnt mak ni nnt hahahahha

      Delete
  5. wah..sakit gigi mau gegar dunia mak oooiiiii...

    jangan ditelan playar nanti tercekik lagi susah hehehee ..salam ramadhan mak :)

    ReplyDelete
  6. tu lah memang sakit ya amat ni.. nak jerit pun ada huhuhu..
    Salam ramadhan Adylia..

    ReplyDelete
  7. hati2 mak dara. hehe

    nway,selamat berpuasa utk mak dara & keluarga :)

    ReplyDelete
  8. aduh,mmg sakit..kan pengalaman ni.

    ReplyDelete
  9. hahaha..kelakar la tweet UAI tu.

    ReplyDelete
  10. Dah p cabut gigi kot MakDara ni...senyop jaaa... :)

    Selamat Berpuasa My Laling kozen l:)

    http://blogdearlady.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Hai mak selamat menjalani ibadah puasa.semoga x tertelan gigi ok..

    ReplyDelete
  12. hehehehe....tertelan playar tuh x leh tahan....sabo jer lah dugaan nak mula puase neh....huhuhuhh!!!!

    ReplyDelete
  13. memang azab ler sakit gigi time berpuasa ni... nak makan ubat tak bleh pulak...huuuuuhuuuuu

    ReplyDelete
  14. siksanya sakit gigi..hehe jaga2 jgn tertelan mcm yg UAI kata tu..:)

    ReplyDelete
  15. syafakillah mak....

    selamat menjalani ibadah puasa..semoga bertambah amalan dan ganjaran serta semoga amalan diterima Allah..aamin..

    p/s: jangan telan playar tu..kan xraya nanti..huhu

    ReplyDelete
  16. detail betul ustaz azhar bagi explanation.... sampai tak nyempat2 mak dara gi klinikk ... sakit gigi memang sakit kannn.. rasa nak tepuk2 jer dinding tak ketahuan dibuatnya

    ReplyDelete
  17. sama la kite mak..
    saya pon sakit gigi jugak, time macam ni la gigi bongsu nak tumbuh.
    sabor je le..

    ReplyDelete
  18. hati2 yer MD.. tertelan darah or gigi ok lagi.. klu tertelan player... huh.. x dpt sy nak baca omelan MD.. MC seminggu masuk wad... hahahaha

    ReplyDelete
  19. keh3..trbaik lah mak dara dan trbaik jgak UAI..so far, gigi da ok?

    ReplyDelete