Thursday, July 12, 2012

Renungan Kepada Yang Masih Bujang..



Ya seperti yang dapat anda baca di atas.. Setiap wanita amat tertunggu tunggu dengan 3 perkataan indah di atas.. Tapi bukan lah perkataan I MISS YOU atau I LOVE YOU.. tapi AKU TERIMA NIKAHNYA.. Haaaa entry ni khas untuk si bujang bujang trang tang tang di luar sana ye.. Perkataan I miss you dan I love you ni semua orang boleh ucap..  Namun yang dinanti nanti ialah perkataan yang bakal membawa kebahagian ultimate kepada dua jiwa..  Mak Dara doakan kepada yang belum bertemu jodoh agar dipermudah dan dipercepatkan jodohnya ya Insyaallah.. Amin...


p/s:Pada yang nak kopipes gambor atau entry ni sila le jangan segan silu ye.. kidnap je.. 
tp backlink jgn dilupokan ye hahahaha

58 comments:

  1. fuhh.. entah bila dapat sebut ayat itu.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah akan sampai masanya tu nanti dik ;)

      Delete
  2. setuju ngan MD, perkataan yg sebelumnya itu, cuma manis di bibir aja kan? heee

    ReplyDelete
  3. That's the WORD!! ;)

    bila ungkapan itu disebut..maka tiada lagi kata hikmah yg dicari2 melainkan SYUKURALHAMDULILLAH

    ReplyDelete
  4. setuju sangat2...
    Dalam Perancangan InsyaAllah :)

    http://misszberceloteh.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga dipermudahkan segala urusannya ya Miss Z.. ;)

      Delete
  5. mak dara~nak share sikit pengalamam ni...dulu waktu ummi berkawan dgn suami,awal2 lagi ummi dah tanya dia."nak kawan dgn saya ni saja2 je ke @ nak kawin.kalau saja2 je...sorry...jgn datang jumpa saya lagi....".hehehe...2 minggu lepas tu dia telefon ajak cari baju nikah...hahaha..alhamdulillah....bahagia smp sekarang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhhhhh seronok baca kisah Ummi.. begitulah yg sepatutnya.. Kalau nak kapel2 je susah jugak kan.. ni yg terbaek.. kenal dan kemudian kawen.. sukaaa3x

      Delete
  6. lepas kahwin baru sebut i miss u, i love u...dan perlu tambah perkataan ni 'always'...

    ReplyDelete
  7. i'm still waiting that word... sape nk ucap ayat keramat tu kat deknie??? sila angkat tangan...hehehehe...

    ReplyDelete
  8. setuju sangat2 dgn MD...
    ntah bila la dpt dgr perkataan keramat tu... :P

    ReplyDelete
  9. huwaaa.. tak sabar nak tunggu ayat tu..takut siapa nak dtg lamar ni..ahaks

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah tiba waktu tu bagitau kat mak dara ye.. nak jugak tumpang kegembiraan itu ;)

      Delete
  10. nyue pon xsabar nak tgu ayat tuu..ahahahahah...mgedikk sudahh !!

    ReplyDelete
  11. amin..mD ,i agree,utk miss juga tu..bila la agaknya ye:(

    ReplyDelete
  12. oo..ingatkan apa tadi, insyaallah tapi maybe lambat lagi.

    ReplyDelete
  13. One fine day will be..huhuhu...
    ayat keramat tuh kan MD? love it ^_^

    ReplyDelete
  14. sedang menunggu.. semoga pjg umur.. :) amin.. doakan ye mak.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin.. mak akan selalu mendoakan semoga naniey bertemu jodoh ya ;)

      Delete
  15. Zaman skrg ni lelaki byk nak main2 perempuan je... Alhamdulillah sebab kahwin jugak MQ akhirnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah yg bahaya kalau asyik kapel tp dalam hati tiada niat untuk berkahwin kan kan kan.. tahniah MQ ;)

      Delete
  16. lambat lagi kot masa tu nak tiba..ape khabar mak dara ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah satu masa nanti.. Mak sihat alhamdullilah.. ;)

      Delete
  17. alamak! dah pernah sebut..
    tengah tunggu keizinan untuk sebut lagi 3 kali. he he.

    Tapi tak layak dan mampu lagi.. he he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. errrr... jangannnnn nanti periuk belanga terbang melayang layanggg hehehe

      Delete
  18. betul tu mak dara.. i suka pic you tu.. mmg meroyanzzz habiss la hehehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe itu sikit je tu lg meroyan pun ada kena tunggu entry meroyan mak yg akan datang hahaha

      Delete
  19. terasa sangat bahagia bila dengar ayat tu :)

    ReplyDelete
  20. hehe....stuju sgt mak dara...sy pun hrp sgt sy akn dpt jdoh yg baek utk sy & jalin hbgn yg halal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah.. mak dara doakan semoga cepat bertemu jodohnya ya ;)

      Delete
  21. mase jaman2 bujang dulu, mmg slalu la dgr 143 tu..hehehehe.. :D

    ReplyDelete
  22. sya dah lepas dah.. mmg bila dengar akad aku terima nikahnya terus sebak menjejeh2 airmata.. habis makeup.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita... alhamdullilah kita dah bertemu jodoh dan bertemu dengan our mr right kan amin ;)

      Delete
  23. bila la ika punye turn ek.hukhuk

    ReplyDelete