Monday, July 2, 2012

Sesi Photografi Underwater Bersama Mak Dara

Is it a bird? Is it a plane.. Is it a dugonggg? No!! Its Mak Daraaaa hehehe..

Haaa warning sebelum meneruskan niat untuk membaca entry ini nak dikhaborkan bahawa entry ini  terdapat unsur unsur meroyan.. Ibu mengandung dan teman yang mempunyai lemah jantung harap harap berhati hati ketika membaca ye.. Hahahaha macam seriusss je entry ni siap ada warning lagi.. kau hadoooo hahahaha maap le ye.. Sejak balik camping dari Port Dickson bersama geng MALAYSIAN BACKPACKERS CLUB dan juga keluarga, kepala mak ada sikit ting tong.. Maunya tak ting tong kak jemah oiii gatai sangat nak buat underwater shoot gunakan kamera GoPro yang baru saja somi mak belikan.. Kata somi mak tak sesuai nak tangkap kat laut pd ni sebab airnya tak clear sangat, kalau kat swiming pool ok lah. Namun dek ketegaq ya amat bak kata orang kedah mak nakkkk jugak.. Dan dek maleh nak layan meroyan isterinya diturutkan juga oleh somi mak dara tu.. Nak tengok hasilnya.... tadaaaaaaa....

perhatian ini bukan dugong ye hahahaha
ini Mak Dara dan anak Mak si Adza Danina 

haaa macam dalam adengan filem jaws tu tak hahaha

anak teruna mak si Eqal pun nak join hehe

Nina dengan sepupunya Nadhirah

nina memang teror le bukak mata dalam air laut haha

mak nak cuba bukak mato tapi podeh ya amat

feeling ala ala dalam americas next toip model wakakakakakaka
dapat bukak mata kocikkk jo.. jadilah daghi takdo langsung haha

Bermula dongan mak lopeh tu habis semua ahli keluarga mak kalut nak menyelam untuk ambik gambar diorang dalam air.. macam macam style ade haha.. Yang tensionnya bila air masuk telinga sampai sekarang mak rasa bongap lagi telinga mak ni ha.. pekak sebelah dibuatnya kalau tak baik lagi nanti petang nak ke klinik.. Haaa underwater punya penangan kauuuuu hehe... Takpelah ini kiranya percubaan pertamalah nak buat sesi photografi underwater dalam laut PD.. hehehe mmg meriah.. ini gambor dalam air kat atas darat nanti mak kasi upload ye..Sekarang tengah rancang nak buat kat swiming pool pulak maybe kat K KLUB Melawati kot insyaallah.. Tak pun meh mak pinjam atau sewa kolam ko porigi kat umah ekau untuk fotoshoot boleh hahaha.. 

20 comments:

  1. wah wah. meriahnyaa semua :D

    ReplyDelete
  2. berexpressi dalam air nampaknya ni..:)

    ReplyDelete
  3. ok.jeles sudaaa..
    dah lama tak berenang :))

    ReplyDelete
  4. walau gambar x berpa clear tp mesti syokkan mak dara?

    ReplyDelete
  5. bestkan berenag... Ahlam pn tiap2 minggu akn ke kolam.. best... lepas ni xkn ada peluang lag lah.. sbb dah hbis belajar...

    ReplyDelete
  6. Mak dara mcm dlm drama Ameera pulak...hehe...boleh jd stunt woman.

    ReplyDelete
  7. wahhhhh bestnya... dah lama tak mandi air laut....

    ReplyDelete
  8. wah bestnye dpt mnyelam...ku nak brenang pun xreti...hehe

    ReplyDelete
  9. pandaimak dara berenang erk.. masuk air dalam telinga? cuba mak dara masukkan lagi air kat dalam telingatu pastu 'tunggeng' telinga sambil loncat2.. kita biasa buat macamtu than rasa air panas2 suam mengalir keluar dari telinga tu

    ReplyDelete
  10. dahsyat sungguh! saya setakat berenang boleh la. menyelam mmg x reti. sbb pe tau, dok terbayang jaws, piranha, ular, buaya dll kot ade kt dasar laut tu. giler je kan. hahaha

    ReplyDelete
  11. Nanti cari tempat skuba plak. Lagi best. Jernih sikit, kalau PD, air dia boleh tahan kotor. Berkeladak semacam je..

    ReplyDelete
  12. wah shooting dlm air gituh. lps ni dah boleh buat movie hollywood mak dara & somi. hikhik

    ReplyDelete
  13. wah... syoknyer MD... bila tgk air tu cam nak terus berendam... hehe

    ReplyDelete
  14. gambar cenggini la buat eden nak beli kamera waterproof... grrrr

    ReplyDelete