Sunday, July 15, 2012

Teringin Nak Buat Cerita Hantu Lagi

Assalam duhai teman..
Sejak dua menjak ni mak banyak terima tawaran untuk tulis skrip mengenai drama siasatan.. drama kepolisan.. dan yang terbaru rancangan masakan.. Dah lama mak tak buat skrip skrip cerita hantu cerita seram... Masih teringat lagi mak skrip skrip seram yang pernah mak tulis dulu...Antaranya...

Drama Bersiri NEK NAK Musim 1 - 13 episod

Drama Bersiri NEK NAK Musim ke2 - 13 episod

Drama Bersiri RADIO - 13 episod

Drama bersiri SAKA - 13 episod

Ada yang pernah menonton drama drama mak ni? heheh... Mak Dara antara penulis yang mula mula menulis drama bergenre seram sejak ia dibenarkan oleh semua stesen TV pada awal tahun 2000 dahulu.. Masih ingat lagi lepas sahaja drama NEK NAK mula ditayangkan di TV lepas tu penuhhhhhhh cerita hantu hantu dibuat dan ditayangkan di TV dan panggung wayang.. Memang kenangan terindah lah menjadi antara yang terawal.. hehe.. Namun menulis skrip skrip sebegini ada yang tak bestnya juga bila terdapat 2 insiden "tetamu tak diundang" datang melawat masa time mak dara tengah tulis babak babak mengenai "dia" haaaa lepassss aje insiden tu terus mak sloww dari buat skrip bengenre seram... 

Hmm harap harap adalah producer yang nak skrip seram seram ni.. tangan mak dah gatal nak menaip babak babak suspenggg ni hehehe...


32 comments:

  1. prnahhh!! neknak tuh..chaiyok2 akak..

    ReplyDelete
  2. pEh!!!! time ngah menulis pun "dia" datang jengah..ingat pelakon jer kena time shooting..Tp takpe mak dara jgn patah semangat..dia cuma nak test skrip mak dara dulu tu..hehehehehe

    "good luck for da scrip.."

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal bukan hanya datang melawat di rumah.. di set lokasi pun dia pegi jugakk huhu

      Delete
  3. pernah tgk... ;) wah nnti leh mak citer pasal "dia" plak.. apa die buat..

    ReplyDelete
  4. waaa... scarynye bile mak dara cite penah didatangi benda tu.. >.<
    btw keep up the good work yup! meremang bulu roma tgok gmbr first nek nek tuu.. x.x

    ReplyDelete
  5. wuih. tu ke? Pernah2. penah tengok .btul,antara crita terawal . respect la . lepastu blambak kot cerita hantu lain.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tankiuuuu dik.. yup lepas saja Nek nak beribu2 lemon citer hantu keluar hehehe

      Delete
  6. uikkkk citer hantu? seram..seram....

    ReplyDelete
  7. gempak gila

    tulis skrip mesti payah nak perah idea..
    tulis kene ikut kehendak pengarah lak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada pengarah biar penulis tulis ikut kreatifiti dia.. ada pengarah ambik skrip dan cincang habis dan repair skrip .. tu lah nasib penulis hehe

      Delete
  8. taknak lah cite hantu lagi...citer lain lah plak..macam misteri2 kehilangan Juwita tu sedap ...

    ReplyDelete
  9. Oooooo. .....mak dara yg tulis cite nak nak tu rupanya...seram cite 2....saya mgg suka tgk cite2 mekmok nih....hehehe. ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup dah teringin balik nak tulis cerita mcm ni hehe

      Delete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. waahh i baru tau nek nak tu you yg tulis ke ke... waahhhhhh

    ReplyDelete
  13. la.. nek nak tu mak dara yg tulis... wahhhh!!! best kot citer 2... suka tgok...

    ReplyDelete
  14. Best best sebab saya peminat cerita seram seram nih... baru terasah minda nak tonton. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak nak cuba buat yg paling seram pernah mak tulis insyaallah.. doa doakan mak ye

      Delete
  15. alamak, dh tertengok & terbaca ;(
    mak, saya ni takut sket (eh bukan sikit) cite2 pasal benda2 ni.. nanti asyik terfikir je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe mak pun sama jugak penakut maybe sbb tu dia datang melawat mak huhuhuh

      Delete
  16. Nasib Baik tak baca malam malam entry nih.. hehehe

    ReplyDelete