Thursday, August 2, 2012

CIK ANON.. Tak Cuti Ke Bulan Puasa Ni

As salam duhai bloggers..
Hari ni Mak nak cerita tentang Cik Anon.. Ehh bukan Puan Anon yang keje pejabat pos tu atau pun mak anon yang jual kuih keria kat bazaar ramadhan tu ye.. Kalau nak tahu CIK ANON iadalah singkatan nama kepada Anonymous iaitu seseorang yang kita tidak ketahui nama sebenarnya.. Di bulan puasa ni masihkan cik anon ni aktif? Bak kata status fb teman mak dara semalam "CIK ANON Tak cuti puasa ke" .. Haha adoiiii sabar lah ye Kak Yam saya pon dikunjungi cik anon semalam hehe


Ada apa dengan CIK ANON ni? Haaa cik anon ni selalu muncul di komen komen box di entry entry beberapa blogger yang tidak bernasib baik.. Ini kerana cik anon selalu meninggalkan komen yang agak kurang enak dibaca. Namun tak semuanya begitu.. Mak Dara banyak kali juga menerima kunjungan CIK ANON dan mereka meninggalkan komen komen yang sungguh membina . Bagi mak dara ada bagusnya juga kemunculan Cik Anon ni di blog Mak Dara kerana mak boleh tahu perasaan sebenar mereka terhadap blog meroyan mak dara ni.. Ye lah kita ni hanyalah manusia biasa tidak terlepas dari kesalahan dan apabila Cik Anon meninggalkan kata kata nasihat sedikit sebanyak dapat menyedarkan kita akan kesalahan kita itu.. 


Namun bagi mak dara jika anda rasa anda berada di pihak yang benar tidak perlu lah berselindung di balik nama samaran itu lebih baik face to face je kan.. Namun itu pilihan mereka masing masing nak jadi Anon atau tidak sekurang kurangnya kita tahu blog kita dibaca, itu yang paling penting.. Kalau setakat nak tulis blog dan takde yang nak datang baca atau tinggalkan komen pun tak seronok jugak kan karang macam syok sendiri kannn hehe... Anda pernah mengalami situasi dengan cik anon tak?

64 comments:

  1. mak dara!! cantik lah blog!!!cute sangat..macam dah jatuh cinta kt blog mak dara pula

    jom singgah baca entry segmen ramadhan
    http://yayabunga.blogspot.com/2012/07/hari-ini-aku-nak-join-segmen-dari-kak.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. waduhhhhhh tankiuuuuudya.. terharu mak baca.. ok akan terjah ke sana skrg juga

      Delete
    2. dah terjah dah..terus rasa mcm nak tempah juga..hihih

      Delete
  2. blog dah berwajah baru... I loike..

    ReplyDelete
  3. belum pernah meneima yg kurang elok dr cik anon

    ReplyDelete
  4. blog KA pown kekadang ada juga cik Anon ni dtg bertandang, but ttp KA appreciate sbb sudi singgah laman KA hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul3.. walau anon atau tidak yg penting ada yang sudi untuk singgah ke blog kita kann ;)

      Delete
  5. erm..saya masih bernasib baik xde cik anon nak singgah..sbb tak popular langsung..hahhaaha

    mybe cik anon ni kategori "baling batu sorok tangan"

    ReplyDelete
  6. saya pernah mengalaminya. mula2 sakit ati gak baca komen dia yg x brp nk baik tu. tp saya muhasabah diri sendiri mase tu. cuma pelik, klau x suka baca, xyahlah follow, xyahlah comment, xyahlah tinggalkan jejak. kdg2 mereka ni dengki dan irihati dgn ape yg kita ade. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. antara cabaran dan dugaan kita sebagai blogger kan.. bykkan bersabar ye sue :)

      Delete
  7. buat masa nie takde lagi cik anon yg dtg menjenguk ke blog saya....

    ReplyDelete
  8. mak dara!!!
    cntiknya blog!!!!
    fienaz dah gila dah tgok blog mak dara nie...
    dhla pink!!!

    ReplyDelete
  9. transformasi yg phewittt.. cntik ar MD...

    xsuke la cik anon singgah sbb tu comment ditutup utk anon..
    dulu kt chatbox kejap. terpaksa tutup chatbox.. rimas..

    Salam 13 Ramadhan MD :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah dengan mak dara haritu kena di shoutbox lagi teruk dengan perkataan lucah lagi sedih dibuatnya..

      salam 13 ramadhan naniey

      Delete
  10. cntik nye template baru mak dara ni.... :D

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum mak dara...mama pun tak tahu ...:)

    ReplyDelete
  12. setuju dengan MD jugak...saya suka dia datang...kutuks-kan dia sangat diperlukan...kadang2 ada 2 type of cik anon ni..satu memang berilmu tapi sorokkan (i respect selalu baca positif apa yg cuba dia sampaikan)...satu jenis memang apa pon tak pandai...tu dia letak anon jek...(nak bubuh link pon terkial2) hahhahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul3 memang ada dua jenis komen dr anon2 ni satu kritikan yg membina dan positif satu lagi mmg niat nak kutuk tp apa2pun semua komen mak terima dengan hati yg terbuka ;)

      Delete
  13. wah mak dara...ada gak anon datang pose2 ni ye...peminat mistik mak dara ler tu...saya pernah juga tapi satu entry tu je...sebab entry tu panas juga...dan rasanya anon tu orang yang saya citer dalam entry saya tu..

    cantik!!!

    ReplyDelete
  14. Ala...anon ni sebenaqnya org yg dok minat kat mak tu..tu yg dia alert dan amik berat sangat pasai mak dara ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ada ka orang nak minat dgn org meroyan mcm mak ni hehehe

      Delete
  15. cantiqqqq nye blog makdara! pinkish.... i loikee!!

    buat masa skrg ni, blum la ada lagi. Klu ikut kan masa blog yg dulu tu, ade je Cik Anon...(unknown) ni. ML x dpt kesan apa maksud sebenar tpi rata2 mrk ni ada sikit rasa malu pd diri sendiri kot nk tunjukkan diri bila nk k0men. Alahaii.. biase la tu, org kurang glame ni mcm tu la MakDara. Bukan kita semua ni. we fofiler dan org kenal kita, Klu kita nk tegur pn, letak ID, baru glame... BUKAN balik batu sorok tangan!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul jugak tu mungkin diorang ni pemalu kot sebab tu tak mahu letak nama sendiri kan ;)

      Delete
  16. Amboi mak daraaaa, curlast blog mak bulan posa ni ye?
    Kakpb belum terkena dgn cik anon setakat ni. Iyelah, blog akak pun cuma cerita hal sendiri, jarang pasal org lain. Betul tu, kalau kita jujur dgn komen kita, kenalah jujur tayang profile kita yg anon tu, betul tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tankiuuu biasa2 je ni hehe.. syukur alhamdullilah lah belum lg menerima kunjungan anon tu kan

      Delete
  17. PEWWWITTT.............cute gile la blog mak dara..pinky gitew...rasa cam singgah blog anak remaja pulak..cik dara..hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tenkiuuuuuuuu auww terkombanggg mak dibuatnya hehe

      Delete
  18. Wahhh... dah siap rumah baru MD ye:) Cantik
    Tak ada pulak ANON yg nak komen ke rumah cantik nie.

    ReplyDelete
  19. sy tutup komen utk cik anon. ehee. sbb klu nk komen guna la identiti sebenar. ye dak? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah rasanya mak pun kena buat mcm tu jugak lah kan

      Delete
  20. --off topics --

    kalau ada masa kak call lah hyree ek

    ReplyDelete
  21. anon? tak pernah kena. hihihi. have a great day mak daraaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sangat beruntung sbb tak kena hehe.. have a great day to Joel

      Delete
  22. betol 2 mak dara..kadang2 cik anon neh ada baiknyer juga tp selalunya yg menyakitkan hati..tp kita kena terima pandangan dowg sbb 2 apa yg dowg pikir dri sudut dowg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. takkan nak dengar yg baik2 aje kan yg tak berapa sedap didengar pon harus diambil kira juga pendapatnya tu kan

      Delete
  23. haz pun pernah gak 2 -3 kali cik anon ni dtg blog. tp semuuanye dtg promote link. naseb baik.. fuuh =.='

    ReplyDelete
  24. amboi mak dara,,memang betul2 kerawang la blog dia..huhuu..comel

    ReplyDelete
  25. tak pernah jumpa cik anon yg sakitkan hati lagi..hehehehe...cantik rumah Mak Dara..nak raya yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg bernasib baik le tak jumpa lagi kan...tankiuuuuu sis...

      Delete
  26. Salam Mak Dara :)

    Saya lihat ia dari sdut yg lebih positif mak dara. Mostly mmg kaum Anon ni, komen2nya agk menyakitkan hati..dan kalau menegur dgn baik pun, sedikit sebanyak kita terasa.

    Tapi, ada yg boleh kita ambil dlm usaha perbaiki, lebih2 lgi cara penulisan kita kan?

    Dan plg utamanya, dah tentu mereka2 ni, org yg membaca entry kita dgn sepenuh jiwa raga. Kalau dak, bakpe la anon ni tetiba jadi ribut taufan tak tentu pasal kan? >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul jugak tu maybe sbb mereka care sangat pasal blog kita thats why diorang mesti nak berikan komen mcm tu kan

      Delete
  27. oo inilah wajah baru nya..nampak simple..

    cik anom tu..ishk ..ishk

    ReplyDelete
  28. waaaa blog mak daraa dah lain ! omey omeyyy :3

    ReplyDelete
  29. salam MD..sila cek entry ni okay...TQVM

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://permataperjuangan.blogspot.com/2012/08/top-10-yang-suka-komen-di-blog-waalid.html

      Delete
    2. terima kasih atas entry waalid itu ya.. terharu mak membacanya

      Delete
  30. Erm...secret admirer kowt sis? he he he... tu sebab anonymous... tak pown dia pemalu... inilah namanya stalker dalam terang-terangan... he he he... or maybe dia lebih suka jadi silent reader... or else...dia nak kritik tapi takut kena kritik balik ngan orang...so rasanya dia buat keputusan nak stick jadi cik anon...so dia boleh kritik freely...tak kisahlah whether kritikan dia diterima atau tidak... :)

    ReplyDelete
  31. blog Ety so far, alhamdulillah, Cik Anon masih dalam keadaan yg terkawal la. Ermm, mungkin kadang2 komen si Anon-anon ni menyakitkan hati tpi dalam sakit hati tu, adakala nya ada benar juga.

    Tapi pada Ety, kalau betul nak menegur, gunalah pendekatan yg sebaiknya. Nak jadi anon pun anon lah, tpi kalau nak tegur orgsampai nak mengeluarkan kata-kata kesat yg tidak senonoh langsung tu, memang tak patut sama sekali. Macam tu, sampai ke sudah pun org tak dengar kata :)

    ReplyDelete