Thursday, August 9, 2012

Facial Dan Iftar bersama Jejari Runcing Dan Mak Lady

Petang tadi maka berlangsunglah sesi mengkidnap Mak Dara oleh sepupu mak dara iaitu Mak Lady dan juga anak buah mak iaitu Elia atau Jejari runcing. Tempat yang dituju ialah sebuah salon iaitu Nik's Salon. Sesampainya kami di salon tu terus lah mak dara dan elia buat sesi facial.. Perghhhhhh memanggg besttt benar buat facial di kedai tu. Mula mula memang le sakit lepas dikorek kelur semua jerawat dan black head tapi bila time letakkan mask perghhh tu part paling best sejukkk je muka bila dipakaikan mask hehehe..

https://lh5.googleusercontent.com/-CnagOKQ_P0w/UCIyCE8K_iI/AAAAAAAALPo/WVcZ-I6l7VI/s2560/1344418251539.png
Mak Dara sedang jalani facial

elia sempat tunjuk peace sign lagi hehe

Mak Dara dengan mask

Haaa jangan lariiii dulu ye.. di atas yang putih putih tu bukan hantu ye.. Semua spesis tu sedang diikat di bulan ramadhan ni.. itu adalah wajah mak dara yang dipakaikan mask.. Apa yang boleh mak dara katakan ialah mak dara amat amat puas hati dengan servis yang diberikan oleh pemilik kedai itu.. Kalau sesiapa yang nak buat facial mak sarankan untuk ke salon ini kerana ia facialnya sungguh baik sekali dan harga amatttt berpatutan.. 

utk keterangan lanjut blh hubungi pemilik salon itu

Setelah hampir 2 jam setengah Mak Dara dan Elia buat facial akhirnya sesi facial Elia habis awal sedikit dari mak dara. Maka Elia dan sepupu mak dara iaitu Mak Lady terpaksalah menunggu sampai sesi mak pulak tamat. Dalam menunggu tu sempat jugak si Elia updatekan entry di blognya bertajuk Berfacial bersama Mak Dara hehehe . Tankuuu Ya atas entry yang sangat sweet tu..

Selepas aje selesai facial Mak Dara dibawa ke tempat port kami iaitu di Syed Bistro untuk berbuka puasa.. Restoran ni memang menjadi pilihan kami kalau nak makan nasi briyani bhukara. Nasi bhukara dia memanggg sedapp sampai beratur panjang orang untuk membeli nasi briyani bhukara special ni..

 Mak Dara dan Mak Lady sempat posing 
sebelum berbuka hehe

 Mak Dara dan Elia

 Nasi Briyani Bukhara Ayam Special

Perghhhhhhh memang terus terdiam kami dek kerana kenyang setelah berbukadengan nasi briyani bukhara ayam special ni. Memangggg sedappp tak hengatt.. Kalau ada yang nak makan nasi briyani yang sedap jangan lupa singgah makan di Syed Bistro Au5 lembah keramat ye memang sekali makan pasti nak lagi dan lagi dan lagi hehe..

Maka itulah aktiviti seharian bersama Mak Lady dn Elia.. Memang seronok betul seharian bersama mereka. tak sabar rasanya untuk keluar bersama diorang lagi.. Buat Mak Lady dan Ya terima kasih ye bawak aunty keluar.. Buat le selalu ye hehehe.. muahhh luvss you guysss


14 comments:

  1. wahh. serious nampak sedap nasi briyani tuu.. >.<

    haz pn buat facial mse die picit kluar semua jerawat tu sgt sakitttt! sampai kluar air mte. sobs. tp lepas dia letak mask tu memg sejuk gilaa kan. hilg segala kesakitn sblm tuu.. hikhik

    ReplyDelete
  2. Bestnya wat facial..M ni dah lama tak wat facial...

    ReplyDelete
  3. you are most welcome aunty! lepas ni boleh kidnap2 lagi ye.. kali ni straight sampai sahur plak. kah kah kahh!!

    ReplyDelete
  4. wah, bestnye g facial. maklumlah nak raya dah ni kan mak dara.. baby dah lama xberkesempatan nk picit2 jerawat ni ;)

    ReplyDelete
  5. wah...best..best...wat facial...pastu bbuka lak ngn nasi beriani...mmg pergh la..hehe

    ReplyDelete
  6. best kan facial...klo layan tue..memang boleh tido...hihihi..

    mak, sedap nyer nasik tue....grrr

    ReplyDelete
  7. bulan puase ni elok sangat buat facial kn. da lama tak manja2 kulit muka ni..nanti nak g facial jugak la.hehe

    ReplyDelete
  8. muke mak dare ngan elia seakan iras sebab dua-dua pon pakai spek...huhuhuhhh...macam sedap jer nasi briani tuh...

    ReplyDelete
  9. jauh sangat la keramat nak p facial muka mak..huhuu.. muka mak ngn leia cam adik ngan kakak jer ;p

    ReplyDelete
  10. masa kerja kat area2 situ dulu, meamng selalu pekena nasi briyani kambing ddia...rindunyaaaaa nak mkn lagi

    ReplyDelete
  11. wahhh meriahnya... mia cuma buat urut, sauna dan lulur je... facial sempat lagi... huhuhuh

    ReplyDelete