Tuesday, August 7, 2012

Jom Mengecat Rumah!

Assalammualaikum duhai teman.. Haaaa baru baru ni mak dah kasi makeover blog mak ni kan ate takkan blog aje yang mak nak makeover kan kan rumah pun nak le jugak dimakeoverkan. Oleh yang demikian mak bawak le seluruh keluarga mak ke kedai cat di belakang Giant Melawati tu dan masing masing pilih warna apa yang sesuai untuk di cat di ruang tamu rumah mak dara.. Dan akhirnya somi mak menang dengan warna pilihannya iaitu warna JAZZ GREY ala ala kelabu . Pikir pikir balik wah warna pilihan somi mak ni sebijik macam warna blog mak ni.. Memang citarasa kita ni sama lah wahai cik abang ku hehe..

sesi pemilihan warna

setelah warna di pilih si amoi 
masukkan nombor kod di komputer

warna pun di campur oleh mesin tu 
kaler grey tepi tu lah pilihan mak hehe

Memang rambang mata memilih cat dinding oleh Jotun ni ada beratus kaler sebab semua warna itu kan dicampur di sebuah mesin khas untuk mendapatkan warna yang kita mahukan dah tu harga dia boleh tahan jugak satu liter RM34.. Tapi memang berbaloi baloilah.. Bagaimana kah rupanya ruang tamu rumah mak nanti... Nanti mak kasi update yer hehehe


26 comments:

  1. wah2....cat jgn tak cat mak dara!

    ReplyDelete
  2. wah, semangat raya sudah mariii ea mak =)

    ReplyDelete
  3. wah bestnya cat rumah...rasa nak cat jugak ruang tamu sikit tapi nak buat tu la yg malas...upah org tak berbaloi pulak sebab sikit je pun hehehe..i liter tu cukup tak utk ruang tamu je mak dara gojess??

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah ingat nak upah orang jugak tp mak ai mahalnya tak hengat lebih baik mak somi dan anak anak cat sendiri.. kurang sikit keluarkan duit hehe.. Ruang tamu rumah mak guna sebanyak 7 liter semuanya.. tp tak tau lah kalau tak cukup nanti kenalah pi tambah lagi kat kedai amoi tu hehe

      Delete
    2. itu la..upah org cat mahal..baik buat sendiri kan kan lagi puas hati hehehe..nti mak dara update ruang tamu berwajah baru yer..nk tgk kaler tu..kalo berkenan nak beli warna sama gak ahaks..hihihih

      Delete
    3. ok nanti mak update kesudahan warna cat di ruang tamu mak dara tu ye..

      Delete
  4. a;ah memang sekang mahallah upah rumah.. aritu di Terengganu upah cat seluruh rumah teres 2 tingkat RM2500

    ReplyDelete
  5. wah..bestnye! mesti meriah raya mak dara nnt. hehehe. saya jugak x dpt nk cat rumah sbb still dok rumah sewa. doa2kan saya dpt beli rumah sendiri :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah.. mak doakan semoga cepat dapat rumah sendiri nanti.. nnt boleh le mak beraya ke rumah Sue hehe

      Delete
  6. colour rumah kita sama la nnt mak dara....last week husabnd dh beli cat tp tak tau bila nak dicatnya rumah tu

    ReplyDelete
  7. Sekarang kan trend warna kelabu memang. Kakak pun suka..

    ReplyDelete
  8. amboi
    meriah ye raya taun ni.hehee

    ReplyDelete
  9. antara kerja yg KA x minat, mengecat hehehe

    ReplyDelete