Tuesday, September 4, 2012

Berhari Raya Ke Rumah Terbuka Eqbal Zack

Pada hari Sabtu yang lepas Mak Dara bersama somi dan anak anak Mak Dara telah pun ke rumah terbuka blogger hebat siapala lagi kalau bukan adik Eqbal Zack.. Rupanya antara rumah Adik Eqbal dan rumah Mak Dara sangat dekat.. Patutlah kalau mak ada menang apa apa contest dari adik Eqbal pasti dia akan hantarkan by hand je kerumah mak.. begitu juga dengan kad raya hehehe.. Terharu benar dengan persahabatan dari Adik Eqbal ni.. Bukan sahaja baik dan peramah dalam blog tapi terbukti diluar juga begitu.. 

Mak Dara ingat nak buat entry ni sejak ahad lepas tapi sampai sekarang memory card dari kamera mak dara hilang sampai sekarang.. almaklumlah anak anak ramai ni benda selalu jadi macam biskut sekejap ada sekejap takde.. sabor jelah.. Maka mak pun kidnap le gambor yang telah di tag oleh adik Eqbal di fb mak.. hehe

dari kiri anak mak Adza Haiqal, somi mak Martias , Mak Dara,
Kak Lang (kakak Eqbal), Eqbal Zack
hadapan: adza isabella, Adza Kasih dan Adza Danina

Macam macam yang dimasak oleh Kakak Eqbal yang dipanggilnya Kak Lang tu antaranya Macaroni goreng, rendang ayam, nasi impit, kuah kacang, kuah lodeh, lemang, fruit cake and fruits.. Dan paling mak sukaaaaaa makan ialah Macaroni goreng tu sedappppp sangat.. Nanti kalau jumpa lagi nak mintak lah resepi dari kakak hehe..

Di sana juga mak sempat bertemu dengan seorang lagi blogger iaitu Mama Zharfan atau nama sebenarnya Dr Suzi Fadzhilah.. She is soooo sweet... dan paling sweet anak bongsu mama Zharfan sebab dia dah letih dan tak nak bergambar lagi hehehe cuteeee sangat tengok telatah kanak kanak macam tu hehehehe

Mama Zharfan dan Mak Dara

Nasib baiklah mak sempat snap gambar mak bersama Mama Zharfan guna handphone kalau tak kompom hilang sekali dengan memory card mak yang entah kat mana ceruk adanya sekarang hehe.. Sayangnya tak sempat berbual lama dengan Mama Zharfan kerana sebaik kami tiba Mama Zharfan dah nak pulang.. Takpe harap harap kita dapat jumpa lagi nanti ye sis.. nice meeting you and your family...

Akhir sekali Mak nak ucapkan ribuan terima kasih kepada Adik Eqbal kerana sudi menjemput akak ke rumah terbuka adik tu.. Really appreciate it.. It's an honor to be one of your guest... Insyaallah kalau akak ada buat open house nanti akak jemput adik pula ye...insyaallah..



17 comments:

  1. Terima kasih juga Kak Adza & family sudi singgah ke rumah EZ. Terharu dan happy sebab ada blogger hebat singgah ke rumah EZ.
    Moga persahabatan kita sekeluarga berkekalan dan di berkati.

    -eqbalzack-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saye pun dapat undangan dari Eqbal ack..tp xdpt datang kerana pergi ke rumah ayahanda di Subang..

      Delete
  2. open house mmg best! buleh borak2 & mkn smpi lebam! he3..

    ReplyDelete
  3. wahh seronoknye. umah mak dara kat ne?

    ReplyDelete
  4. wow... bestnyer mak dara bila berkumpul sesama blogger kan...

    ReplyDelete
  5. seronoknya dpt beraya dgn blogger.
    nk tunggu mak dara buat open house utk blogger pulak. hehehe

    ReplyDelete
  6. bestnye...bila mak nk wat open house tu..js nk terjah ni...(wat muka tak malu...hihi)...

    **padahal mmg pemalu...huhu

    ReplyDelete
  7. Sayangnye..klau saye pergi rumah terbuka tu..mungkin dpt jumpa ngan Mak Dara n Mama Zharfan. entah2 ramai lagi...xpelah, maybe next time. ade hikmahnye ni.. :)

    ReplyDelete
  8. Seronokkan gi openhouse leh mengeratkan silaturrahimkan..

    ReplyDelete
  9. Pernah jumpa sekali ngan Abg Eqbal.. masa tu dia tgh sibuk berkempen untuk digi.. Memang sangat peramah..

    ReplyDelete
  10. Bestnya dapat pergi rumah terbuka EZ...
    Mak dara bila nak buat rumah terbuka? jangan lupa jemput.. he he..

    ReplyDelete
  11. Bestnya MD dapat undangan dari blogger femes.. Wah MD dah makin chubby hu hu ^_^ jgn marah..nanti kena jual..ha ha..

    ReplyDelete
  12. hmmmm..kenapa eh kebanyakan komen saya kat blog mak dara mcm auto delete? pelik betul saya..dah few n3 mak dara saya komen, tapi bila tgk balik, xde dah komen tu. huhuhu. misterinya!

    ReplyDelete