Thursday, September 6, 2012

DIY bersama Mak Dara - Pasu Bunga

Bosan dengan pasu bunga di rumah anda ? Jangan dibeli dan diganti dulu cik Bedah Cik Kiah.. Jangan membazir duit apa kata kita makeover saja pasu bunga tu kasi cun sikit.. Haaa sebijik macam dialog iklan kan hehe tp itulah projek DIY mak dara yang terbaru hari ni.. Mari tengok mak dara make over kan pasu bunga mak dara dan bakal diberikan nafas baru..

Pasu yang dah bertahun di atas coffee table mak dara

keluarkan semua bunga dahulu

sapu dan lap semua habuk habuk dahulu

spray pasu itu dengan warna pilihan anda

DAN HASILNYA!!!!! TADAAAAAAAA



Dan itu lah hasilnya.. Walaupun senang aje DIY Mak Dara ini tapi dapat memberi impak kepada susun atur aksesori di ruang tamu rumah mak dara kini.. Sekarang barulah pasu mak dara itu bersesuaian dengan tema baru rumah mak dara iaitu warna kelabu/silver dan putih hehehe... Tersenyum lebar somi mak tengok banyak barang barang di rumah yang telah mak dara make over kan tanpa keluarkan duit yang banyak hehehe


22 comments:

  1. cantik..pasu kat luar spray skali mesti cun gak :)

    ReplyDelete
  2. Wah Kreatifnya MD...jimat ongkos tu yg somi mak suka tu...Kalau hubby M pun mesti senyum lebaq bab2 jimat cermat ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tankiuuuu... hehehe kena berjimat jimat sebab anak ramaiii hehehe

      Delete
  3. spray kaler2 pelangi lagi cantik nih mak dara

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnnnn.. ala ala dian pelangi gitew kan.. maybe bila mak dah boring dgn kaler putih ni nanti mak spray kaler lain or kaler pelangi pulak hehehe

      Delete
  4. assalamualaikum mak dara ....cantik pasu tu setelah di make over...:)

    ReplyDelete
  5. cantik..padanan pasu putih dan bunga merah jambu memang kena..

    ReplyDelete
  6. Jimat tak payah beli lain.. Terbaik lah!! Cantik jugak eh...

    ReplyDelete
  7. Kat rumah tak ada tema semua caca marba tapi taun ni banyak merah hijau...warna kontra.

    ReplyDelete
  8. terbaekk.. lah! klu kita creative mmg buleh jimat bnyk mende kan?

    ReplyDelete
  9. Kretip betul la MD ni.... Ade je idea nak nam akk benda lama jadi baru....slmt hari raya MD...

    ReplyDelete
  10. sangat kreatif.. terbaiklah mak dara..

    ReplyDelete
  11. wahhhh ni yang jeles tengok orang yang duduk kat rumah... boleh buat macam2. kita ni yang dok ofis kalau balik keje terus dah penat. tak sempat nak buat diy ni... huhuhuhu

    ReplyDelete
  12. cantik!
    guna je barang2 lama selagi boleh guna.
    yg penting, kita tau camne nak pelbagaikannya :)

    ReplyDelete
  13. kreatifnyaaa akak :)
    nmpk segar semula pasu tu kak hehe

    ReplyDelete
  14. suka suka suka! nampak lebih segar pasu tu :P

    ReplyDelete
  15. wow... cantik jdnya mak dara pasu tu... hehe

    ReplyDelete