Monday, September 17, 2012

HONG KONG Getaway

Assalam duhai teman.. Syukur alhamdullilah Mak Dara dah selamat tiba kerumah 16hb Sept pada pukul 2:30 pagi semalam setelah 3 hari berada di Hong Kong.. Terima kasih le kerana ada yang masih sudi jalan jalan ke blog mak dara ni selama mak tiada lebih lebih lagi yang tolong tengok tengokkan blog mak ni dari berhabuk dan bersawang hehe.. Terima kasih juga kerana sudi membaca entry entry autopublished mak selama mak di sana.. Tapi memang lain bebenor feelnye bila tulis entry autopublish dengan tulis dan publish secara live ni.. Rasanya tulis dan publish secara live lagi dekat dengan pembaca hehe.. Kalau autopublish kepala asyik ingat ada ke yang dah baca entry aku tu.. apa reaksi diorang.. ada tak yang nak komen kan kan.. Ok meroyan dah datang al maklumlah dah lama tak tulis punyalah panjang mukadimah mak kali ini.. Rasanya cukup lah berceloteh let's the gambor tell you the story mory ye.. Moh le mak upload gambor mak di Hong Kong.. Tapi kalau nak upload sepanjang perjalanan 3 hari ke sana mau muntah pink korang baca makanya mak buat part by part le.. Hari ni moh mak cerita part nak ke Hong Kong dulu.. perjalanannya hinggalah sampai ke hotel yang mak menginap...

bermula lah cerita 15 tahun ulang tahun perkahwinan pada 12hb sept

husband mak hadiahkan tiket honeymoon ke Hong Kong ngeee ;)

otw ke airport cermin kereta pecah dek mamat potong rumput :(

ata flight muka teruja tak hengat hehe

bersama somi mak dara sebelum takeoff

makan timeeee

somi mak sempat tulis skrip dramanya yg bertajuk 
WA AI NI BATU FERINGGI atas flight hehe

flight ke hong kong mengambil masa hampir 4 jam

belum sampai dah letih hahahah

yeayyy sampai di Hong Kong airport

seperti biasalah cari map duluuuu hehehe

naik bas dr airport utk ke Hotel Imperial @ Nathan Road

plg best semua bas di Hong Kong ada wifi tenet
sempat tgk map sambil update status kat fb hehe

almost 45 minit naik bas akhirnya sampaiii

depan Hotel Imperial

selesai Checked in keluar cari makan


pening jugak nak cari makanan halal tp beli roti siap2 incase kalau tak jumpa haha

Haaaa gitulah ceritanya mak dara dari rumah, naik flight, turun flight, naik bas dan akhirnya tiba juga ke destinasi.. Nanti nanti mak update tentang tempat tempat menarik yang ada di Hong Kong.. Mana lah tau ada yang nak ke sana kan boleh jugak tau macam mana keadaan Hong Kong tu kan.. hehehe


27 comments:

  1. Akak dapat x cari makanan halal di sana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada kedai pakistan tp jenuh jugak mencarinya duduk di celah celah bangunan hehe.. macam ala ala kedai mamak kat malaysia jugak..

      Delete
  2. pergi berdua je ke kak..wahh seronokknya kalau dpt hadiah cam ni kan.

    ReplyDelete
  3. memanglah penat tapi seronokkan pergo honeymoon...

    ReplyDelete
  4. bestnya.. bila la rezeki sy nak ke sana. ape pun selamat ulang tahun perkahwinan yang ke 15 thn buat mak dara. =) sweetnya moment ni

    ReplyDelete
  5. wah...bestnye mak dara p honeymoon..ntt buat balik ole2 ea.. fridge magnet pun jd la..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe mmg tak sempat nak pegi shoping kat sana sebab terikat dgn tour sedih sangat sangat huhu :(

      Delete
  6. selamat ulangtahun perkahwinan mak dara :)

    ReplyDelete
  7. happy anniversary :) moga terus happy bahagia ceria selalu
    aminnn...

    hmmmm..bila la kot ML nk p HK.... :[

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank youuuu kak girl.. jom kita plan pi sana ramai ramai nakkk

      Delete
  8. bestnya...romantic couple g holiday...ehehe

    ReplyDelete
  9. auwww happy anniversary mak dara :)

    semoga getting more and more happily yeeeee

    ReplyDelete
  10. Happy anniversary mak dara..
    Bestnya dpt hadiah tiket ke hk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg terkejut benar mak dapat hadiah dari somi mak tu.. syukur alhamdullilah hehe

      Delete
  11. wow..best nyer mak...citer laa detail...1 entri..satu hari..hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup yup.. mmg tgh planing nak buat entry satu persatu harap2 takde yg muntah pink dgn entry mak dara tu nanti kekekeke

      Delete
  12. Happy anniversary Mak Dara.. saya akan ke HK January ni. Winter! Nanti cerita detail ye sebab kali ni nak pergi rombongan cik kiah, kena pandai2 naik turun bas dan train :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghhhh best tu pegi waktu winter takdelah panasss mcm time mak pegi beberapa hari yg lepas hehehe... takpe insyaallah takkan sesat sebab di mana mana di hongkong akan ada free internet access.. so blh tgk map.. google or GPS.. mak pun guna gps sepanjang berada di sana .. have fun di sana nnt k ;)

      Delete
  13. seronoknya tengok dari sini....... mia belum pernah ke sana lagi....

    ReplyDelete
  14. best nye....pegi hong kong...anyway, hepy eniberseri yer mak dara..smuge sntiasa bseri..hihi

    ReplyDelete
  15. salam...nak tanya...naik bas nombor berapa???bus stop depan imperial ke??

    ReplyDelete