Wednesday, September 26, 2012

ZAHARUL VS ZARINA

Salam duhai teman pada tika dan waktu ini sebuah drama bertajuk ZAHARUL VS ZARINA sebuah drama komedi hasil skrip oleh somi Mak Dara Martias Ali dan mak juga ada membantu sikit dalam pembikinan drama ini.. Mak nak habaq mai yang drama ni sedang ditayangkan di saluran Astro Ria sekarang..


Drama ini telah dilakonkan oleh allahyarham Faizal, Ani Mayuni dan lain lain.. Moh mak dara sharekan sedikit sinopsis drama ini ye..

SINOPSIS
======

Zaharul bencinta dengan Rina seorang setiausaha kepada seorang Dato yang merupakan seorang usahawan yang amat berjaya namun terkenal dengan sikap gatalnya. Rina menerima banyak hadiah hadiah mahal dr Dato sehingga membuatkan Zaharul curiga akan kesetiaan Rina. melihatkan Zaharul yang terlalu stress itu membuatkan Opie teman serumah yang juga merupakan seorang make up artis memberikan satu idea kepada Zaharul untuk menguji kesetiaan kekasihnya itu. Zaharul pada mulanya menolak namun bersetuju akhirnya untuk menyamar menjadi seorang perempuan dan bekerja di syarikat Rina untuk mengitip kegiatan Rina dengan Dato itu. Kini Zaharul bertukar kepada Zarina.

Pelbagai adengan lucu yang memerlukan Zaharul dan Zarina berada di satu tempat yang sama. Dato akhirnya melupakan niatnya untuk mengorat Rina kerana kini dia tertarik kepada "Zarina". Dato ini dalam misi untuk mendapatkan Zarina.

Akhirnya semua rahsia terbongkar apabila Rina menemui barangan wanita di bilik Zaharul. Rina mahu memutuskan hubungan mereka kerana menyangka bahawa Zaharul telah mempunyai wanita lain selainnya. Ini membuatkan Zaharul terpaksa mengaku bahawa dia sebenarnya adalah Zarina.

Akhirnya setelah berbincang mereka bersatu semula dan Dato akhirnya insaf untuk tidak menganggu man mana lagi pekerja wanita kerana takut terkena seperti yang telah dilakukan oleh Zaharul/Zarina itu..

Kalau free free tu tontonlah ye.. Mak rasa ini antara skrip komedi paling lawak pernah mak dan somi tulis.. Harap uols enjoy ye

20 comments:

  1. KY suka cerita ala2 komedi, InsyaAllah...nanti KY tengok

    ReplyDelete
  2. Suka cter ni...terigt dekat arwah Faizal kwn baik suami saya...semoga rohnya d cucuri rahmat..Amin..

    ReplyDelete
  3. Al-Fatihah untuk arwah Faizal.. suka tgk lakonan arwah. :(

    ReplyDelete
  4. Al-fatihah buat arwah..sebab sya suka tgk lakonan arwah

    ReplyDelete
  5. mesti tonton nie .. tp skrg perlu kerja ... ^^

    ReplyDelete
  6. Salah satu drama kegemaran saya...
    Lucu sangat...Mesti tengok bah ^_^

    ReplyDelete
  7. mcm pernah tgk drama yg mcm ni. kt tv1 or tv2 kot. ntah2 dejavu je perasaan saya je tu. apapun, saya suka dgn lakonan arwah faizal yg sgt bersahaja. bwk watak org bandar, org kmpg, org jahat semuanya menjadi. al fatihah..

    (mak dara, cemana nk letak gambar2 instagram yg kt sidebar tu? cer ajar skit. hehehe)

    ReplyDelete
  8. Penah tgk dah drama ni b4. mmg mantap lakunan arwah. suka mcm watak bertukar watak ni..hehehe mmg kelakar..

    hmmm..cerita yg best tonton especially bila hati gundah gelana..hhuuhhuu..

    thanks makdara for the info ;)

    ReplyDelete
  9. suka lakunan arwah! kalau free mmg KA akan tonton

    ReplyDelete
  10. suke ngan drama ni mmg lawak sgt hehehe

    ReplyDelete
  11. ohh yeke..nnt kene tonton ni..suka kalo drama lawak2..;)

    ReplyDelete
  12. Rasanyaa byk kali jugak tonton drama nie..mmg kelakar.. sgt..citer nie thumbs up utk somi dan MD sekali.. :)

    ReplyDelete
  13. huhu..takde astro...^^
    mesti best kan cite mak ni..

    ReplyDelete
  14. Tengok.. pagi tadi layan cita ni sambil makan nasi goreng.. memang terbaik.. ;)

    ReplyDelete
  15. n cerita ni memang best gila..

    sepenaraya.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. citer ni dah lama kan?sebab dah lama dah tengok..memang best pun..kelakar...nak menaip pun tergelak..

    ReplyDelete
  17. Al-fatihah buat arwah Faizal Yusof..tak terasa pon dah lama beliau pergi...:(

    ReplyDelete