Monday, October 1, 2012

Jom Tukar Bloglist dengan Mak Dara


Jom kita bertukar suka sama suka? tukar apa? tukar link blog dan masukkan dalam bloglist masing masing.. bukan tukar periuk belanga ataupun tupperware ye anak anak heehehe... Rasanya dah lama dah mak dara tak tukar tukar link dari bloglist "geng meroyan" mak dara tu. Kini tiba masanya untuk Mak refresh kembali list list itu untuk bulan oktober ini..

Kepada bakal blogger yang mau bertukar link dengan Mak jangan segan segan ye.. Mak ni peramah tak makan orang.. Mak ni cuma makan cekodok aje heehe.. Jom kita bertukar link jommm.... Berminat sila tengok cara cara di bawah ye..

1) Buat satu entry : Jom Tukar Bloglist dengan Mak Dara 
2) tepekkan header Mak Dara dan link kan ke entry ini.
3) masukkan link mak dara ke dalam bloglist anda
4)Letakkan link url anda ke kotak komen di bawah ni.

Tarikh Tutup 2hb oktober 2012 jam 6 petang

Setelah selesai aje segmen ni esok mak akan masukkan kesemua link link blog anda ke dalam bloglist mak dara BLOGLIST MAK DARA (di sidebar sebelah) yang baru selama sepanjang bulan oktober ini. Setelah tamatnya bulan oktober ni maka kontrak pun tamat maka anda boleh le gugurkan link blog Mak Dara dalam bloglist anda tu.. Tapi kalau nak kekalkan pun apa salahnya kannnn hehe.. Mari kita bertukar tukar link jom! Errr ada ke yang sudiiii huhuhuhu

pstttt psttttt pada yang telah pun masukkan blog Mak Dara ke dalam bloglist anda sila tinggalkan link blog anda ye  (tak perlu buat entry baru, tp kalau nak buat pun amat2 digalakkan hehehe) Esok mak akan masukkan semua sekali dalam blog list Mak Dara ye.. ;)




68 comments:

  1. jom2 semua join :)

    pssssttt..mak dara dah ada dalam bloglist dkna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://fadzlyynrosli.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

      Delete
  2. saya join dah masukkan makdara dalam bloglist saya..^_^

    http://wwwpermatabiru2010.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  3. Jom3,.. join. lama dah akk ada dalam bloglist kita. Happy blogging yaaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyyy...finaly sempat join...ni lin i-> http://fadzlyynrosli.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

      Delete
  4. NUR JOINED:
    http://picturesbynur.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    JOM JOIN GIVEAWAY SIMPLE DI http://picturesbynur.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. as salam Mak Dara,

    Saya join juga .... http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  6. dah letak blog mak dara dalam bloglist sy.. :)
    lama dah~~ ^_^
    tapi rasanya nak join jg lah segmen ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ^_^
      still nak hantar kontrak even mak dara dah masukkan blog saya dalam bloglist mak dara oct...
      http://bird7842.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

      Delete
  7. SAYA DA LAMA LETAK BLOGLIST MAK DARA DLM BLOG SY..CAMNE TU EA? HUHUHU

    ReplyDelete
  8. http://msvelentine.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum MD,

    E'raz dah lame masukkan link blog MD dalam bloglist Utama E'raz.. E'raz kena buat entri jgk ke utk segmen ni? :-)

    ReplyDelete
  10. mak dara mmg berada dlm list blog saya...

    http://eryati.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  11. http://zamani84.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    Zam join segmen Mak Dara ni ;)

    ReplyDelete
  12. http://wanaowen.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html


    joined!

    =)

    ReplyDelete
  13. sis...nanti balik baru boleh buat dan concentrate...kat opis tak ley...hu hu hu...sabar ek...

    ReplyDelete
  14. http://kuyacumi.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    already joined!! thanks MD....lebiuuuuu....

    ReplyDelete
  15. Menempah tempat.. Ada peluang nanti, Eraz edit kasi cantik.. Link penyertaan : http://www.erazfadli.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  16. Ehemmmm Assalamualaikum mak dara :)

    Kak, nak menyelit jap kat blog akak ek :)

    http://emmaeema.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  17. MD da ada dlm list THEY SUPERB kt blog saya :) heee..

    ReplyDelete
  18. Mak Dara dh lama berada dlm bloglist saya iaitu di My Bloglist 2 di blog saya =)

    ReplyDelete
  19. segmen tukar2 blog list..waduhhh..baru nak blajar nih..

    ReplyDelete
  20. terima kasih mak dara.....sebab segmen ini...

    http://ohsenyum.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  21. hai Mak Dara harap bersama di bloglist

    http://asmarpunyablog.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  22. saya joined Mak Dara :)

    http://sipolanmelihatawan.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    Terima Kaseh.

    ReplyDelete
  23. nk join tp tgh keje, tp blog mak dara mmg ada dlm list blog kite. :D

    kalau sempatt kita wat entry.

    ReplyDelete
  24. blog mak dara??????? hahaha dah lama ada dalam list...http://ibuamirulpunyeblog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  25. yuyu join!!! hope sempat..
    http://www.sayeshukepink.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  26. http://kumahuitu.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html#links

    SALAM MD,

    TURUT SERTA, JOIN...

    ReplyDelete
  27. hihi...jom join
    tp yg mak puya mmg always kt bloglist js ni...^^

    ReplyDelete
  28. saya dah join n mskkan MD kat bloglist sya ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://betakupu.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

      Delete
  29. Nak join juga walaupun Mak Dara dah ada dlm bloglist..

    http://ibuberbicara.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  30. akak mmg dah masukkan blog ni dalam senarai bloglist akak... jadi masukkan la blog akak juga yer... tq.. seronoknya dapat bertakhta opps menempel di blog mak dara...

    ReplyDelete
  31. http://kate-na.blogspot.com saya nak ikut..

    ReplyDelete
  32. Mak dara yg gorjes, saya dah masukkan MD since saya follow blog MS ke dlm bloglist MEREKA YG FAMOUS kt blog saya. Entry? Tunggu esok saya masuk opis eh. Hihi

    ReplyDelete
  33. Mmg dah ada dalam bloglist KA pown ! hehehe

    ReplyDelete
  34. nak join!

    http://izan-az.blogspot.com

    ReplyDelete
  35. Mak dara.. Nurul join...

    http://www.siezuka.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  36. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  37. As Salam Mak Dara..Falsya pun join..;)

    http://livinglifesoul.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  38. I'm joining!=) http://www.aimisyahirah.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  39. anis join mak :)

    http://www.anisempoi.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  40. assalamualaikum mak dara...mama dtg nak bertukar bloglist ni...

    http://maszull.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  41. Saya join.. :)

    http://flowerbucket92.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  42. Kakakqu sayang...Done...

    http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  43. http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  44. saya mmg dh ada list blog makdara...

    ok mak dara..ini link blog saya yer...

    http://duajiwasatuhati.blogspot.com

    ReplyDelete
  45. Terbaik,
    i'm follow..
    http://www.mysyah-holiday.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  46. Tapi mak dara dah msk blog list saya... he he he..

    ReplyDelete
  47. join jugak mak dara, saya dah listkan blog mak dara..

    http://www.aynoranur.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  48. yana join ^^

    http://nazlyizan.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  49. Assalamualaikum.

    Blog saya leh join ke

    ReplyDelete
    Replies

    1. Thanks.

      http://berkatgemilang.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

      Delete
  50. join!!

    http://landoflens.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  51. Suria akhirnya mengejoinkan diri dan dah buat entry utk MD! Hehehehehe :D

    http://suriaqistina.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  52. akk mak dara...mak yong dah join..(sempat tuh)..hihi

    http://luvlyqiss.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html


    yeahaa..kak,doakan sy selamat bersalin..counting the days...hihi

    ReplyDelete
  53. mak, kita dah lama letak mak dara dalam bloglist kita

    http://bukandua.blogspot.com

    ReplyDelete
  54. Mak Dara, saya dah masukkan bloglist Mak dara dalam blog saya http://mrslavenders.blogspot.com/

    ReplyDelete
  55. Saya join ..

    ID : Mr. Oziz
    URL : http://talethatneverend.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  56. sempat lagi kann? :)
    http://fiezalovechocolate.blogspot.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  57. moga sempat diterima permohonan saya ini

    http://www.emarieys.com/2012/10/jom-tukar-bloglist-dengan-mak-dara.html

    ReplyDelete
  58. waa..terlambat tidak bisa joint...

    ReplyDelete
  59. waaa sudah terlambat tidak bisa joint ya...???

    ReplyDelete


  60. jemput join segmen nie

    http://di-sini-bermula.blogspot.com/2012/10/jom-blogwalking-sampai-pengsan.html

    ReplyDelete

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK