Monday, October 29, 2012

Mak Dara Dah Dapat Cucu

Rasanya Mak Dara menjengah ke blog ini hanya beberapa kali saja sejak kehilangan ayahanda Mak Dara  Allahyarham ADENEN ARSHAD tepat 3 minggu yang lalu . Mak Dara dan keluarga masih cuba menguatkan semangat kami dalam menjalani hidup tanpa arwah abah.. Namun dalam kesedihan itu somi mak dara terima berita gembira bahawa anak saudara kesayangan somi dan Mak Dara iaitu Natasha telahpun selamat melahirkan anak sulungnya. Ini bermakna somi mak dara telah bergelar Atok dan Mak Dara dah menjadi NENEK.... 

Memperkenalkan cucu Mak Dara 
Sarah Elena Az-Zahra



Sarah dilahirkan di Tropicana Medical Centre Kota Damansara dan beratnya mencecah 3.9 kg.. fuhhh semangatttt betulkannn...


Natasha dan Sarah

Natasha adalah anak sulung kepada Kak Hayati iaitu kakak sulung somi Mak Dara. Dan Natasha merupakan satu satunya anak saudara kami yang telahpun berumah tangga dan mempunyai anak maka Sarah merupakan satu satunya cucu dalam keluarga somi Mak Dara. 


Ibu dan ayah Natasha Kak Yati & Abg Azhari
(kakak dan abang ipar Mak Dara)

Fuhhhhhh perasaan jadi nenek ni memang satu pengalaman yang sangat baru dan sangat bestttttt... Tak habis habis Mak Dara asyik bercerita tentang cucu Mak Dara si Sarah ni kepada semuaaaa teman teman yang Mak Dara temui hehe.. Semoga anak anak saudara ku yang lain cepat cepat naik pelamin semoga mak dapat lebih banyak cucu.. ;) Perghhhh ini baru cucu saudara.. Kalau cucu sendiri entah macam mana lah mak dara meroyan nanti kan hehe

Kepada cucuku Sarah Elena Az-Zahra.. Welcome to the family....Grandma Ida dan Grandpa Yazz luvss you so much..

Akhir sekali Mak Dara mohon maaf dan berterima kasih kepada semua pembaca blog Mak Dara ini yang masih setia bersama Mak Dara walupun tiada update terbaru dalam blog Mak Dara ini.. Hanya tuhan saja yang tahu bertapa Mak Dara amat menghargai setiap seorang dari anda semua... Terima kasih duhai teman....



44 comments:

  1. Comelnya tahniah Mak Dara. ^__^. Semoga kelahiran cucu yang comel ini akan menceriakan hari-hari Mak Dara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Nurul.. Insyaallah mudah mudahan ;)

      Delete
  2. geramnye tgk pipi sarah elena ni....tembammm!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah tiap kali pegi melawat mak dara tahan je diri dari cubit2 pipi cucu mak ni hehe

      Delete
  3. eee.. comey ye..pipi die tembam sangat !

    ReplyDelete
  4. tembamnye sarah..lahir nomal ke operate?
    Ape2pun tahniah mak dara!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sarah dilahirkan secara operation... ;) tankiuuuu Cik Paro

      Delete
  5. Comelnya..geram tgk pipi tembam tu! Tahniah mak dara. Dan semoga arwah abah mak dara di tempatkan d kalangan org2 yg beriman..Amin..

    ReplyDelete
  6. Sedap nyee laa nama penuh Sarah.!! :D
    Comel, pipi dia tuu auummm.. geram geramm.. >,<
    Tahniah yee mak dara :)

    ReplyDelete
  7. alahai bambamnya..^^ geramm nk cubit2 pipi dia...^^

    ***js jugak dh ramai cucu sedara...rasanya js lg tua dr mak kot...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah Mak Dara pun tiap kali jumpa mesti rasa nak cubit2 pipi dia tu hehe.. Mak dara dah tuo dah dah masuk 35 tahun depan 36 thn hehehe

      Delete
  8. tahniah Mak! tembamnya pipi cucu Mak tu...
    geram tengok...

    ReplyDelete
  9. amboi!!!tembam betul cucu mak dara tuh...heheheh...dun't worry...selagi sy rajin jengah blog neh insyaAllah ader lah jejak yang sy tinggalkan...all the best n sabar jugak yea...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih dik.. really appreciate it.. kita serupaaa dan senasib..

      Delete
  10. semangattttt nye itu budakk..comel dan embamm.. :)

    ReplyDelete
  11. Ya Allah, comelnye pipi dia.. haahla, semangat 3.9kg tu.. semoga sicomel dgn mummy dia sehat2 senantiasa.. teringin nak dpt baby.. 3-4thn lg la nmpak gayanye =) huhu..
    ~mak dara sihat? lama xdengar khabar

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukur alhamdullilah mummy dan baby sihat.. Mak Dara memang menyepikan diri sejak kehilangan arwah ayah mak dara 3 minggu yang lalu.. Namun Mak Dara memujuk hati Mak Dara agar tidak terlalu down dengan menulis semula di blog insyaallah dengan doa doa semua teman teman Mak Dara akan cuba aktif semula seperti dulu insyaallah...

      Delete
  12. Wahhhhh.... Dah ada cucu. Tentu excited.. Tumpang gembira Mia...

    ReplyDelete
  13. Tahniah mak dara..... OKje pun dah ada cucu, bukan setakat sorang..... dah terlampau berlambak cucu sedara ni mak dara.... he...he...

    Semoga Az-zahra menjadi anak yg solehah!

    ReplyDelete
  14. comelnya baby..sihat badan dia..bam bam..hehe

    ReplyDelete
  15. Ya Allah comelnyer.. putih melepak.. Tahniah Mak Dara.. :)

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. betul3.. bau baby baru lahir memang sedapppp dibaukannnn

      Delete
  17. ya ampunnnn montelnya! makan apa la mak dia ni masa pregnant! :) congrats !

    ReplyDelete