Friday, November 9, 2012

Kecoh ANUGERAH SKRIN 2012

Kecoh memang kecoh satu rumah Mak Dara sebentar tadi semasa sedang menonton ANUGERAH SKRIN 2012 yang disiarkan secara langsung di saluran TV3 sekarang ini... Maunya tak kecoh tengah sedap layannnn Anugerah SKRIN 2012 ni tiba tiba sampai pada PENCALONAN untuk ANUGERAH LAKON LAYAR TERBAIK tiba tiba nama somi Mak Dara iaitu MARTIAS ALI adalah salah seorang dari calon calonnya!!!


I mean what??? Jangankan nak dapat undangan ke majlis itu tapi langsung tak diberitahu akan pencalonannya itu oleh pihak penganjur.. Very funny lah juga kannnn nominee tak tahu dirinya di nominatekan sehingga tengok di TV tadi baru dapat tahu.. Itu kalau tengok.. Kalau tak tengok sampai sudah tak tahu agaknya.. Hehehe kejadian macam ni pertama kali terjadi pada somi Mak dara selama dia bergiat lebih 20 tahun dalam bidang seni.. 


Calon calon untuk Lakon Layar Terbaik






Walau apapun Tahniah kepada filem BUNOHAN kerana telah memenangi Anugerah Lakon Layar Terbaik.. Memang you deserve it..!!! Filem ini memang antara filem favourite Somi dan Mak Dara memang terbaekkk tahun 2012 ni.. Tahniah..


status update FB somi Mak Dara Martias Ali

somi mak MARTIAS ALI ;)

Buat somi Mak Dara MARTIAS ALI... What ever it is... Im soooo proud of you sayang..Filem LIBAS sebuah lakon layar yang ditulis oleh Abang antara 5 finalist dari 70 buah filem yang dipertandingkan.. It's biggg sayanggg... :) Tapi memang besttt aje tengok abang cool dan tersengih aje bila tahu diri dicalonkan tapi langsung tak tahu menahu tentangnya sebenarnya hehe.. You are super cool.. That's why I love you .. Insyaallah cuba lagi tahun depan ye.. Harap harap tahun depan kalau lah ada rezeki sekurang kurangnya diberitahu oleh pihak penganjur ye mudah mudahan...

Kepada pihak penganjur harap harap tak terlepas pandang akan hal ini.. Bak kata somi Mak Dara tak harapkan langsung jemputan ke majlis tak harapkan langsung untuk menang namun sekurang kurangnya calon diberitahu lah akan pencalonannya.. Ye lah bukan senang nak tercalon kannnn.. Apa apapun semoga tiadalah calon calon yang tercalon pada malam ini menerima nasib seperti somi Mak Dara.. Dan Mak Dara doakan agar ANUGERAH SKRIN terus maju dan maju menjadi antara Anugerah Terhebat Malaysia... Uols memang TERBAEKKKKKK lah...


# to my fellow blogger friends feel free to copy and paste this entry no prob, 
the more entry from you guys about this the merrier ;)

 Entry tanda support dari rakan blogger

1) Calon Tidak Dijemput Ke Majlis Anugerah Skrin 2012! Blog E'RAZ FADLI
2) Kecoh Anugerah Skrin 2012 ! Blog Puan Gojes
3)Kecoh  ANUGERAH SKRIN 2012 - Blog Ranting Patah
4) Kecoh Anugerah Skrin Via Bicara Mak Dara - Blog Apa Apa Saja Tentang Aku
5) http://www.mialiana.com/2012/11/kecohanugerahskrin2012.html- Blog Mia Liana
6) Kecoh Kerana Anugerah Skrin - Blog Nurul Aini
7)Anugerah Skrin 2012 TV3 : Anugerah Atau Teater ANugerah - Blog Mr Jocko

p/s: jika anda ada membuat entry mengenai ini sila tinggalkan link anda ya tq

45 comments:

  1. Hmmm..penganjur ni,haishhh..ada la tu salah faham sesama diorang.Sabo jela! Tp tahniah akak,sebab suami akan masuk pencalonan.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah memang sangat sangattt tak perlu pun dijemput cukup sekadar diberitahu.. mmg kelakor sangat hehehe.. tp syukur kerana menjadi antara top 5 syukur alhamdullilah...

      Delete
  2. la ada gak camtu..apa pun tahniah mak suami tercalon dlm anugerah skrin..
    js ingat mak g sana...^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah mak dara pun tak tahu yang ada jugak pesyen macam ni hahaha.. first time dalam sejarah kami ni hahaha... Tu lah heran ada few kawan2 industri tanya ada di sana tak sedangkan tak tahu menahu langsung yg somi tercalon.. agak kelakar...

      Delete
  3. lorrrrrr..
    giless lahh

    tak baikkk oooo.
    kasihan somi kak adza..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah herannn betul kami.. fisrt time selama ni jadi mcm ni.. Harap2 takdelah calon2 yg terkena seperti somi mak..

      Delete
  4. Assalamualaikum mak dara....kenapa jadi mcm tu ek mmg x patut betul.....

    ReplyDelete
  5. Waalaikumsalam maszull.. Entahle kami pon hairan... Dan tak faham..

    ReplyDelete
  6. ingatkan sape2 je boleh pergi .. heran blogger pun ada yg dijemput , calon pulak boleh tertinggal yekk

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah yang kelakarnya.. ramai juga antara kawan2 kami yg tak terlibat langsung dalam industri seni pun mendapat kad jemputan.. yg tercalon jangankan dapat jemputan tahu diri tercalon pun tak tahu.. kelakar kannn ;)

      Delete
    2. nak wat cemana.... from the beginning till the end.. tk semenggah.. sian Datuk Rahim Razali.. silap hb di tertido kat kerusi tu..

      Delete
  7. Sabar ya Mak Dara..

    Entri khas tanda support :
    http://www.erazfadli.com/2012/11/kecoh-anugerah-skrin-2012-via-bicara.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih E'raz .. Really appreciate ur support dik..

      Delete
  8. Ish depa nih nak kena nih..hehehe (lawak je)...tp bgtau la kan..pelik sungguh depa ni..main calon je ka..

    ReplyDelete
  9. Awat la boleh terlepas pandang...pelik betol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat pelik Wana.. Dah macam citer misteri nusantara pun ada haha

      Delete
  10. gitu rupanya citer di sebalik tirai anugerah tu...memang tak patut...

    ReplyDelete
  11. Tu lah..saya tengok juga tadi..saya pula yang geram..

    ReplyDelete
  12. Sungguh tak patut..
    kalau diberitahu tapi tak datang lain la citerkan... ish3x..

    ReplyDelete
  13. memang hairan bin pelik...dicalonkan tp orang yang dicalonkan pon xtau ape2..

    ReplyDelete
  14. mmg xpatot dyorg xbagitau.yela bkn senang nk tercalon.akak sabar ye

    ReplyDelete
  15. la ye ke..memang tak patut, tapi bagus gak akak buat entry cam ni mudah2an team diaorang baca dan buat post mortem, at least say sorry personally pada husband kan..

    ReplyDelete
  16. sampai hati lh mereka ketepikan calon yg terpilih. kalau diikutkan bukan ramai pun yg tercalon. xkan boleh miss kan...

    apapun congrats to husband akak kerana berjaya tercalon di dalam anugerah kali ini. cuba lg di tahun akan datang... :)

    ReplyDelete
  17. ermm..pelik..agaknya yg menang tp tak hadir tu sbb tak diberitahu mcm ni jugak kot..mmg pelik..

    ReplyDelete
  18. tahniah utk husband Mak Dara ! :D Dah masuk pencalonan top 5 tu kira dah menang dah :) Em,kalau nak kata pengurusan terlepas pandang, tak mungkin lah. tapi takpe. Setiap orang mesti ada kesilapan. Apa2 pon, still nak ucap congrates lagi sekali. hehe ^.^

    ReplyDelete
  19. la sampai mcm tu sekali, tp tahniah untuk husband mak dara sb berjaya masuk top 5, tp serius suka tgok libas sb lain dr yg lain..

    ReplyDelete
  20. pelik..mcm mana boleh x jemput..tercalon tu huhu

    ReplyDelete
  21. Alooo, macam mana boleh tak tahu tu :O
    Cepat betul Mak Dara update pasal Anugerah Skin niee.. :D

    ReplyDelete
  22. eh yeke mak dara..ingat mak dara nad somi dah di jemput dah ke Anugerah tu...

    alahai kesiannye somi mak dara..filem LIBAS tu best apee...suke dengan watak2 yg dilakonkan...nak nak lagi yg gemuk tu..huhu :D

    ape2 pon tahniah utk somi mak dara ye.. :)

    ReplyDelete
  23. Assalammualaikum sis.

    tahniah untuk somi mak dara.^_^

    minta2 tv3 dapat perjelaskan tentang isu ni ASAP.

    ReplyDelete
  24. aduhai kesiannya... apa kes lah invite... mustahil boleh terlepas pandang. protes ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah buat entri autopost pada 6.41 petang ni...

      http://www.mialiana.com/2012/11/kecohanugerahskrin2012.html

      always there to support you...

      Delete
  25. terlepas pandang untuk majlis yang begini besar, sangatlah tidak boleh di jadikan alasan sebenarnya, mak dara.
    senarai, jemputan sepatutnya menjadi keutamaan. tak faham kenapa tak di undang dan yang penting,
    tak tahu pun di senarai pendekkan dalam anugerah semalam. da la majlis hambar. ishhhhh....

    ReplyDelete
  26. baru tau itu suami mak dara :)

    p/s: BW sini :D

    ReplyDelete
  27. support mak dara !

    http://puangojes.blogspot.com/2012/11/kecoh-anugerah-skrin-2012.html

    ReplyDelete
  28. Rasanya senarai panjang jemoutan yang dicalonkan tak le panjang sangat kot. Mungkin yang panjang tu jemputan artis2 yang tak ada kena mengena, maksudnya datang atas kapasiti jemputan untk memenuhkan dewan.

    Apapun buat mak dara dan somi dun give up okeh!

    ReplyDelete
  29. sapalah penya kerja yg miss in action tu.. tahniah kat darling mak dara. tercalon memang hebat.

    ReplyDelete
  30. tahniah kpd somi makdara sbb trcalon..mjlis pun ntah apa2 je makdara,pnganjur pn dah tingtong agaknya..

    ReplyDelete
  31. EMMM x sangka..ada gak kejadian begini sepatutnya kesilapan kecik mcm ni x perlu dilakukan..kan boleh senarai pendekkan senaraikan jemputan aduyai@.@

    ReplyDelete
  32. Iskkk....datang dari http://redscarz.blogspot.com/2012/11/kecoh-anugerah-skrin-via-bicara-mak-dara.html
    Setelah baca terjah sini...
    Memang pelik....

    ReplyDelete
  33. Penganjur yang TERBANGANG!!! bodoh siot!!!

    ReplyDelete