Monday, November 26, 2012

MAJLIS PELANCARAN LAMAN WEB HIJABISTA - Memang Stylo Dan Sopan

MAJALAH HIJABISTA merupakan sebuah majalah pertama di negara ini khusus bagi memenuhi cita rasa dan bertindak sebagai peneraju arah dan inspirasi kepada dunia fesyen berhijab. HIJABISTA, datangnya dari ungkapan slanga yang menggabungkan dua perkataan iaitu hijab dan fashionista.

Kemunculan majalah bulanan ini akan membantu generasi muda, berusia antara 21 hingga 35 tahun, untuk menyambut revolusi hijab yang hangat diperkatakan dalam dunia fesyen tempatan dan antarabangsa masa kini. Mak Dara telah menerima jemputan untuk ke Majlis Pelancaran Web bagi Majalah Hijabista ini pada 21hb November yang lalu dan bertempat di RED BOX 101 Mall Puchong. Mak Dara telah membawa bersama rakan rakan blogger Mak Dara iaitu ACIK TOPI , Aimi Hazerin, Blogger DEAR LADY dan juga Yana Yassin ke majlis itu.. Mari Mak Dara kongsikan gambar gambar kemeriahan sepanjang majlis itu ya..
Mak Dara dan teman antara yang pertama tiba di majlis itu.
kedatangan kami disambut oleh edoitor majalah HIJABISTA Nursuziana Zulkifli
Mak Dara bersama Yana Yassin, Aimi dan Blogger Dear Lady
Mak Dara bersama Acik Topi yang memeriahkan majlis
"Anuar Zain" in da house uols hehe
Mak Dara and the gang
Suzi bersama pengacara majlis Farrah
Web Launch Majalah Hijabista 

Nursuziana bersama banner pelancaran web Majalah Hijabista

Orang orang kuat Majalah Hijabista
Irma Hasmi dan suami yang baru tiba ke majlis 
Acik Topi masuk pertandingan "Gangnam Style"
Ewahhhh Acik Topi.. Gangnam jangan tak Gangnam hehe
Dan akhirnyaaaa... Acik Topi menangggggg!
Mak Dara pun nak berGangnam jugak hehe
makan makan timeeee
memang sedappp . all you can eat buffet ;)
antara jelitawan yang hadir pada majlis itu
sempat posing lagi semasa majlis berlangsung hehe
Aimi Hazerin dan blogger Dear Lady
para hijabista dan fashionista di majlis itu
Mak Dara bersama blogger hebat AmiSchaheera
Ohhh sungguh teruja bila Ami mengenali dan mengingati nama Mak Dara auwww. tks Ami it really means a lot to me!!!!
Mak Dara dan Farrah
Hijabista dan fashionista bergabung meletop!
Orang orang kuat Majalah Hijabista ;)
Bertepatan dengan tagline majalah Hijabista.. Majlis itu berlangsung dengan penuh stylo dan sopan sekali.. Seramai 125 orang tetamu telah menghadiri majlis ini. Mereka terdiri daripada para selebriti , blogger dam semua yang terlibat dalam majalah Hijabista ini. Hampir semua yang hadir ke majlis itu telah mengikut tema yang telah diberikan iaitu Barouque Inspired. Tahniah kepada editor majalah Hijabista Nursuziana Zulkifli serta semua yang terlibat dalam menjayakan majlis serta majalah yang sungguh hebat itu.. !! 
Mak Dara juga mempunyai kenangan Manis bersama sama Majalah Hijabista tak lama dulu apabila gambar Mak Dara turut dimasukkan ke dalam artikel keluaran pertama majalah ini dulu . 

Pic Mak Dara bertudung leopart di majalah Hijabista Edisi 1 ;)

Wahhh sempat juga promo gambor sendiri kan hehe.. Mari kita terus support MAJALAH HIJABISTA dan semoga majalah HIJABISTA menjadi majalah nombor satu Malaysia dan seterusnya membawa nama negara ke mata dunia!


pssstttt jangan lupa dapatkan Majalah Hijabista edisi 6!! dan jangan lupa untuk layari laman web MAJALAH HIJABISTA iaitu di http://hijabista.karangkraf.com/

44 comments:

  1. Assalamualaikum Mak Dara, bestnya! sheila nak beli satulah majalah ni nanti. edisi pertama dah keluar ye? comelnya pakai turban. sheila teringin nak cuba pakai. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam Shella .. ya edisi pertama dah lama keluar sekarang dah masuk edisi ke 6 dah.. Kalau Shella mahu dapatkan edisi yang pertama rasanya boleh dapatan di pejabat karangkraf ;).. hehehe ni first time Mak Dara pakai turban ke majlis majlis jenuh jugak nak lilit lilitnya hehehe

      Delete
  2. Event yang santai dan meriah,.. Thank Sebab sudi ajak kita. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul3.. memangggg meriahhh sangat kan.. Ur most welcome Yanaaaa.. harap2 dapat pegi event2 akan dtg dgn Yana lagi hehe

      Delete
  3. meriahnya mjls .. untung gmbr msk mjlh kn ^^ nk jgkkk... hehehh

    ReplyDelete
  4. suker tgk dagu belah mak dara..seri betol..hehehe..cantik2!
    Bagus majalah2 camni dikuarkan..supaya tertarik anak2 muda tuk hijab..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe terima kasihhhh kembang semangkok mak dara mendengarnyaaaa hehehehehehehe... betul3 sekurang2nya ramai anak2 remaja akan mula untuk berhijab kann ;)

      Delete
  5. wahhh meriahnya.. mia tengok dari jauh je ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang meriah majlis tu.. Kalau lah Mia ada pastiii lagi meriah...

      Delete
  6. seronoknya....nk join jgk majlis2 cmni...hihi

    ReplyDelete
  7. syoknya jumpa2 blogger dan jadi blogger terkenal..

    suka belakang tabir je..

    bab majalah ni, tengok kat kedai je belum pernah ambil lagi,.. rasa x terfashionita macam tu ler,

    ReplyDelete
  8. wah stylo la mak..alaaaa, rindnunya suasana mcm n ,,tingat zaman keja mag dulu..uwaaa

    ReplyDelete
  9. meriahnya MD.. saya tengok kat sini jela :)

    ReplyDelete
  10. tak pandai nak pakai turban..huhuu..cantik tegk orang pakai :)

    ReplyDelete
  11. best pulak layan gambar dekat blog mak dara nie ha.. gambar semua happy2 :) irma lah.. i loike. hehe.. mak dara sangat gojes lah malam tu.. cantik sangat2..

    ReplyDelete
  12. wahhh! Akak sgt gorgeous ye... suka tengok.. :)

    ReplyDelete
  13. Wah! Glemernya MD.... Siap masuk Magazine lagi..

    ReplyDelete
  14. Informasinya sangat menarik sekali

    ReplyDelete
  15. Makasih banyaka atas informasinya

    ReplyDelete
  16. terimakasihnya atas informasinya

    ReplyDelete
  17. Makasihnya atas informasinya

    ReplyDelete
  18. informasinya yang sangat keren dan menakjubkan

    ReplyDelete
  19. Informasinya yang sangat berguna

    ReplyDelete
  20. Mantap nih infonya sangat keren

    ReplyDelete
  21. Terimakasih banyak infonya sangat bermanfaat

    ReplyDelete
  22. Informasinya yang benar-benar keren

    ReplyDelete
  23. Informasinya ternyata keren juga nih sangat bermanfaat

    ReplyDelete
  24. Informasinya sangat menakjubakan makasihnya atas infonya

    ReplyDelete
  25. Keren juga nih infonya sangat berguna

    ReplyDelete
  26. infornya sangat menarik, sukses terus ea sis :)

    ReplyDelete