Sunday, December 23, 2012

AKU DAN INSTAGRAM

 
As salam duhai teman..
Sekarang Mak Dara dah ada aktiviti favourite terbaru.. selain dari berblogging dan berFB.. Sekarang Mak Dara baru nak menjinak jinakkan diri dengan INSTAGRAM pula.. Rata rata pengguna telefon Android pasti akan menggunakan aplikasinya.. Memang best bila gunakan Instagram ni . Bagi orang yang rabun photography maknanya tak reti gunakan kamera DSLR macam mak dara bolehlah gunakan handphone dan snap snap gambar dan menggunakan editor di instagram. AKhirnya gambar anda kelihatan seperti ditangkap oleh profesional.. Mak Dara pasti ramai yang gunakan Instagram. Asyik asyik kita promote blog kita aje apa kata hari ni Mak nak promote Instagram anda pula. Nak join? 

1) Buat satu entry bertajuk :  AKU DAN INSTAGRAM
dan Tepekkan header mak di entry itu.
2) Letakkan satu atau lebih gambar yg telah anda uploadkan di Instagram anda
3) Letakkan nama/nickname di akaun instagram anda supaya senang untuk dicari oleh teman teman.
4) Selesai.. tinggalkan link di komen box di bawah

Mak Dara teringin jugak untuk lihat gambar gambar instagram anda tu.. Tarikh tutup pukul 6:00 petang ini 23hb 12. 2012.. (insyaallah akan dipanjangkan mengikut mood meroyan mak hehehe..) Diharapkan dengan menyertai segmen ini anda dapat menambahkan follower di Instagram anda atau setidakj tidaknya dapat memanjang persahabtan anda di laman instagram selain di blog dan fb betul tak :)

#(pstt pada anda yang tak gunakan instagram jangan gusar nanti mak akan cari idea untuk promote fb/fb page/hobi atau dll pulak di lain hari ya) Btw anda boleh ke acc Instagram mak dara dengan search nama "adzairdawati" ;)


28 comments:

  1. Ok,sejak boleh instagram,.. terus follow akak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiuuuuu sudi follow akakkkk hehehe dan terima kasih sudi join segmen picisan akk ni ye.. nantikan entry special dari akak nanti

      Delete
  2. Replies
    1. takde takpe nanti mak akan cari idea lain utk promote blog/fb/hoby atau lain lain lagi ya.. jangan lupa utk join yer

      Delete
  3. selalu dengar instagram ni... ingatkan ia adalah bacaan untuk berat... macam kilogram, miligram... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe adik beradik kilogram dengan miligram juga instagram ni hehehe

      Delete
  4. DONE JOIN :: http://www.yanayassin.com/2012/12/segmen-aku-dan-instagram.html

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. takpe nnt mak cuba promote benda lain selain instagram nnt izwan join ye..

      Delete
  6. tak ada instagram lah... :)
    gambar harimau tu nampak sweet... ^_^ harimau jadian.. hihihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe harimau mneroyan namanya ni MZ hehehehe

      Delete
  7. mak D,,,
    oyye pon nk share jgak
    jom lihat...
    di http://hairrysadali.blogspot.com/2012/12/aku-instagram.html
    sekian..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tankiuuuu kerana join Oyye.. nantikan entry special dr mak ye

      Delete
  8. tak ada smart phone nak join segmen ini.. rugi2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe nanti2 mak cr idea utk promote yg lain2 plk ye.. nnt join ye

      Delete
  9. mak dara, saya join jugaaaaaaaaaa! :))

    http://joel-leslie.blogspot.com/2012/12/aku-dan-instagram.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Joelllll.. nantikan entry special dari MD k ;)

      Delete
  10. Replies
    1. takpe nntkan segmen terbaru mak di mana semua pon boleh join ye :)

      Delete
  11. salam, Mak Dara,

    bagusnya ada Instagram da... saya takde..hehe.. saya tak pakai smartphone cmni.. tak pandai.. tapi kan mak dara, saya dapat tahu, sebenarnya, Instagram ada policy baru kan? Setiap pictures yang ada dalam bank Instagram boleh gunakan oleh pihak Instagram, samaada menjual ataupun diberikan kepada pihak ketiga tanpa persetujuan pemilik acc. Itu apa yang saya faham lah, hehe..

    ReplyDelete
  12. Saya dah joinnn... jom usha..

    http://redscarz.blogspot.com/2012/12/segmen-aku-dan-instagram.html

    ReplyDelete
  13. Ikutkan date mcm dah tutup jer segmen ni tp nak joint jugak... tak kire... chek here... http://marqiscareno.blogspot.com/2012/12/segmen-aku-instagram.html
    Done follow instagram...

    ReplyDelete
  14. http://wanaowen.blogspot.com/2012/12/segmen-aku-dan-instagram.html

    joined!*walaupun dah tamat tarikh penyertaan.=p*

    ReplyDelete
  15. baru tahu ada yg buat segmen sama rupanya..telambat aku ni..rasa-rasanya boleh join ni tak?
    http://ruzqil31.blogspot.com/2012/12/instagram-twitter-follow-up.html

    ReplyDelete

THE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ AXA AFFIN Life Insurance Malaysia

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK