Friday, December 7, 2012

DOA KE SYURGA


Baru sebentar tadi teman Mak Dara beritahu yang drama hasil skrip Mak iaitu drama DOA KE SYURGA sedang ditayangkan di RTM1 ada tika dan saat ini.


Di dalam 66 buah drama yang telah mak hasilkan.. Drama ini yang paling mak sukar untuk menulisnya kerana Mak menulisnya berdasarkan kisah benar perjalanan hidup arwah adik Mak iaitu Allahyarhamah Adza Suzyriani dari saat kelahirannya sehingga saat dia meninggal dunia..  namun lakon layarnya terpaksa ditambah lagi bagi membantu jalan cerita drama ini. Para pelakon drama ini ialah Hanis Kamal, Raihan Kamal, Puteri Fatin Nasuha, Esma Daniel dan ramai lagi... Sinopsis penuh drama DOA KE SYURGA http://adzairda.blogspot.com/2010/12/doa-ke-syurga.html

Pada yang sedang free free tu bolehlah menonton drama ini di kaca TV anda tu ya.. Pada yang berada di tempat kerja boleh menontonnya di live streaming RTM1.. cuma klik aje di link di bawah ye.. Selamat Menonton ;)


17 comments:

  1. nnti nk curik2 tulanglah, nk tgk drama ni kt live streaming tuh. bos nan ado! oopss! ;P

    ReplyDelete
  2. mak dara taknak ambik saya jadi pelakon ke..hehehehe :P

    ReplyDelete
  3. MD, sya pernah tgk cite ni, best n sedey sgt!. seingat saya, wktu kamal disuruh dek kengkawan kutip kasut kat surau pastu bila dah setel, dorg mainkan dia n bg seposen je lau xslh sbg 'upah'. tp bila MD ckp ni ksh bnar, rsa sdey sgt, smoga arwah dicucuri rahmat keatas-Nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp ending dia tak berapa sama mcm ditulis hehehe.. semua perkara ni jd pada keluarga mak.. arwah Adik mak orang istimewa.. memang kalau terlepas pandang aje arwah akan lari ke rumah jiran2. dan jiran memang tak suka dan satu kampung memang asyik mengata.. maka arwah abah kunci pagar rumah supaya arwah tak keluar2 lagi.. Arwah meninggal masa bumur 16 tahun..

      Delete
  4. kena tgk balik online ni baru feel.... btw mak dara nti wat la cerita pasal medical lak mcm chicago hope ke, ER ker... tp x nak la mcm cita medical m'sia skang.... yg lebih real nyer.. heeee.... sj2 jer nak suggest. ;p

    ReplyDelete
  5. wah..hebat lah makdara..congret

    ReplyDelete
  6. Mak dara ada buat buku ke? Best la.. Nanti sy nk go thru cite ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. buku takde.. mak malas nak tulis novel sbb kalau novel bahasa kena berbunga bunga.. mak banyak daun dari bunga hehehe

      Delete
  7. waa..thniah..nk tengok jugak ti=)

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Mak Dara, insyallah nanti sheila akan tonton drama ni. semoga Mak Dara sentiasa dapat tulis skrip drama dimasa akan datang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam Sheila... amin.. mudah2an .. terima kasih atas doa itu ya

      Delete