Sunday, January 22, 2012

Makan Busarrrrrrr

Happy Chinese New Year kepada rakan yang meraikannya.... Malam ni Mak Dara dan anak anak juga turut makan busarrrrrrrr.... Sesi menternak lemak bak kata mak jemah hehehe



Its Pizzaaaaaaa timeeeeeee!!!!! Fuhhhhhhh memang konyang kami anak beranak. Tak sangka dapat habiskan ketiga tiga pizza tu.. selalunya beli dua je .... Nasib baik habis semuanya.. Semestinya aktiviti peberet ni tak dapat dilakukan selalu kalau tak bertambah le saiz mak dara dari peti ais dua pintu kepada peti ais tiga pintu hahahaha..

Hadiah Istimewa Dari Blogger Hebat

As salam.. Waduhhhh sejak kebelakangan ni mak agak sibuk membantu somi mak untuk Kuala Lumpur Short Film Festival yang akan berlangsung pada 30hb jan hingga 1hb jan depan sampai dah jarang jarang dan kadang kadang untuk check blog mak ni ha..

Dalam dalam kesibukkan itu syukur Mak Dara dapat bertemu dengan blogger hebat Mia Liana ketika dia datang ke KL beberapa hari yang lalu. Dan memang mak dara tak sangka bila Mia memberikan hadiah istimewa untuk Mak Dara sempena hari lahirnya.. Haaa hebatkan birthday Mia tapi Mia yang berikan hadiah. Soooo sweet kan.. Dan hadiahnya adalah...


STICKER Mialiana.com!!!! Waduhhhhhh terujaaaa mak dara menerimanya.. Dan yang bestnya bukan Mak Dara sorang aje yang dapat sticker tu adik beradik Mak Dara pun dapat juga..



semua gambar telah dikidnap dari album FB Mia hehe

Terima kasih Miaaaa!!!!! Kami semua sukaaa sangat dengan sticker pemberian Mia tu.. Sukaaa sangat dapat bertemu Mia.. Harap lepas ni dapat jumpa Mia lagi.. muahhh...


Mencari Sukarelawan.. Masih adakah yang SUKA dan RELA..

As salam kepada semua teman .. Hari ni mak dara ingin mencari SUKARELAWAN ataupun dalam bahasa omputih VOLUNTEERS untuk sebuah acara yang julung julung kalinya di adakan di Malaysia iaitu KUALA LUMPUR SHORT FILEM FESTIVAL... Tapi di zaman kini masih adakah yang SUKA dan RELA.. Kalau tak tanya tak tahu kan hehehe.. Maka disini mak nak tanyalah ada ke yang sudi? Biar mak terangkan sedikit tentang acara ini ya.. 

KLIS adalah singkatan kepada Kuala Lumpur Short Filem Festival . Penganjuran Festival Filem Pendek seperti ini adalah yang pertama dilakukan di Malaysia. Festival ini akan bermula pada 30hb Jan hingga 1 hb Feb depan.

Pada individu yang ingin menjadi VOLUNTEERS ataupun SUKARELAWAN untuk acara ini bolehlah datang beramai ramai ke perjumpaan pertama iaitu di "KLIS Volunteer 1st Meet up"



Acara: KLIS Volunteer 1st Meet up
Tarikh: 23hb Jan 2012
Masa: 11 pagi hingga 1 tengah hari
Tempat: Panggung Bandaraya Kuala Lumpur (Hadapan Dataran Merdeka)

Tiada kriteria yang diperlukan untuk menyertai group volunteer ini cuma keihlasan dan kesudian dan kerelaan hati amat diutamakan.. Untuk menyertai dan mengetahui lebih lanjut silalah datang beramai ramai ye.. Untuk keterangan lanjut sila klik di link ini