Thursday, January 26, 2012

VLOG Dari Mak DaraOk

Haaaaaaaaa jangan tanjat ye datin Maimon.. Mak Dara pon nak buat v log jugak hokayyyy... Hahahaha jangan ada yang termuntah pink sudah le tatkala menonton vlog Mak Dara ni ye.. Mempersembahkan VLog meroyan dari Mak Dara.... Taraaaaaaaaaaaa...

Maaf ye video goyang goyang hehehe

Haaaa kauuuuu... Inilah ghopenye bila Mak Dara bervlog.. Harap takde yang terjangkit penyakit meroyan mak tu ye.. hehe.. Dan sila abaikan video yang bergoyang goyang tu ye.. Imagine lah mak dara atas tongkang dan sedang berhadapan dengan lautan yang berlora gitu hehehe..

Ok video ni Mak Dara tujukan kepada semua keluarga dan sahabat handar tak kira lah teman dari FB ke.. Twitter ke Blog ke.. Yang sudi ucapkan selamat hari jadi pada mak yang baru aje lepas pada 24hb Jan lepas.. Haaaa Mak dara dah sah berumur 35 tahun uolssss... Harap anda semua tak le serik nak berkawan dengan orang tua macam mak ye hehe


Senarai Pemenang KLIS FABULOUS GIVEAWAY.. Tahniah


As Salam kepada semua teman.. Kini Mak Dara ingin mengumumkan Pemenang KLIS FABULOUS GIVEAWAY . Namun sebelum tu mak dara nak ucapkan terima kasih kepada semua yang sudi menyertai GA anjuran KLIS ini ya.. Mereka yang telah menyertai GA ini adalah..


Mak Dara nak ucapkan tahniah kepada KESEMUA yang menyertai giveaway ini kerana setiap anda semua menerima jemputan ke Kuala Lumpur Short Film Festival yang akan berlangsung pada 30hb Jan hingga 1hb Feb 2012 bertempat di Panggung Bandaraya KL. Dimana anda boleh menonton kesemua 40 filem pendek yang berjaya masuk ke peringkat akhir yang akan ditayangkan di Panggung Bandaraya KL. Dan anda juga telah memenangi...

2Jemputan Ke Malam Anugerah KLIS

Ya Kesemua anda akan menerima undangan ke Malam Anugerah KLIS yang akan berlangsung di Panggung Bandaraya KL pada 1hb Feb 2012 yang akan bermula pada pukul 8 malam. Tema pakaian ialah BLACK TIE. Ini bermakna setiap seorang dari anda boleh membawa seorang teman ke majlis gemilang ini.

Namun daripada semua penyertaan.. 10 Entry akan dipilih secara random melalui random.org dan 10 yang terpilih akan menerima hadiah tambahan yang hebat seperti di bawah..

1 Helai T-Shirt KLIS

Senarai 10 Pemenang Tshirt melalui random.org ialah....

Tahniah diucapkan kepada semua pemenang.. Diminta anda semua menghantar segala butiran anda seperti nama penuh , no telefon alamat kepada email saya mrs_martias@yahoo.com sebelum 27hb Jan ye... TAHNIAH


Sambil sambil tu kalau sudi vote le Mak Dara untuk WORST BLOG OF THE YEAR  dalam Worlds Bloggers And Social Media Awards 2012.. Cuma klik http://socialmediaweek.com.my/awards/category.php?id=33 dan kemudian vote http://www.bicaramakdara.com/ ye.. Pada sesiapa yang turut sertai award ni votelah mak dan tinggalkan link dan mak akan vote untuk anda pula =)


Somi Mak Dara di The Breakfast Show NTV7

As Salam duhai teman.. Waduhhhh pagi ni Mak Dara dan somi mak Martias ALi bangun cukup awal kerana kami kena ke Studio NTV7 di damansara . Mak Dara temankan somi Mak sebab Somi mak telah dijemput menjadi tetamu untuk rancangan THE BREAKFAST SHOW.. Somi mak telah pun keudara di NTV7 pada pukul 10 pagi tadi.. Moh mak sharekan sedikit gambor yang Mak Dara snapkan ye...

Somi Mak Dara Martias @ Studio NTV7

sedang menunggu giliran untuk on air

sebahagian dari pejabat NTV7

Studio THE BREALFAST Show yang sebenar hehe

on air

Aishah dan Naz mengucapkan selamat datang kepada somi mak =)


Somi Mak Dara


Naz dan Aishah hos rancangan THE BREAKFAST SHOW ini


Haaaa nampak lainkan studio rancangan The Breakfast Show ni.. Studio sebenarnya ialah sebuah studio "green screen" namun bila on air akan ada backdrop seperti yang dapat lihat di gambar di atas tu.. Syukur alhamdullilah temuramah itu berjalan dengan lancar.. Mak Dara memang kecut perut bila berada di studio tu sambil melihat somi mak menjawap semua soalan tu dalam bahasa omputih.. Syukur dia dapat menjawa dengan jayanya.. Nasib baik tak suruh mak cakap omputih.. I the cannot one because my English is under the bridge one u know hahaha..

Apa apapun jutaan terima kasih kepada pihak NTV7 terutamanya semua krew, hos dan pihak penerbit yang sudi menjemput somi mak ke rancangan itu bagi mempromosikan acara Kuala Lumpur Short Film Festival (KLIS) anjuran mereka yang bakal berlangsung pada 30hb Jan hingga 1hb Feb tidak lama lagi..


Syukur alhamdullilah somi mak dara dapat menjayakan rancangan The Breakfast Show secara live pagi tadi dan rancangan Malaysia Hari ini yang telah keudara semalam.. Dan kini kami berdebar pula bila somi mak akan ke rancangan 8TV Quickie yang akan berlangsung esok malam pula.. Doakan semuanya berjalan lancar ye... =)



HAPPY BIRTHDAY TO ME!!!

HAPPY BIRTHDAY TO ME!!!
HAPPY BIRTHDAY TO ME!!!
HAPPY BIRTHDAY TO ME!!!
HAPPY BIRTHDAY TO ME!!!

Haaaaa jangan tanjat ye datin maimon... Mak Dara memang suka nyanyi lagu harijadi untuk diri sendiri.. Bukanlah niat nak perasan ke apa cuma nak sedarkan diri yang usia mak dara dah kearah senja nan merah gitu... Ya.. Mak Dara telah menyambut hari lahir mak dara pada 24hb Jan lepas.. Berapa usia mak dara?...



Haaaaa jangan tanjat ye datin maimon.. Mak memang dah tuaaaaa hehehe...Huhuhu dah tua diriku ini.. Namun aku bersyukur dengan segala yang dikurniakan oleh tuhan kepadaku.. Seorang suami yang penyayang.. 4 orang cahayamata yang sempurna buatku.. syukur..Mak Dara terima banyak ucapan selamat hari jadi dari teman teman di Facebook twitter dan ada juga di Blog.. Terima kasih kalian.. U really make my day.. Dah tuo pun tuolah.. Den terimo denge hati ye terbuko hehehehe..

Ok Meh Mak sharekan serba sedikit sambutan birthday party mak yang di adakan di Crossroad  Concord Hotel Shah Alam...


waduhhh siap kena panggil naik atas stage lagi hehehe

Hembos jangan tak hembos.. waduh byk pulak lilinnya hehe tak mengaku tua

waduhhh siap kena buli nyanyi lagi oleh D'ADZA habis sumbangggg haha

bukak hadiah timeeee!!!!

waduhhh somi mak dah jadi super butterfly men hehehehe

semua family & Friends yg datang sambut birthday mak.. muahhhh luvs you guys

ada tak macam Bear Bear di depan Pavilion tu hahahaha

semua adik beradik Mak Dara dari kiri Adza Yanie, Adza Irdawati(mak Dara)
Adza Tuty, Adza Rina, Adza Edie dan Adza Emie... muahhh

Fuhhhh memang moriahhhhh malam tu.. Bertambah meriah bila beberapa rakan blogger yang turut hadir untuk sambut Birthday Mak.. Siapakah mereka tunggu di entry seterusnya hehe.. Ok kepada semua sanak saudara dan teman yang sudi jayakan birthday party untuk ai terima kasih diucapkan it really means a lot to me... Sukaaaaa sangat.. Tahun depan buat lagi ye hehehehehehehe