Saturday, February 4, 2012

MOVE LIKE JAGGER Versi Melayu

Adoyaiiiiiiiiii terguling guling mak dara tergelak dengan adik adik mak tatkala mak melihat satu video dari sorang budak ni yang menyanyikan kembali lagu yang tengah meletop letop kini iaitu lagu MOVE LIKE JAGGER namun dia menyanyikan semula lagu itu dalam versi melayu dan lagu itu telah bertukar menjadi LEMBU NAK JAGA... Jom layan video ni beramai ramai..


Rupa rupanya mereka ini juga yang buat lagu CINTA MUKA BULU tu...
Memang kelakarkan.. Namun ada beberapa babak dan lirik yang tak patut dimasukkan di dalam tu but overall memang kelakar lah.. kalau nak nyanyi sama sama liriknya ada seperti dibawah ye..

Inilah hidup
Ku di kampung
Hatiku murung
Ku di kongkong
Tiap hari ku, ku kata okay
Tapi dah takdir

Isteri ku control
Ku tak tahan
Asyik kena troll
Kena bahan
Badan berpeluh
Ego ku teguh
Ku takkan runtuh

And it goes like this

Hari-hari kau
Nak paksa
Tak ingat ke kau
Yang ku ada
Lembu nak jaga.
I got lembu nak jaga.
I got lembu moo moo moo nak jaga

Kau pushy sangat kenapa
Kau kena ingat aku ada
Lembu nak jaga.
I got lembu nak jaga.
I got lembu moo moo moo nak jaga

Kau bangun lambat
Suka hati
Aku merempat
Kau nak maki
Aku tak tahan
Dengan kau perempuan
Gila meghoyan

Sudah lah Senah
Ku dah penat
Ku balik rumah
Ku nak rehat
Jangan kau angin
Baik kau salin
Aku nak main

And it goes like this

Hari-hari kau
Nak paksa
Tak ingat ke kau
Yang ku ada
Lembu nak jaga.
I got lembu nak jaga.
I got lembu moo moo moo nak jaga

Kau pushy sangat kenapa
Kau kena ingat aku ada
Lembu nak jaga.
I got lembu nak jaga.
I got lembu moo moo moo nak jaga

Aku mahu
Hidupku senang
Gelang baru
Kilat gila baq hang (habaq hang)
Itulah ganjaran
Ku pasti tak tahan
Gerenti senyuman

Hai bang Samad
Kau dengar sini
Kau nak *******
Kau dengar cakap bini
Itulah ganjaran
Kau pasti tak tahan
Gerenti senyuman

Hari-hari kau
Nak paksa
Tak ingat ke kau
Yang ku ada
Lembu nak jaga.
I got lembu nak jaga.
I got lembu moo moo moo nak jaga

Kau pushy sangat kenapa
Kau kena ingat aku ada
Lembu nak jaga.
I got lembu nak jaga.
I got lembu moo moo moo nak jaga


Ala Kacang Aje Tulis Blog Ni.. Pejam Mata Pun Boleh...ERKKK...

Ala Kacang Aje Tulis Blog Ni.. Pejam Mata Pun Boleh...

Waduhhhhh sedikit tersentap bila mak dara mendengar kata kawan kepada kawan mak yang baru mak temui semalam tu.. Kisahnya bermula bila mak pegi bershoping dengan anak anak mak dan tiba tiba mak terbertembung dengan kawan facebook mak.. Kiranya ni first time le kami berjumpa.. She is sooo nice.. Bila bersembang tetiba seorang kawannya datang (bfnya kot) dan teruslah kawan mak ni kenalkan mak pada dia.. Katanya...

"ni kawan FB I.. Dia ni blogger jugak... ramai wo orang baca blog akak ni" waduhhh terus le mak kembang setaman mendengar pujian kawan mak ni tetiba kawannya menjawap.. "Ala Kacang Aje Tulis Blog Ni.. Pejam Mata Pun Boleh..." Erkk..... Tanjat le Mak kan.. Terus mak tanya dia.. Ada blog ke? Katanya takde? Habis kenapa tak tulis blog kalau dah pejam mata pun boleh.. dengan berseloroh namun sinis di situ terdiam dia..

Hmmm begitu kah pandangan orang kepada blogger blogger.. Ingat senang ke nak hasilkan walau satu entry? Ingat main ketuk ketuk aje keyboard tu dah siap satu entry.. Oh tak semudah itu... Setiap yang ditulis harus difikirkan apa mesej untuk disampaikan.. apakah impaknya kepada pembaca... perlukan kominmen yang tinggi... bukan main pejam pejam mata aje dah siap.. adoyaiii...