Wednesday, February 8, 2012

Cara baca Al-Fatihah dengan betul

Mak Dara terjumpa video ini yang dipostkan di wall oleh teman FB mak dan mak terpanggil untuk sharekan bersama anda semua.. Saksikanlah video 3 minit: mari belajar cara membaca Al-Fatihah dengan betul..


nota: sampaikanlah walau sepatah ayat...


Bila Hari Panas Terik...

Bila hari panassss terik macam hari ni... Yang bermain di fikiran Mak Dara ialahhhhh....

pic ditaja oleh google

pic ditaja oleh google

pic ditaja oleh google

pic ditaja oleh google

Fuhhhhh memang nikmat le kalau dapat makan aiskrim, cendol, abc atau mandi sungai time time panas terik macam ni kannnn... Ohhhhhhh manalah peginya mamat yang dok jual aiskrim ni haaa... Selalunya kalau tak tunggu asyik kau lalu lalang aje depan rumah ni ha.. kalau ditunggu tunggu tak datang pulak..... Nak makan aiskrimmmmmmmm ngeeee =)


THE WORST BLOG OF THE YEAR FINALIST..

Syukur alhamdullilahhhhh.. Akhirnya blog picisan mak dara ni menjadi finalist bagi Worlds Bloggers And Social Media Awards 2012 dalam kategori THE WORST BLOG OF THE YEAR..



Mak Dara nak ucapkan jutaan terima kasih kepada setiap seorang dari anda yang sudi mengundi untuk Mak Dara.. Setiap undian anda tu amat bermakna bagi mak.. Dan kepada blogger blogger yang sudi buat entry untuk vote for Mak Dara fuhhhh sungguh mak terharuuuuu  terutamanya teman mak Mia Liana sanggup promote untuk vote mak ohhh sooo sweetttt sangat sangat... From the bottom of my heart I thank youuu.. Ni yang sayang korang ketat ketat ni.. 

Kita nantikan keputusannya nanti ye.. ohhhhh soo the terujaaaaaaaa hehehe


SAWADIKA.. Khop Khun Ka...

SAWADIKA.. Khop Khun Ka... Haaa tu diaaaaa.. Jangan betulkan bacaan anda memang mak cakap siam.. tapi pandai cakap yang tu ajelah.. Yang lain tak tahu hehe.. Syukur alhamdullilah mak dara baru aje selamat sampai kerumah setelah 3 hari berbackpacking bersama somi dn empat anak anak mak ke Hadyai Thailand.. Ini pengalaman backpacking yang pertama bagi anak anak mak.. Mak dan somi mak memang dah biasa melancong cara begini ala backpacker tegar gitu hehe..