Friday, February 10, 2012

BEN ASHAARI : TIADA LAMA , TIADA BARU

BEN ASHAARI

As salam duhai teman.. Haaaa ada nampak header di atas tu kompom semua dah tahu apa maknanyakan.. Yezzaaaa Adik Ben buat segmen lagi.... Dan mak dara tak nak ketinggalan menyertai segmennya ni.. Kata adik ben Berikan 5 buah blog baru yang korang tau dan juga 5 buah blog senior yang korang tau gak .. Haa.. Jumlah 10 .. ok ? Senang je kan .. Moh kita mulakan..

5 BUAH BLOG BARU

1) Blog ZAY BASALIE
Sebuah blog dari seorang produser drama muda yg berasal dari Sabah

2) Blog MY DEAR LADY
Sebuah blog yang sungguh sempoi dan santai

3) Blog ME ELYSSA
Sebuah blog yang kiut dan pemilik blog yg sangat gorgeous

4) Blog Adza Haiqal
Sebuah blog yang baru dan pemiliknya seorang penggemar meggi mee

5) Blog SUPER IBU
Blog mengenai tips tip penjagaan baby

5 BUAH BLOG SENIOR

Bloger Idola Mak Dara ni hehe

2) Blog HASRUL HASSAN
Blog yang penuh tip tips berblogging

3) Blog EQBAL ZACK
Bloger yang memiliki ijazah PHD

4) Blog DAPUR TANPA SEMPADAN
Blog yang penuh dengan resepi resepi masakan yang hebat

5) Blog SMILE..SMILE..SMILE..
Seorang blogger yang amat sweet dan berjaya dlm dunia blog

Senang ajekan just listkan 10 buah blog baru dan senior yang anda tahu.. Jom le join ramai ramai segmen yang sempai lagi santai ini.. Klik di SINI untuk join ye...


Khas Buat yang lahir Bulan Februari

As salam duhai teman.. Ramai teman mak dara yang tarikh lahirnya ialah pada bulan februari maka hari ni mak terpanggil untuk sharekan satu research oleh dato Fadhilah Kamsah mengaitkan personaliti kita dengan bulan dan tarikh kelahiran .


Haa ada yang lahir bulan februari.. boleh le tengok ada tak di atas yang kena dengan personaliti diri anda... Kepada yang telah dan bakal menyambut hari jadi pada bulan Februari mak dara ucapkan HAPPY BIRTHDAYYYYYY ya semoga sihat selalu dan murah rezeki insyaallah...

Segmen: Di Hari Persandingan Ku

As Salam kepada semua temanku.. Di pagi Jumaat yang mulia ini mak dara terpanggil untuk membuat satu segmen. Segmen ini tercetus ideanya apabila mak dara membelek belek album album gambar lama simpanan mak dan dimana terjumpa gambar persandingan mak bersama somi mak .

Hari persandingan Mak Dara dan somi pada 12.9.1997

Jadi mak teringin nak tengok gambar gambar anda di hari persandingan anda tu.. Jom le sharekan saat saat manis anda disatukan dan disandingkan jom... Cara cara untuk sertai segmen ini ialah

1) Buat satu entry bertajuk : DI HARI PERSANDINGAN KU
dan Tepekkan header mak di entry itu
2) Letakkan satu gambar di hari persandingan anda (lebih lagi bagus)
dan ceritakan sedikit tentang pasangan anda dan hari persandingan anda
3) Selesai.. tinggalkan link di komen box di bawah

Tak sabar untuk melihat gambar gambar persandingan anda tu.. Pada yang belum berkahwin nantikan segmen mak yang seterusnya dimana anda boleh le kenalkan buah hati anda pula ye =)