Saturday, February 11, 2012

Gambar Anak BEYONCE

Pada hari Sabtu yang lepas penyanyi  terkenal  America iaitu BEYONCE telah selamat melahirkan anak sulungnya yang diberikan nama  Blue Ivy Carter... Mak Dara pun baru aje dapat melihat gambar anak Beyonce dan Jay Z ni kejap tadi di tumble milik mereka dan juga dibeberapa blog hollywood.. Meh mak sharekan gambar anak Beyonce dan Jay Z ini...

beyonce bersama Blue Ivy Carter

Perghhhhh kiuttttt betullah anak Beyonce dan Jay Z.. Dan yang bestnya gambar ini dikeluarkan oleh Beyonce dan JayZ tanpa mengenakan apa apa bayaran.. Maknanya mereka siarkan gambar anak mereka di tumble mereka dan boleh ditatap oleh semua peminat peminat mereka.. Bukan macam artis artis hollywood yang lain yang meminta bayaran yang amat tinggi kepada sesiapa terutamanya akhbar akhbar tabloid yang mahu menyiarkan gambar pertama anak mereka mereka itu.. Memang classy kan... Soo welcome to the world Blue Ivy Carter...


Jangan Takut Untuk Membuat GA, Review , Segmen Anda Sendiri..

Efg9-1on-2

As salam.. Mak Dara hari ni terpanggil untuk bercakap mengenai SEGMEN, GA dan REVIEW.. Yup baru baru ni teman mak dara yang baru je buka blog telah banyak menyertai segmen segmen dan GA yang dianjurkan oleh teman teman blogger yang lain.. Dia ada cakap pada mak bila followernya dah beribu ribu dan blognya dikenali ramai dia juga berhasrat mahu mengadakan segmen, review atau GA di blognya.. Hmmm ini membuatkan mak terus berfikir.. Perlukah sesuatu blog itu mempunyai beribu ribu follower dan sudah dikenali saja yang layak untuk mengadakan segmen, GA atau review di blognya? hmm..

Pada pendapat mak.. Sesiapa saja boleh membuat begitu di blognya.. Tak perlu menunggu untuk mendapat ribuan follower atau menunggu sehingga blognya menjadi famous amos baru terasa seperti layak untuk mengadakan sebarang segmen..Yang penting segmen atau GA mestilah menarik dan dapat menarik minat para blogger lain untuk menyertainya.. Dan syarat syarat untuk segmennya tidak menyulitkan atau membebankan untuk disertai.

Mak bercakap dari pengalaman mak.. Kerana mak juga dulu berfikiran yang sama dan mak pernah minta pendapat teman teman dalam entry mak yang ini Layakkah Mak Dara Untuk Buat Segmen, Review atau GA . Dan akhirnya mak telah mengadakan GA pertama mak iaitu Mak Dara 1st Giveaway (GA) dan telah dapat menarik 126 penyertaan. Dan GA ni mak buat masa blog mak baru je berumur sebulan dan time tu rasanya follower pun tak sampai 200 lagi..syukur... Dan ada juga segmen yg mak dara buat tak sampai 3 orang yang menyertainya.. Tapi jangan cepat mengalah.. Kata kuncinya cuba dan cuba lagi insyaallah akan berjaya...

Sooo janganlah anda merasa teragak agak atau takut untuk membuat GA, Review atau Segmen anda sendiri ya.. Dont under estimate ur blog.. =)