Wednesday, February 15, 2012

Tiada Bertajuk...





Kecoh Kisah TengkuSophia Di Twitter

As salam.. Semalam mak terbaca macam macam update di TWITTER mengenai seorang gadis bernama TengkuSophia.. Heran jugak mak kenapa dia banyak diperkatakan di twitter semalam.. Artiskah beliau.. Selebritikh.. Apa lagi terus lah mak google dan search. Rupa rupanya terdapat cerita panas mengenainya.. Pasal apa? Jap mak kasi share..

twitter update dari TengkuSophia



Inilah sebabnya mengapa dunia twitter menjadi panasssssss semalam... maunya tak panas tengok ajelah apa yang ditulis olehnya..Lagi kes menghina agama Islam dan menghina Malaysia!!!!!.. Memang melampau betul!!!

Namun kini mak difahamkan bahawa akaun twitter TengkuSophia ini telah ditutup dan tak boleh diakses lagi.. Hmmmm terdapat banyak juga versi pada kisah kontroversi ini. Ada yang menyatakan bahawa akaun twitter itu adalah fake dan gambar gadis yang digunakan telah digunakan tanpa pengetahuannya.. Ada juga yang menyatakan bahawa akaun itu memang benar miliknya.. Waduhhhhh mak memang tak mahu komen pada isu isu yang sensitif seperti ini.. Bagi mak jika benar itu adalah akaun milik gadis itu diharap gadis itu memohon maaf atas kelantangannya dalam menghina agama ISLAM dan keceluparannya menghina MALAYSIA!! Dan sekiranya jika akaun itu adalah akaun fake dan gambar itu telah dicuri dan disalah guna bagi tujuan untuk menghina agama ISLAM diharap semoga orang yang bertanggungjawap melakukan hal itu mendapat balasannya dariNya.. Semoga tiada lagi kes kes menghina negara kita yang tercinta dan agama suci kita lagi selepas ini amin.....



Blogger Yana Telah Selamat Melahirkan Baby Girl!!!

!~ Life 101

As salam duhai teman.. Waduhhhhh berita gembira yang mak dara baca di wall ibu saudara kepada teman blogger mak iaitu Yana dengan menulis...


Benarkah bagai yang ditulis dan dibaca.. OH MAK GAYAHHHH Jika benarlah.. Tahniah Mak Dara ucapkan pada pasangan Ujang dan Yana kerana telah menjadi ibu dan ayah kepada seorang baby girl!!!!

gambar kenangan bersama Yana dan Ujang di preview filem LIBAS

Semoga dengan kehadiran cahayamata ini dapat memeriahkan, menceriakan dan mengeratkan lagi perkahwinan kalian amin..... Ohhh tak sabar nak baca entry dari ujang huhuhu