Friday, February 24, 2012

Senarai Blogger Yang Mahu Blog Mereka Diterjah!!


Petang tadi Mak Dara telah adakan " Jom Naikkan Trafik Blog! " Dan sebanyak 20++ blogger telah menyertainya.. Dan di bawah adalah semua link peserta.

NOTA PENTING!!
Jika anda telah menyertai segmen ini anda perlulah terjah ke blog blog yang mak berikan listnya ini dengan sebanyak mungkin ye dan jangan lupa untuk tinggalkan jejak anda di blog itu.. Dan jika blog anda menerima lawatan dari yang menyertai segmen ini maka anda haruslah membalas lawatan mereka itu.. Dengan cara itu kita dapat membantu dalam menaikkan trafik ke blog kita.



Pada yang tidak sertai segmen ini yang suka buat blog walking ke blogjogging ke blog shuffling ke bolehle join sama dalam sesi terjahan ini. Yang penting kita kasi up trafik mereka dan trafik kita bersama sama jommmm....



Jom Naikkan Trafik Blog!


Trafik oh trafik.. Ohh bukan trafik light ataupun polis trafik ye.. Mak Dara bercakap trafik ke blog.. Nak naikkan traffik ke blog anda..?Moh le join ye...

1. Buat entry bertajuk : Jom Naikkan Trafik Blog!
2. Tepekkan Banner di atas tu
3.Tuliskan serba sedikit tentang blog anda
4. Setelah selesai letakkan url entry anda di komen box di bawah ye

NOTA PENTING!!
Jika anda telah menyertai segmen ini anda perlulah terjah ke blog blog yang bakal mak berikan listnya nanti dengan sebanyak mungkin ye dan jangan lupa untuk tinggalkan jejak anda di blog itu.. Dan jika blog anda menerima lawatan dari yang menyertai segmen ini anda haruslah membalas lawatan mereka itu.. Dengan cara itu kita dapat membantu dalam menaikkan trafik ke blog kita ..

Tarikh tutup segmen ini ialah pada pukul 10 malam ini..

Kelebihan Hari Jumaat

Hari Jumaat adalah penghulu segala hari. Rasulullah saw pernah bersabda...


Berikut adalah antara kelebihan hari Jumaat..

1) Waktu yang mustajab untuk berdoa
2) Sedekah pada hari Jumaat lebih utama daripada sedekah pada hari hari lainnya
3) Orang yang berjalan menuju ke solat Jumaat akan mendapat pahala di setiap langkahnya,
setara dengan pahala ibadah satu tahun solat dan puasa
4) Wafat pada hari Jumaat atau siangnya adalah tanda husnul khatimah, iaitu bebas dari azab kubur


Seriusss!! Saya Amat Jealous Dengan Blogger Ini!

Seriusssss... memang mak benar benar serius jelesssss akan blogger ini.. Siapa? Blogger Sandra Azwan dan blognya Life With Sandra!!! Kenapa??? Kerana Ini!!!!

Header blog Sandra..

Haaa nampak tak header blog Sandra ini?? Waduhhhh memang speechless mak dara tatkala pertama kali melihatnya sebentar tadi di entrynya My New BLOG Header! tadi... Ohhh it is soooooooooo AWESOME!!!!!  Tak berapa lama dulu header blog sandra berupa seperti gambar dibawah..


Yang lama pun dah cun bila ditukar kepada header yang baru ni bertambah tambah lagilah cun kannn.. Yuppp memang mak dah lama pasang angan angan mahukan sebuah header dari air tangan seorang fashion designer..artist dan blogger hebat ni.. Memang header seperti ini amat amat amatttt menepati citarasa mak... Namun adakah angan mak ini akan menjadi kenyataan... ohhhhhhh 

Kepada Sandra Azwan.. Mak Dara dah lama ikuti blog dan perkembangan Sandra dan mak doakan semoga Sandra maju dan lebih maju lagi pada masa hadapan ya.. You are sooooooooooo talented..Im one of your biggest fan and I know someday you will follow the foot step like Dato Jimmy Choo and make Malaysia proud.. All the best ye Sandra!!!! 
Pada semua teman mak jomlah terjah ke blog Sandra di http://bysandraazwan.blogspot.com/.

p/s:pstttt Sandra.. about the header.. im serious.. i really nak tempah header dgn you =)



Betapa Nikmatnya Air Tangan Seorang Ibu..

Air tangan seorang ibu ohhhhhh nikmatnya bila ibu mak dara masakkan sesuatu untuk Mak Dara.. Tak kiralah ibu masakkan masakan yang heavyyyy mahupun yang seringkas cuma namun bila masakan itu dicampur bersama kasih dan sayang dari seorang ibu kepada anaknya.. OHHH PRICELESSSSSS!!!!!

nasi lemak berlauk masakan Ibu Mak Dara

Inilah yang dimasak oleh ibu mak dara pagi ini!! Sedari pagi lagi Ibu dah bangun untuk sediakan ini untuk anak anaknya.. Baginya nasi lemak itu hanyalah masakan biasa baginya namun bagi kami anak anaknya.. ia lebih dari itu.... Terima kasih ibu atas kasih dan sayangmu.. luvssss you so muchhhhh!!!!

Esok masakkan lagi ye.. Nak dok tercegok di pagar rumah ibu sedari awal pagi hehehehe.....


Video Sekitar Majlis Pernikahan Yusry Dan Lisa Surihani

Ikan di laut asam di darat
Dalam kuali bertemu jua
Hati terpaut janji diikat
Atas pelamin bertemu jua

Tahniah dan SELAMAT PENGANTIN BARU mak dara ucapkan kepada pasangan pengantin Yusry dan Lisa Surihani semoga perkahwinan mereka kekal ke akhir hayat insyaallah amin...

Ok meh mak nak sharekan antara sedutan sedutan video yang telah mak jumpa di youtube iaitu video sekitar majlis pernikahan Yusry dan Lisa Surihani yang telah di upload oleh pihak Utusan Online.. Jommmm tengok reramai ye... =)

Pra majlis pernikahan di mana para tetamu daripada kedua belah pihak
sedang menuju masuk ke dewan pernikahan.

Wakil-wakil yang terdiri daripada rakan-rakan karib Lisa Surihani
membawa masuk sembilan dulang hantaran untuk pihak lelaki.

Yusry diiringi pengapitnya masuk ke dewan pernikahan.

Lisa diiringi pengapitnya dan ibunya masuk ke dewan pernikahan.

Waduhhh memang sama cantik sama padan.. SELAMAT PENGANTIN BARU Yusry Dan Lisa!!!