Friday, March 2, 2012

Sebelum Dan Selepas... Banyak Bezanya...

Sebentar tadi somi mak dara menerima sebuah email dari temannya yang memintanya untuk membaik pulih sebuah gambar lama milik keluarganya.. Memandangkan hari ni somi mak tak masuk ofis dek kerana banyak meeting di waktu malam karang maka dia pun terus teruja untuk menolong temannya itu.. Dan mak dara pun temankan somi mak tolong touchupkan gambar lama milik kawannya tu..  Gambar tu gambar dolu dolu kalaaa.. Jap mak kasi up kan gambarnya ya...


Gambar sebelum

Itulah rupanya gambar sebelum ditouch up oleh somo mak dara.. Memang klasikkkk gambar ni kan.. Dan setelah lebih sejam somi mak dara membetulkan gambar itu menggunakan photoshop dan hasilnya seperti dibawah....

gambar selepas

Haaaaa amacammmm ok tak sentuhan pembetulan dari somi mak hehehe banggaaa wooo.. hehe.. Harap harap temannya itu suka dengan hasil tangan somi mak tu....


Cik ANON menyerang di Facebook!

Fuhhhh jangan ingat di blog sahaja cik anon anon ni datang menyerang.. Di Facebook pon ada!!! Tapi di facebook versi ada gambar fake dan nama fake.. Namun bila nama sebenar dan identiti sebenar tidak dapat diketahui maka dia pun sama lah dengan si anon kan... Mak baru aje terkena semalam apabila fake acc ni dengan menggunakan gambar pelakon terkenal hollywood telah masuk ke salah satu group mak dan telah buat kecoh di sana.. Fuhhh gerammm berderau darah mak dibuatnya... 

Bagi mak.. Kalau berani nak berkata kata kenapa harus menyorok di belakang topeng itu.. Menggunakan nama samaran dan gambar yang fake.. Kalau rasa apa yang nak dikatakan itu benar apa harus ditakutkan.. 

Yang bestnya boleh dia terkantoi!! Kerana dari apa yang dikatakannya hanya diketahui oleh teman mak sahaja.. Dan sah memang mak kenal benar dengan orang itu.. Sedih bila kawan sendiri boleh tikam belakang begini.. masih tak faham apa puncanya dia bertindak begitu.. Dia antara teman yang mak dan suami percayai.. masyaallah.. 

Maaf tak dapat nak meneruskan entry ini lagi.. tangan tak daya menulis hati tak dapat menerima kenyataan bahawa seorang TEMAN boleh melakukan sebegini....