Saturday, March 3, 2012

BLOGGER PILIHAN MAK DARA Malam Ini!!

Malam ini Mak dara ada dua orang blogger yang Mak dara pilih sebagai Blogger pilihan mak dara.. Yang pertama..


sesuka suki blog

Blogger Nana Damanhuri.. Mak Dara dah lama kenal dengan nana sejak dari zaman myspace lagi.. nana antara teman mak dara yang hampir hari hari terjah ke blog dan melayan kerenah meroyan mak hehehe... Reallyyyyyyyy appreciate it sooo muchhhhh... dan lebih membuatkan Mak Dara terharu dengannya ialah apabila nana sudi menulis sebuah entry istimewa untuk Mak.. Sila baca di sini ye.. http://crystlirish.blogspot.com/2012/03/blog-siapa-yg-tiap2-hari-anda-terjah.html.. Terima kasih banyak banyak sis.. really appreciate it... Jom kita terjah ke blog Nana 


Blogger kedua .. Mak Dara terharu betul dengan blogger ini yang telah sudi melawat mak dara di rumah orang tua tua ini errr i mean di blog picisan mak ini hehehe.. Dan bukan itu saja dia juga sudi meninggalkan komen di hampir semua entry Mak Dara terutamanya pada hari ini.. Dan blogger yang Mak Dara maksudkan ialah..

TheTimelines

Terima kasih Sam Banjamin atas semua komen komen itu.. Semoga jangan jemu jemu untuk datang melawat mak dara selalu ye.. Jommmmm terjah ke blog Sam beramai ramai jom @ http://thetimelines2u.blogspot.com/

Jom ramai ramai kita terjah ke blog mereka jommmmmmmm =)


Nasi Minyak Oh Nasi Minyak...

Hari ni merupakan antara hari sibuk bagi keluarga sebelah somi mak dara apabila hari ini terdapat 3 kenduri kahwin ahli keluarganya dimana 2 orang sepupu dan sorang anak buah somi mak akan melangsungkan perkahwinan mereka hari ini.. Maka 3 kenduri kahwin bersamaan dengan 3 kali makan nasi minyak le nampak gayanya hehehe...

Apa apapun Mak Dara nak mengucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU kepada mereka semua semoga kekal hingga ke akhir hayat insyaallah amin.. Ok Mak nak kena gerak dah ni.. Nasi minyak sedang menunggu kuuuuuuuuu =)





Wajah Mak Dara Pada Usia 70 Tahun!

Ohhhhhhh pejam celik pejam celik umur Mak Dara dah pun masuk 35 tahun pada januari lepas... Rasa macam semalam je baru gi ambik exam SPM.. hahahaha perasannnnn kannnnn .. Mak Dara merasa bertambah tua bila anak anak mak sekarang ni suka sangat main handphone di permainan baru iaitu Aging booth dimana software itu dapat men"tua"kan wajah kita.. Nak tengok bagaimanakah wajah Mak pada usia 70 tahun.. Kejap mak kasi up..

Adza Irdawati
Mak Dara skrg 35 tahun

Mak Dara pada umur 70 tahun..

Hahahaha begitulah gambar wajah mak bila dah tua nanti.. (Errr macam tak nak mengaku aje yang sekarang pun mak sebenarnya dah tua hahahaha) yang telah dibuat menggunakan Agingbooth tu.. Waduhhhhh itupun kalau umur mak masih panjang la hehe..

Haaa pada sesiapa yang nak tengok bagaimanakah wajahnya bila dah tuo errr "matured" (hehe takmo guna perkataan tua haha) boleh le ke link ini dan cuba yahttp://www.piviandco.com/apps/agingbooth/.. Bila dah cuba kasi up le dalam entry boleh juga mak tengok gambarnya nanti hehe



Testing Pelamin Duluuuu...

Waduhhh demam kenduri kahwin betul mak dara dan somi apabila 3 kenduri kahwin ahli keluarga kami jatuh pada hari ini... Namun mak dara dan somi sempat testing pelamin dulu.. hahahahaha

hahaha Mak Dara dan somi testing pelaminnya dulu 

Haaaa ini bukan apa nak make sure yang pemain itu selamat untuk bakal pengantin nanti... hahahahaha