Tuesday, March 6, 2012

Projek 100 Bloggers | Bro Framestone

Mak Dara baru aje terbaca satu entry  dari blogger gojess Cik Lily Putih tentang Projek 100 Bloggers | Bro Framestone.. Wahhhh nampak menarik tertarik memang da bom.. Maka Mak Dara pun nak le mencoba.. 



Untuk projek ini Bro Framestone akan mengumpulkan
  1. 100 blog Malaysia dan pemiliknya warga negara Malaysia.
  2. Blog yang mempunyai trafik dalam 500 uv dan keatas dalam sehari. (bukti statistik blog amat diperlukan)
  3. Blog berbahasa melayu atau english.
  4. Blog yang berkualiti (bukan copy paste & setiap post mendapat feedback yang menggalakan dari pembaca).
  5. Seminggu sekurang-kurangnya 4 kali blog di update.
  6. Tidak terikat dengan mana-mana syarikat pengiklanan.
  7. Dan sanggup memberi komitment dalam menjaya Projek 100 Bloggers
(bukti statistik blog Bicara Mak Dara)

Nak join? Mudah sahaja. Anda hanya perlu :-
  1. Promote projek ini di blog anda (dalam bentuk blog post – pastikan anda memenuhi syarat di atas), maklumat korang copy paste je la dari entry ini. Bubuh link ke entry ini dan juga borang pendaftaran.
  2. Kemudian isi borang ini.
  3. Tunggu feedback – email/call dari bro
  4. Jika layak, anda akan di pilih. Itu sahaja.
Hehe pic bro diatas telah mak kidnap dan kasi edit dan buat banner tu.. Harap bro tak marah ye hehe.. Fuhhh nebes juga mak dara .. Yelah.. dah le blog mak ni WORST BLOG OF THE YEAR.. layakkah terpilih nanti hehe...


Kicap Mejik Cantik Cap Berok Hensem..

Rata rata sekarang penuh di wall wall di facebook mengenai promosi kecantikan kan.. Banyak online shop asyik dok iklankan pelbagai bagai jenis produk kecantikkan.. Macam makeup lah.. Jamulah.. produk pelansingan badanlah.. Namun yang paling mendapat perhatian Mak Dara ialah iklan ini!!!

Iklan produk Kicap Mejik Cantik Cap Berok Hensem..

Hahahaha siapa nak cuba produk ni.. Tengok aje dari gambar sebelum dan selepasnya.. MAGIK kannnnn hehehe.. Adoyaiiii naik tegang urat kentut mak tatkala melihat iklan ni.. Memang kelakor habisssss kan hahaha... Gambar ini telah dipetik dari blog ini http://www.isuhangat.net//.Waduhhhh cayalah memang kelakor bangettt hahaha


MALAYSIA'S NEXT TOP BLOGGER! Ramalan Mereka..

Semalam Mak Dara telahpun adakan sebuah segmen bertajuk MALAYSIA'S NEXT TOP BLOGGER dan syukur alhamdullilah ada yang sudi menjohenkan diri dalam segmen picisan mak ini.. Setiap mereka telahpun memilih 3 blogger yang mereka rasa bakal menjadi seorang blogger yang hebat.. bakal menjadi blogger yang famous dan terkenal.. Seseorang di mata anda yang layak bergelar MALAYSIA'S NEXT TOP BLOGGER. Di bawah Mak Dara listkan senarai peserta bagi segmen ini ya..

header

AWIE OMAR

"phat corner"

❤Sihatimerahjambu❤




Untuk ketahui siapakah blogger blogger pilihan mereka jom terjah ke blog mereka sekarang jom!!!!!