Friday, March 16, 2012

Gambar Persandingan Mr Bean

Hahahahahahahahaha... hehehehehehe.. kahkahkahkahkahkah....

 

Speechless Mak Dara dibuatnya.... hahaha 

Mak Dara @ MSMW AWARD GALA NIGHT

As salam duhai teman.. Tatkala anda membaca entry autopost Mak Dara ini.. Mak Dara sedang berada di majlis World Bloggers And Sosial Media Award 2012 yang bertempat di PWTC bagi menerima award Worst Blog Of The Year 2012 hehe..

 

 

Walaupun pada waktu entry ini ditulis Mak Dara dalam keadaan cool je namun pastiii kompommmm tatkala majlis itu berlangsung sah sah Mak Dara nervoussss ya amat... Doa doakan lah semoga semuanya berjalan dengan baik ye.. Jangan lah mak terjatuh ke, terpeleot ke masa time tu.. Ohhhhh nebessss

 
huhuhuhu Oh Mak Gayah.. nebesss nebesss hehehe

Nanti bila balik dari event ni mak kasi hupdate entry ye =)


BLOGGER CARD pengganti Business Card

Waduhhh keterujaan melanda tatkala yang tersayang telah surprisekan Mak Dara dengan telah mendesignkan dan menghadiahkan Blogger Card pada Mak Dara.. 


 
my blogger card =)

Haaaa betul jugak kata somi mak.. Kalau nak ke acara yang berkaitan dengan blogger blogger ni takkan nak kasi business card kot.. So dia pikir dan designkan Blogger Card untuk mak.. Dan yang palinggggggg besttttttnya... Blogger Card yang dicipta oleh somi mak ni dibuat sebijik mengikut seperti blog mak!!!!!!Fuhhh rasanya belum pernah dibuat orang lagi ni...

Card ni juga bukanlah mendatar seperti business card yang biasa tapi ia menegak.. Memang lain dari yang lain lah... tapiiiii sila abaikan nombor pageview yang telah dia buat tu ye hehe entah bila le nak sampai ke angka sebegitu pun entah le hahahaha... Tapi kreatip betul la dia kan.. Somi sapaaa la ni ye hehehe...

Fuhh tak sabar nak kasi pada rakan rakan blogger yang hadir malam ni di MSMW AWARD GALA NIGHT =)


Mak Dara Di Taja..

Haaaa jangan ingat anak anak dara dan anak anak ikan sahaja yang ditaja ye.. Mak Dara juga telah "ditaja" Oppsss terlebih sudah hahaha.. Sorry ye meroyan mak dah datang bila masa untuk ke majlis MSMW AWARD GALA NIGHT semakin hampir hanya dalam beberapa jam saja lagi ni hehe.. Ok jangan salah faham ya..

Mak Dara amat bertuah kerana ada pihak yang sudi menaja Mak Dara untuk ke majlis ni malam ini.. Dan tajaan yang mak maksudkan ialah... jeng jeng jeng...

 
Dinner bags @ Dinner bags  

Haaaa cantekkkk tak Dinner Bag ni.. Merahhhhnya Mak Ngah gitew... Bag ini telah ditaja oleh My "Worth Buying" Shoppe

 
pemilik My "Worth Buying" Shoppe Kak Lady (kanan) dan 
anaknya Aimi Hazerin =)

Haaa kalau nak tahu Kak Lady tu adalah sepupu Mak Dara dan Erin tu anak buah mak.. Mereka adalah Ibu dan kakak kepada blogger Jejari Runcing aka Elia =)

Fuhhhh tak sabar untuk mengenakan tas tangan yang sungguh gorgeous itu malam ini.. Jutaan terima kasih kepada Erin dan Kak Lady kerana sudi taja ai.. Kalau boleh taja le selalu hehehe.. Kepada anda yang suka dengan tas tangan ini ataupun barangan aksesori yang lain boleh le ke  online shop   My "Worth Buying" Shoppe ni ya..


PUTERI SALAMIA Kembali Lagi..

As salam kepada semua sahabat.. Selamat berhari Jumaat.. Drama PUTERI SALAMIA episod ke 2 akan ditayangkan pada hari ini pada pukul 3 petang nanti di RTM 2.. Pada sesiapa yang terlepas menonton episod pertama tu takpe.. Boleh je terus nonton episod ke dua ni.. hehe

Photo: Skrip ke 62

Tajuk Drama:PUTERI SALAMIA
Durasi : 5 episod x 1 jam
PRODUKSI: Wide Angle Sdn Bhd 
PRODUSER:Zay Datuk Zay Basaliei 
SKRIP: Adza Irdawati Adenan & Adza Nasya Emie
Siaran: Akan mula ditayangkan di RTM2 9hb mac setiap hari Jumaat pada pukul 3 petang
Barisan Pelakon
Puteri Salamia : Mardiana Alwi
Kesatria Qalif/Ben : Ebi Kornelis
Embun/Nenek Kebayan : Hasnah Ibrahim
Rose : Rydah Malanjang
Putera Sulu : Azrie Basalie
Permaisuri Indera Saputra : Azean Juzeanty
Raja Indera Saputra : Rodih Madun
Dr. Donny : Marlin Malalin
Elia : Affy Jacklynda Entawin
Penyiasat : Amirul Abdul
Ibu Ben : Puan Jurinah

Drama Bersiri Puteri Salamia adalah produk terbitan Wide Angle Film Production Sdn Berhad untukstesen TV nasional, RTM. Drama ini telah diadaptasi dan diubahsuai menjadi cerita dongeng daripada cerita rakyat tempatan Bajau Semporna. Drama ini diilhamkan oleh penerbitnya Zay Datuk Hj Basalie dan telah ditulis oleh Adza Irdawati dan Adza Nasya Emie Adenan. Drama ini berkisar seorang Puteri
bernama Puteri Salamia dari Kerajaan Indera Saputra yang telah ditunangkan kepada Putera Sulu sejakkecil lagi. Bagaimanapun, ketika menginjak usia dewasa, Puteri Salamia telah jatuh hati pada Kesatria
Qalif,  Kesatria Istana Kerajaan Ayahandanya. Dalam drama ini, Puteri Salamia telah mengembara merentas masa dan telah sampai ke zaman sekarang. Bermulalah pengembaraan Puteri Salamia seorang
diri di zaman berbeza dan secara kebetulan beliau telah berjumpa dengan Ben seorang pemuda yang seiras dengan wajah kekasihnya.


Hari ni pelakon yang akan membawa watak yang bernama "Ben" dan "Elia" akan muncul.. Huhuhu nebessss mak .. Kalau sudi tu tonton lah ye =) 

Marilah sama sama tonton Drama PUTERI SALAMIA yang bakal ditayangkan petang ini ya... =) Bagi pengguna internet, you can watch via http://www.rtm.gov.my/tv2/



FREEBIES : Free Doodle Muslimah

As salam.. Selamat datang ke rancangan MAK DARA'S FREE DOODLES!!!! 

Hari ni Mak Dara nak sharekan doodle muslimah kepada anda semua.. Kalau rasa ada yang berkenan tu kasi rembat tanpa was was ye..

   



Ok ke doodle mak ni..? Adesss jenuh jugak first time mak bikin.. Kalau ada yang berkenan tu kidnap aje.. Tapi kalau boleh tu kasi le link ke sini ye.. Bukannya apa boleh jugak teman teman yang lain tahu tentang doodle freebies dari mak dara ni dan mungkin diorang pun boleh kasi kidnap juga doodle2 ni.. Sharing is caring kan hehe.. Ok nantikan doodle doodle terbaru dari mak nanti ya.. Selamat berdoodle =) 

Mahu Free COUPLE DOODLE sila klik di SINI