Wednesday, March 21, 2012

Panjang umur jika memeluk isteri setiap hari

Sebentar tadi Mak Dara baru je baca salah satu post dari teman facebook mak dan mak terpanggil untuk sharekan bersama anda... Mengenai seorang suami yang memeluk isterinya untuk sekurang-kurangnya 10 SAAT SETIAP PAGI akan panjang umurnya LIMA TAHUN.

 


Fakta ini berdasarkan kajian oleh seorang pakar di Jerman mengenai hubungan antara sentuhan dan tahap kesihatan.

“Seseorang itu boleh panjang umur jika memeluk isterinya setiap hari kerana pelukan dan sentuhan boleh menyebabkan tubuh manusia mengeluarkan pelbagai hormon termasuk ENDORFIN yang baik untuk kesihatan tubuh"


Bagaimanapun, sebagai seorang Islam kita tidak harus lupa ajal dan maut terletak di tangan Allah.....


Hormon endorfin adalah sejenis bahan kimia semula jadi yang bertindak sebagai penahan sakit dan mengurangkan keresahan.


Jelasnya, selain mempunyai kesan positif dari segi saintifik dan kesihatan sentuhan, pelukan dan gurau senda antara suami dan isteri juga merupakan sunah Rasulullah S.A.W.


Terdapat kajian di Amerika Syarikat (AS) juga mendapati pelukan suami dapat mengurangkan tahap kolesterol dan meningkatkan kesihatan isteri.


“Oleh itu suami yang inginkan isterinya menurunkan berat badan digalakkan peluk isterinya lebih kerap,”

Rajin2lah peluk isteri anda sekelian....

HARI HARI TERAKHIR SEORANG PEREMPUAN

As salam duhai teman.. kalau sudi tontonlah drama bertajuk HARI HARI TERAKHIR SEORANG PEREMPUAN yang sedang ditayangkan di ASTRO OASIS sekarang.. Skrip drama ini telah ditulis oleh suami Mak Dara iaitu Martias Ali dan drama ini telah memenangi beberapa award di Anugerah Seri ANgkasa pada 2006. Antara award yang dimenangi ialah DRAMA TV TERBAIK , Pelakon Pembantu Lelaki TV Terbaik- lakonan Sharonizam . Pelakon Wanita TV Terbaik lakonan Safura dan juga Pengarah Drama TV Terbaik - Jurey Rosli... Rasanya ini antara karya masterpiece somi mak hehe





gambar diatas adalah antara babak yang paling mak dara suka ialah apabila seorang pelacur yang insaf dan mahu sembahyang di bilik di mana berlaku semua kemungkaran...lalu menyamak bilik itu ..lakonan safura

Kalau sudi jom le tonton ramai ramai jommmm...

DOODLE PELAJAR SEKOLAH

As salam.. Hari ni Mak Dara nak berikan Doodle untuk pelajar perempuan dari sekolah rendah hingga ke sekolah menengah ye.. Doodle pelajar lelaki mak belum sempat nak buat hehe...  Sila lah kidnap jika ada yang berkenan ye...

 






Jika sudi ambik lah tanpa was was ye.. Cuma kasi le link ke blog mak ni ye tu jer.. =)




KEYWORD Panassss Untuk Hari Ini

Mak Dara sesungguhnya dan sejujurnya tidak arif langsung tentang SEO SEO ni tapi Mak Dara mendapat Tips dari seorang Otai blogger seo tapi namanya tidak mahu disebut mak atas permintaannya hehe .. Bagus juga hatinya yang mahu membantu blogger baru dan picisan macam mak ni.. Jadi bila diberitahu.. Mak pun nak kongsikan dengan anda.. Buat apa nak simpan sorang sorang kan.. Bak kata teman mak ni tak bawa ke kubur pun.. Waduhh kalau lah semua orang baik hati dan berfikiran sepertinya pasti dunia blogging akan lebih maju.. Ok sudah lah pot pet pot pet.. Mari mak sharekan keyword panassss untuk hari ini mengikut teman mak dara itu ye..

KEPUTUSAN SPM 2012
KEPUTUSAN TERKINI SPM 2012
SPM 2012
RESULT SPM 2012
SEMAK KEPUTUSAN SPM 2012
STATISTIK KEPUTUSAN SPM 2012
SEMAKAN SPM 2012
SPM RESULT 2012

Kepada pakar seo sila abaikan entry mak ni hhahaha . Kepada teman blogger baru macam mak cubalah kalau mahu ya.. Itulah yang diberitahu kepada mak.. Katanya jika mahu carian terus ke blog anda gunakanlah keyword ni di dalam entry you hari ini.. Tapi bukannya tulis keyword tu aje tulis le sekali dengan entry yg berinformasi yang berkaitan dengan spm ye.. Karang kalau letak keyword aje tapi pengisian takde kena mengena dengan spm karang orang geram pulak kan haha...   Betul jugak kan hari ini kan result spm keluar.. Mesti ramai yang search kan.. Hmmmm Mak cuma share apa yang mak tahu je..Cuba lah try test  tengok ye.. Kepada para otai SEO tolong jangan ketawakan mak ye.. hehe

Wang Tunai RM5000 untuk Blogger

Perghhhhhhh.... Bukan 5 ringgit.. Bukan 50 ringgit.. bukan lima ratus ringgit tapiiiiiiiiii....

Wang Tunai RM5000 untuk Blogger 
Janganbetulkan mata anda ye.. Memang benar apa yang anda baca itu.. Sempena ulang tahun ke 2 Blogger Wanita.. mereka menawarkan RM5000 Ringgit Malaysia kepada para blogger!!!!!!! Siapa tak mahu kan.. Kalau nak tunggu duit nuffnang maunya bertahun tahun jugak tu kan hehehehehe

Apa yang perlu dilakukan? 
Program Wang Tunai RM5000 ini hanya dibuka untuk 100 blogger terawal yang berdaftar sahaja. Cara berdaftar adalah rakan blogger hanya perlu buat post tentang program RM5000 dan linkkan ke laman post ini dengan tajuk “Wang Tunai RM5000 untuk Blogger”. 

100 blogger yang terpilih akan bersaing sesama mereka untuk menjadi Top 10 Referrrel ke blog ini iaitu 10 blog yang membawa trafik tertinggi ke blog BloggerWanita.com dengan mengikut pengiraan Google Analytic. Saingan rakan blogger tidak banyak untuk berpeluang mendapatkan wang tunai ini. 

Jadi apa tunggu lagi.. Moh le mencuba nasib... Klik di SINI untuk menyertainya ok..