Thursday, March 22, 2012

Benarkah Timeline Facebook Akan Berkuat Kuasa Pada 29hb March 2012

Sudah ramai yang telah bertukar ke TIMELINE di facebook kan.. namun mak dara antara yang tegar yang masih tidak mahu berubah.. Ketegaq kata orang Kedah hahaha.. Namun pagi tadi bila mak bukak aje facebook mak terkejut apabila facebook mak kelihatan seperti dibawah.. Namun mak belum lagi tekan butang publish...


Namun tertera "Click Publish Now or wait until your timeline goes live on March 29" Adakah ini bermakna tak kira jika kita mahu atau tidak.. Timeline Facebook akan tetap berkuat kuasa pada 29hb March 2012 ini?

Oh tidakkkkkkkkkk.. Mak memang tak suka benar dengan feature timeline ni.. Hmmm makin banyak lah masa mak di blog berbanding di fb nanti huhu..


Ini Link Saya.. Sila Promote!

Hari ni Mak Dara nak cuba promote blog uols secara lintas langsung.. Nak sertai? Senang aje Tinggalkan url link anda di komen box di bawah.. Dan Mak akan masukkan dalam senarai list di bawah entry ni. Terbuka hanya sampai pukul 3:30 petang aje.. Tapi semua yang join diminta untuk terjah menerjah ke semua yang telah mak senaraikan ok. Harus terjah tau! hehe Pada yang tak join boleh le blogwalking ke blog blog yang akan mak senaraikan tu ye.. Ok jom mulakan =)

1) http://notamanjaku.blogspot.com/
2) http://notamanjaku.blogspot.com/ 
3) www.nurul-izwa.blogspot.com
4) http://ladybirdakaluply.blogspot.com/
5)  http://prettywrite.blogspot.com/
6) http://iranadhiraversion.blogspot.com/
7) http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/
8) http://azlinamy-bigeyes.blogspot.com
9) http://www.mialiana.com
10) http://dabelaa.blogspot.com/ 
11)  http://crystlirish.blogspot.com/
12) http://memorifd.blogspot.com/
13) http://www.nraihana.blogspot.com
14)  http://www.mynameisaimii.blogspot.com
15) www.eerashera.blogspot.com 
16) http://kayyana85.blogspot.com
17) http://queenofbuttefly.blogspot.com
18) http://masrinasidek.blogspot.com/
19)  http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/
20)  http://puangojes.blogspot.com 
21) http:lieynanilaz.blogspot.com
22) http://yanayassin.blogspot.com


* Kini tepat jam 3:30 petang maka masa telah tamat.. 
Terima kasih kepada 22 blogger yang sudi join ye.. Saja je mak nak try buat dalam masa yang singkat setengah jam aje.. nanti nanti buat yang lama sikit ye hehe.. Saja nak test tengok Ok seperti yang telah termaktub kini masanya untuk acara terjah menerjah!! semoga ukhwah terjalin antara kita ye...


Biar Kurang Beras Jangan Kurang Tonik.. Errrrk What?

Waduh terkedu dan terkejut Mak Dara tat kala melihat satu iklan di surat khabar semalam.. Kenapa? Moh lihat sama sama...

Dialaog suami 68 tahun:
"Biar Kurang Beras Jangan Kurang Tonik Tonik ini lelaki punya selera
Kalau dari dulu ada tonik tenaga batin macam ni. 4 dah bini abang"

Dialog isteri pertama 63 tahun:
"Dah takdir, buat apa nak sedih. Suami sayang dengan Mak ngah 
dapat cucu dapat madu.. redha je lah. Mak ngah nak payung emas
kat syurga nanti"

Dialog isteri kedua 48 tahun:
"Sayang.. makan sekedar perlu aje tonik tu..!! 
Risau saya abang kahwin lagi"

Mak Dara tak mahu komen lebih lebih mengenai produk ini.. Ini iklan mereka.. ikut suka hati mereka lah bagaimana mereka mahu mengiklankannya tapi mak cuma tak setuju part "Biar Kurang Beras Jangan Kurang Tonik" ..  Kalau semua suami berfikir begini maka banyaklah kes kelaparan para isteri dan keluarga kerana si suami asyik pentingkan tonik dari beras untuk keluarganya... Tiadakah cara yang lebih baik untuk iklankan produk... adoiiiaiiii