Saturday, March 24, 2012

Tua Tua Pun Nak Ada Report Card ngee

Sekarang ni musim anak anak bawa balik report card.. Teringat zaman mak dara sekolah sekolah dulu kalau ada merah merah aje dalam report card mulalah cuba sorokkan dari ayah Mak Dara tapi sebabkan ayah mak Dara tu sorang cikgu makanya dia memang dah masak sangat dengan alasan pelajar pelajar dan memang le siappppp anak anak dia yg bawak balik buku laporan yang ada tanda merah(fail) hehe.. Tapi dah tua tua ni mana ada report card lagi dah.. yang ada report pun page view aje lah.. Maka inilah report untuk blog mak dara dalam seminggu.. huhuhu

 
Adessss ada turun naikk kan hehehe.. Terima kasih ye pada yang sudi melawat mak dara di rumah tua tua ni erkkk di blog mak ni ye.. Datang dan datang le lagi yeee.... sayang kkorang ketat ketat..muahhhhhh


Ada Lembu Mak Dara Nak Jaga Parody

As salam duhai teman.. Mak Dara baru aje pulang dari DiGi WWWOW Award Press Conference and work shop yang berlangsung dari pukul 10 pagi hingga hampir pukul 4 petang.. Pelbagai bagai acara telah disediakan oleh pihak Digi termasuk PC workshop dari ramai ikon blogger, blogger dan blogger retis.. Antara yang ramai ramai tu.. Biar mak ceritakan dulu tentang pertemuan Mak Dara bersama team TWITTERJAYA.. Mereka ni lah yang buat video CINTA MUKA BULU dan ADA LEMBU NAK JAGA.. Haaa kompom anda semua dah pernah tengok video diorang kan.. Kelakar habis kan... Di acara itu juga semua yang hadir diminta membuat persembahan parody dimana Digi memberikan lagu dan para peserta kenalah tukar sikit lirik liriknya.. Errr persembahan kumpulan mak dara pon ada le buat persembahan tapi idok le mak mahu komen apa apa hahahaha minta minta lah pihak Digi tak uploadkan video kitaorang ke website mereka....Uwaaaaa...

Ok berbalik kepada Twitter Jaya.. Mak dara dapat bertemu dengan Alim (yg berlakon jaga lembu tu hehe dan his team.. Memang best dan sempoilah mereka ini..

Mak Dara dan Alim

Mak dara bersama geng Twitter Jaya dan para bloggers

Diorang ni memang muda dan amatttt talented.. Kisahnya mereka bertemu di laman twitter dan disana mereka bertukar tukar idea hinggalah mendapat idea untuk membuat video Cinta Muka Bulu hinggalah ke Video Ada lembu nak jaga... Perghhhh its an honour to meet them.. video tu dah lebih sejuta dah org view.. Terbaekkklah Twitter Jayaaaaa..

nantikan entry mak dara mengenai DiGi WWWOW Award lagi ya.. Tungguuu...Ok alang alang dah ada kat sini jom layan video mereka ADA LEMBU NAK JAGA jommmmm...




FAVE KAY POH - DiGi WWWOW AWARD 2012

Pada tika dan saat ini Mak Dara sedang berada di acara DiGi WWWOW AWARD 2012 yang berlangsung di D'House Subang Hi Tech Industrial Parck Shah Alam .. Mak Dara telah dicalonkan oleh pihak DiGi untuk kategori Fave Kay Poh hehehe.. Pergh dicalonkan bersama blogger blogger otai pulak tu waduhhhhhhhh hehehe



Mak Dara berada di sini bersama somi mak Martias Ali, anak Mak Adza Haiqal , sepupu akak Kak Girl, Anak buah akak Erin dan juga bersama teman blogger Mak Mia Liana

Mak akan updatekan semuanya mengenai acara ini dan mengenai DiGi WWWOW AWARD 2012.. Tungguuuuuuuu yaaaaaa


Mia Liana In Da House!!

Yeayyyy sebentar tadi teman blogger Mak Dara dan seorang blogger otai iaitu MIA LIANA baru tiba dari Johor... Mia dan Mak Dara akan ke acara  Reunion of DiGi WWWow Awards 2012. Macam tak percaya aje Mia berada di rumah mak .. Berparty tupperware lah kami pagi ni.. keh keh keh.. Tika dan saat ini kami tengah sakan update blog untuk di outopublish kan esok hari.. Al maklumlah esok seharian akan sibuk di event Digi tapi entry tetap mesti berjalan kan..

 
lappy Mak Dara dan Mia

Haaaaaa macam yang lihat di atas adalah lappy kami berdua .. Dah macam kat internet cafe kan hahahahahahahaha... 

Tak sabar untuk ke acara event Digi esok bersama Mia dan sepupu Mak Dara iaitu Kak Girl dan anak buah mak iaitu Erin... Ok lah jam dah pukul 2 pagi... tidur dulu ye.. good nite all...