Sunday, March 25, 2012

Video Awal Ashaari Malamar Scha Al Yahya di Propaganza

Satu Malaysia kini telah pun kecoh dengan lamaran yang telah dibuat oleh Awal Ashaari kepada kekasih hatinya Scha Al Yahya di rancangan Propaganza siang tadi.. Ada yang melihat saat saat manis dan detik detik romantik itu dan ada juga yang tidak berpeluang untuk melihatnya.. Namun jangan gusar.. Pihak GuaTv.com telah pun uploadkan video detik detik dimana Awal melamar Scha di laman you tube.. Ok jom saksikan..

Video Awal Ashaari Malamar Scha Al Yahya di Propaganza GuaTv.com

Sweet sangatkan lamaran itu... Bertambah touching tatkala kedua dua mereka menitiskan air mata tanda kegembiraan atas perhubungan mereka yang semakin hampir ke tujuan yang murni itu iaitu ke pintu gerbang perkahwinan. Awal menyatakan bahawa beliau akan mengadakan sidang akhbar mengenai tarikh perkahwinan mereka pada 27hb mac nanti.. 


Ogy Ahmad Daud Menerima Panggilan Ugutan Kerana Mentor

Kronterversi telah melanda sebuah rancangan realiti yang tidak asing lagi di Malaysia iaitu Mentor . Difahamkan bahawa Kak Ogy Ahmad Daud telah menerima panggilan ugutan dari seorang lelaki yang mahukan beliau untuk mengundur diri dari menjadi mentor di rancangan itu. Waduhhhh panasssss betullll..


Namun surprisingly Kak Ogy menerima itu sebagai satu cabaran dan tidak mudah melatah. Difahamkan bahawa Kak Ogy telah pun memaklumkan mengenai ugutan itu kepada penerbit mentor iaitu En Sufian Isa .

Semoga tiada lagi ugutan dilemparkan kepada kak Ogy dan semoga Kak Ogy terus tabah menghadapi cabaran menjadin anak seni ini ya.. 

Selamat Bertunang Irma Hasmi

Tahniah diucapkan kepada Irma Hasmi kerana telah melangsungkan pertunangannya pada 24 hb mac yang lalu bersama seorang ahli perniagaan Rezza Shah Azmeer Datuk Mohd Redzuan.

 
pic oleh google

Irma kelihatan manis tatkala mengenakan busana berwarna biru dan putih pada hari pertunangannya itu.

Teringat kembali pertemuan Mak Dara bersama irma pada penghujung tahun lepas di NZ Garden KL. Irma datang bersama teman rapat Mak Dara dan di sana kami berkenanalan.. She is sooooo sweet and so humble and very down to earth..

 
Mak Dara dan Irma Hasmi

Sekalung tahniah diucapkan kepada Irma dan juga pasangannya Rezza semoga jodoh mereke kekal hingga ke jinjang pelamin seterusnya ke anak cucu dan hingga ke syurga amin....Awal Ashaari Melamar Scha Al Yahya Secara Live di PROPAGANZA

Episod pertama Rancangan Propaganza telah berlangsung pada tengah hari tadi.. Rancangan ini telah dihoskan oleh Rezza Mohammed dan Marsha Londoh . Dan rancangan ini telah berlangsung dengan baik sekali namun tiba tiba Awal Ashaari telah masuk ke dalam set dan telah mengejutkan semua orang termasuk krew, pengacara dan terutama sekali kekasih hatinya Scha Al yahya dengan melutut dihadapannya dan memberikan Shya sekotak cincin.. Jelas kelihatan Scha sungguh terkejut dengan apa yang dilakukan oleh Awal itu... Scha menganggap bahawa ini adalah salah satu dari babak di dalam rancangan ini namun tanggapannya meleset sekali apabila Awal menyatakan ia benar benar mahu melamar Scha sehingga kedua dua mereka menitiskan air mata..


 
pic oleh google 

Terdahulu sebelum bermulanya rancangan ini bermula, Awal ada menyatakan di lama twitternya bahawa dia akan melakukan satu kejutan di rancangan Propaganza itu namun merahsiakan apa yang bakal dilakukannya. Rupa rupanya beliau telah pun bersiap sedia untuk melamar Shca secara di rancangan itu dan ditayangkan secara langsung..

Tweet oleh Awal Ashaari

Semoga hubungan mereka berkekalan hingga ke jinjang pelamin dan hingga ke anak cucu..


Ah Wing - Malaysia's Number 1 Salesman

As salam duhai teman.. Hari ni Mak nak berbicara tentang Ah Wing - Malaysia's Number 1 Salesman. Oh no no no Mak Dara bukan lah nak menjual atau meniaga tapi nak bercakap tentang sebuah video yang telah diupload di laman Youtube di mana video ini telah menjadi terpanas dan ditonton oleh ratusan ribu orang dalam masa yang sangat singat. Anda pernah lihat video itu. Kalau belum mari lihat dibawah..Mak Dara telah berkesempatan untuk bertemu dengan pengarah pelakon dan DJ Jini dari HITS FM iaitu pemilik JinnyboyTV di acara Press Confference DiGi WWWOW Award semalam.. 

 
dari kiri DJ Jini , Mak Dara dan Rueben (pengarah)

 
Mak Dara bersama Joseph Germani - pelakon

Mereka bermula bergabung membuat beberapa video pada penghujung akhir tahun lepas dan kini walaupun baru beberapa bulan sahaja video mereka telah menjadi antara video sensasi di youtube.. 

Ada banyak lagi video video yang best dan kelakar oleh mereka.. Jom layan video mereka di http://www.youtube.com/user/JinnyboyTV.. JommmmTHE ZISTERS @ ASTRO AWANI

Mak Dara @ IKLAN MAYBANK