Friday, April 6, 2012

Tips: Cantikkan Desktop Komputer

Bagaimanakah agaknya rupanya desktop komputer dan lappy anda ye .. Rupa desktop di lappy mak dara memang agak membosankan macam  dibawah ini ya..


Hitammmmm dan bosannnn aje kan.. Maka dengan cadangan anak mak si Eqal maka mak pun bertukar le ke desktop yang lebih cantik dan lebih teratur.. Dan kini desktop mak kelihatan seperti dibawah.. Ok tak? 

 

Hehehe kelihatan lebih teratur kan.. Macam dekat office pun ada ni ...Hmm macam mana ada yang mahukan desktop yang sebegini? Mudah aje caranya. Pilih dan copy aje gambar gambar di bawah ini kemudian boleh le apply as background desktop.. Lepas tu susun le fail fail anda ikut kesukaan anda


 

Atau anda mahu gamcbar background yang lain boleh le or cari "office desktop" kat google image ye.. Selamat mencuba =)

*gambar sumber dari google

MAK DARA AKAN KE ABPBH


Waduhhhhhhhh macam tak percaya aje.. Apabila somi Mak Martias Ali menerima 2 jemputan ke ANUGERAH BINTANG POPULAR BERITA HARIAN pada hari ahad ini..  Fuhhhhh terujaaaaaa mak . ABPBH pasti akan menjadi bigger and better this year.. Sebab apa mak berkata begitu.. tengok ajelah kad jemputan mereka itu.. Sama besar dengan kertas A4 hehe


Kalau kad jemputan pun dah besar dan grand macam tu pasti malam anugerah tu nanti akan lebih grand dan meriah kan...  Apa apapun mak tengah pening nak pakai apa untuk malam tu.. Uwaaaaaaa..  Ada sesiapa yang pegi tak? Boleh kita jumpa di sana ye =)