Saturday, April 7, 2012

ABPBH | Dilema Mencari Baju Ke Anugerah Bintang Popular Beruta Harian


 Delema memang delema betul Mak Dara hari ini.. Delema dalam mencari baju mana yang sesuai untuk Mak Dara pakai untuk ke  Anugerah Bintang Popular Beruta Harian yang akan berlangsung di Arena Of Star Genting Highland besok malam huhu.. Memey lah mok ni buke loh retisss ke tapi nok le jugok melaram kan hahaha.. Kalau retis tu besttttt le ramai yang nak sponsor.. Macam mak yang meroyan ni orang waras manalah nak sponsor wakakakaka..

Makanya habis le mak punggah semua pakaian di dalam remari mak tu dan yang ada cuma baju baju ini... Hmmmmm tapi tak tahu nak memilihnya....

 
 

Hmmmmmm perlukan pendapatan anda semua.. err pendapat hehe.. Yang mana yang ok untuk mak pakai esok agaknya ek? Kalau lah tema pakaian tu baju kedah ngan kain batik je kan bestttt hahaha


Somi Mak Dara Kembali Mengarah Iklan Terbarunya

Agak lama somi mak dara iaitu Martias Ali tak turun padang untuk mengarah drama atau iklan.. Ini semua sebab dia asyik sibuk untuk habiskan dua buah skrip filemnya yang akan mula shooting tak lama lagi.. Tapi tajuk filem tak dapat le mak beritahu lagi dek sebabkan producer suruh rahsiakan hingga sidang akhbar tak lama lagi hehe..

Berbalik pada iklan.. Ok hari ini somi mak bersama team TWO TONE Sdn Bhd bersama juga dengan penerbitnya encik Amru Najmi sedang shoot iklan untuk syarikat NORTHPORT. Dan kali ini suami mak menulis skrip dan juga turut mengarahkan iklan ini . Dan yang paling bestnya ialah iklan ini hanya menggunakan seorang sahaja pelakon dan pelakon yang dipilih ialah Dato Rahim Razali.. Perghhh memang antara pelakon idola mak tu..

 
somi mak Martias Ali bersama Dato Rahim Razali di set penggambaran

Waduhhhh jelesnya mak tak dapat bersama somi di lokasi penggambaran ini di Janda Baik dek kerana batuk mak yang semakin menjadi jadi sejak dua tiga hari ini.. Ye lah kalau mak kesana dan asyik batuk tentu mengganggu penggambaran kan.. So mak duduk je lah di rumah huhu sedeyy... Ok lah semoga shooting ini berjalan dengan lancar ye insyaallah.. amin..

Moh layan iklan NORTHPORT  yang telah diarahkan oleh somi mak pada tahun lepas hehe..


441,115,351 Orang Tonton Video Ini? Wow


Bukan 400 orang.. bukan 4 ribu orang.. bukan 400 ribu orang bukan 4 juta tapi 400 juta orang lebih menonton video yang telah diupload di youtube ini.. Perghh terkedu mak apabila somi mak memberitahu tentang video ini pada mak semalam.. Video apakah yang sampai membuatkan lebih dari 400 juta orang menontonnya.. Jom lihat video dibawah..




Haa nampak tak angka yang tertera di atas tu..441,115,351 .. Fuhhhh hebat kan.. Video ini bertajuk Charlie bit my finger - again ! Sebuah video dua beradik yang sedang bermain dan adiknya tiba tiba gigit tangan si abang berkali kali.. Memang kiut sangat dan memang tak sangka sampai 400 juta orang lebih menontonnya kan.. Terbaekkkkk... 

Tapikan.. hehehe jap nak berangan kejap.. Rasa rasanyalah kan berapa puluh tahun lah gamaknya video mak di bawah ni nak capai penonton yang ke angka ribu agaknya ek.. ahahaha sempat perasann jap =)