Wednesday, April 18, 2012

Fesyen Terkini Musim Bunga 2012 / pink lipstick

Salam Dolls,

Semalam Mak Dara dah ceritakan tentang trend jaket, hari ni Mak Dara nak bagitahu tentang trend terbaru musim bunga 2012 iaitu pink shade lipstick!! Tahun-tahun lalu warna merah dan nude sering menjuarai pilihan para pereka fesyen sebagai warna bibir model-model mereka, kini warna PINK muncul sebagai pendahulu.. 

Mak Dara sendiri memang suka warna PINK ni, bagi anda yang baru-baru hendak mula cuba pakai lipstick warna pink ini, tak payah beli yang mahal-mahal seperti jenama MAC atau ANNA SUI, cukup dengan jenama ELIANTO sahaja, dengan RM21 anda kini boleh miliki trend lipstick yang terbaru iaitu PINK..


PINK BERRY 3204032901

Gaya lipstick Pink ini boleh digayakan dengan pelbagai jenis make up, sama ada tebal ataupun nipis.. Mak Dara tunjukkan contoh-contoh selebriti barat yang bijak mengayakan trend terbaru ini.

Kelly Osborn mengayakannya dengan make up nude

Emma Stone mengayakannya dengan make up natural dengan eyeliner hitam yang tebal / geisha look

Kim Kardashian pula mengayakannya dengan make up tebal / smokey eyes

 Oops, Mak Dara pun suka posing pakai pink lipstick jenama
Elianto Pink Berry macam Mak Dara post gambar dekat atas tadi..

Jadi apa yang ditunggu lagi, ayuh gayakan trend terkini musim bunga 2012 iaitu pink lipstick. Dan jika anda ada cuba trend terbaru ini jangan lupa twitpic / instagram / yfrog / etc gambar anda ke twitter mak dara iaitu @adzairdawati dengan hashtag #twitpicMD Gambar terpilih akan Mak Dara masukkan ke entri special #twitpicMD

*pic by google

Gaya "LIVING DOLL" Ikutan Remaja Masa Kini



Fenomena "Gaya Anak Patung" atau lebih dikenali sebagai "Living Doll" Fenomena telah menjadi ikutan para remaja kini. Gaya LIVING DOLL ini adalah mengikut gaya ala ala patung Barbie. Dari segi makeup, pakaian dan segalanya. Dan peneraju utama bagi gaya ini di masa kini ialah seorang gadis bernama MAGARET PALERMO. Gadis ini berusia 15 tahun dan berasal dari London.


Fesyen LIVING DOLL yang ditampilkannya telah membuatkannya terkenal di internet. Di laman youtubenya sahaja terdapat seramai 30.000 yang melanggan salurannya rasminya itu. Video video tutorialnya ditonton lebih dari 10 juta kali. Dan bukan itu sahaja lebih 20.000 follower di laman sosial facebook dan twitternya.

Haaa anda berani menggayakan ala Living Doll ni? Mak dara tak berani karang bukan nampak macam Barbie Doll tapi teddy bear pulak dengan ke"gebuan" mak ni hehehe

*pic by google


MAJALAH HIJABISTA - MAJALAH UNTUK WANITA BERHIJAB

Tak lama dulu pada penghujung tahun lepas Mak Dara telah pun dijemput oleh wartawan Majalah Nona iaitu Nursuziana atau mak panggilnya Suzi to be featured in Nona Magazine(entry Ini)... Dan majalah itu telah diterbitkan pada keluaran November 2011 about   5 month ago..Ohhhh terkejut Mak Dara tatkala terlihat nama Mak Dara (Adza Irdawati) terdapat di paling atas cover majalah itu. Ini merupakan julung julung kalinya nama terpampang di cover magazine.. Waduh gembira sokmo Mak dibuatnya... Dan Mak benar benar tak sangka apabila Suzi sudi feature mak di dalam majalah terbarunya iaitu sebuah majalah bernama HIJABISTA! pula.. Fuhhh pisang memang berbuah dua kali hehehe dan inilah gambarnyaa.. tadaaaaa..



mukasurat 177

Gambar mak yang paling kiri tu yang pakai tudung rimau gitew hehe.. Segan jugak jadi orang paling tua dalam ruangan "Cantik Dan Sihat Cara Anda" ni yang lain lain semuanya muda muda 22 tahun.. 20 tahun.. yang mak umur 35 tahun huhu ohh terasa diriku sungguh kertu kecuali jika dibandingkan dengan Catherin zita jones di atas tu lah dia tua sikit kot dari mak haha nak jugak perasan muda kan hehe

Dalam ruangan CANTIK & SIHAT CARA ANDA ni mak dara diminta untuk beri sedikit petua kecantikkan.. dan inilah petua yang mak dara berikan..

Akhir sekali mak nak ucapkan jutaan terima kasih kepada Editor Majalah Hijabista iaitu Nursuziana atau mak panggilnya Suzi kerana sudi menjemput mak dara sebanyak dua kali to be featured in Nona Magazine dan kali ini di Majalah Hijabista pula.. Muahhhhhh tankiuuuuuuuuuu sangat sangat!!!!

Majalah Hijabista ni memang bagus kepada semua wanita yang bertudung terdapat beratus tip dan fesyen berhijab memang harus dimiliki oleh kita semua sebagai panduan dalam berfesyen . Jom dapatkan sekaranggg =)