Monday, April 30, 2012

Colour Block - Gaya Wanita Kini

As salam semua..
Hari ini mak dah bincangkan tentang fesyen yang bertemakan COLOUR BLOCK . TIDAK ramai yang berani memakai pakaian yang bertemakan color block. Pakaian color block adalah pakaian yang dipakai serentak seperti baju, skirt, kardigan, kasut, tudung dan sebagainya yang terdiri daripada pelbagai warna terang. Contohnya baju merah dipakai bersama skirt biru, kardigan ungu, kasut jingga dan tudung kuning. Beranikah anda?

Apabila bercakap mengenai color block, jangan bimbang mencampurkan warna-warna yang tidak sepadan bersama. Biru, hijau dan oren mungkin nampak seperti warna kombo yang tidak munasabah tetapi ia akan memberikan anda gaya color block yang sepadan. Sebenarnya menggayakan pakaian color block tidaklah susah malah sebenarnya cara ini akan lebih memudahkan kerana anda tidak perlu memadankan pakaian yang sama warna serentak. Anda juga dapat menjimatkan masa tatkala memilih pakaian sebelum keluar rumah.Mari lihat beberapa fesyen COLOUR BLOCK yang digayakan oleh teman blogger Mak Dara iaitu Amalina Zainal dan juga oleh D'ADZA BAND..

ayuuu Amalina mengenakan dress pink dan cardigan birunya tu kan

Cantik dan berani bukan mereka mengenakan pakaian yang bercampur warna sebegitu.. Anda tak nak cuba ke hehe.. Di sini mak berikan sedidkit tips aksesori dan penggayaan kasut yang sesuai untuk gaya ini ya..

Aksesori bersesuaian
Pakai aksesori yang ringkas sahaja atau aksesori stail gypsi atau 'tribe style' bagi pakaian kasual. Untuk ke pejabat atau majlis makan malam, memadai dengan tambahan aksesori yang berkonsepkan mutiara atau berlian supaya penampilan nampak lebih glamor.

Penggayaan kasut
Sesuai digayakan bersama stiletto, wedges atau jenis gladiator.

Sehingga bertemu di entry yang lain ya.. Sambil sambil tu Mak Dara nak minta tolong sikit boleh.. Klik la di SINI dan bantu Mak Dara ye pleaseeee sambil muncungkan bibir dan kempungkan pipi kasi nampak kiuttt hehehehe