Friday, May 4, 2012

Bloggers Hijabers Pilihan - Eina Eliena


Salam duhai teman..

Hari ini Mak Dara telah memilih blogger ayu lagi gorgeous iaitu IENA ELIENA sebagai Blogger Hijabers Pilihan Mak Dara.


Kenapa Mak memilih Eina? Waduhhh sudah pasti kerana Eina Eliena seorang fashionista yang bijak bergaya dengan fesyen fesyen terkini walaupun dia berhijab..  Ok mari kita lihat fesyen yang digayakan oleh beliau jom....

1 . Jubah + Inner Ayunar + Pashmina


Fashion nie sesuai untuk ke majlis kenduri kawen atau mungkin untuk g Dinner ke..heheh tu pun tgk tema dinner tu lh yer..kalau xbersesuaian xblh la..

Jubah yg dipakai dikenakan dengan inner ayunar dan pashmina yg di lilit ditambah dengan aksesori untuk menambah kelaian dan seri pada tudung


2. Selendang dari Rina Salleh 


 Selendang nie cik iena beli kt Rina Salleh mase cik iena g kelas mekap dkt De Palma Ampang.Mase tu Rina Salleh jadi cikgu tuk ajar style2 tudung 

cantik kn selendang nie ade 3 layer. Baju cik iena pakai baju lengan panjang bese tu + vest. Pastu pakai seluar slack + short skirt yg warna nye sama dgn vest..huhu xselesa klu nmpk punggung..sb tu pki short skirt tu


3. Inner Ayunar + shawl ala2 ct


Inner ayunar nie ade 3 layer(3 color) dan blh pakai dgn pelbagai gaya..cik iena pakai inner ayunar + shawl ala2 ct..ehh tp kene la pakai outer syia klu x nty nmpk plak leher kn ..lepas tu cik iena pakai sedikit aksesori kt kepala..hairben je

4. Inner Ayunar + shawl hitam


simple je..pakai inner ayunar + selendang hitam di lilit kan dan tambah siket aksesori nak bagi nampak serasi dgn baju pakai belt warna hitam

5. Hoodies

yg ni plak cik iena pakai jubah ala2 hoodies so da xpayah nk pakai shawl lain dh..pakai inner je

6. Tudung Ct + kaftan

Ouchh sgt suke baju nie..kaftan + tudung ct simple but nice

7. Jubah + syria + shawl

Cik iena mengenakan jubah polkadot merah hiam dan tudung syria merah di lilit dgn shawl hitam ditambah dengan aksesori d kepala untuk menambah kelainan.. Kwan cik iena plak pakai jeans + jaket and shawl.

8. Kebaya + syria

Simple je cik iena pakai kebaya hijau + kain batik dengan tudung syria. kawan cik iena plak kebaya pepel + kain batik dengan shawl

9. Selendang Zulaika Butik Mama


Cik iena dan kwn cik iena kedua2 nya pakai selendang zulaikha dari butik mamaopss nie tgh shoot product butik mama menyempat je snap pic
Waduhhhhhhh terpukau mak melihat gaya dan fesyen yang digayakan oleh Iena Eliena ini.. Memang cantik dan ayu sekali bukan.. Apa lagi.. Apa kata kita cuba gaya gaya dan tips yang diberikan oleh Cik Eina ini.. Dan alang alang disini moh le terjah terus ke blog beliau.. Klik di SINI untuk ke blog cik Eina ye..

Jangan lupa untuk vote mak dara untuk DiGi WWWOW juga ya.. hehehe sambil kembungkan pipi dan muncung kan mulut kasi nampak kiuttt sikit hehehe.. klik di SINI untuk vote mak ye.. sayangggg semuaaaa...


Kenangan Bersama Allahyarham Abang Bob Kuman

Assalam duhai teman..

Terkejut Mak Dara apabila baru mendapat tahu tentang pemergian allahyarham Abang Bob Kuman sebentar tadi.. Memang agak lewat mak mengetahui mengenai berita sedih ini disebabkan oleh mak terlalu sibuk menjaga anak mak, Adza Isabella yang sakit terlantar di hospital ampang beberapa hari lalu akibat penyakit rubella dan kini baru saja dibenarkan pulang dari hospital memang mak tak online langsung dan tak tahu apa yang berlaku.. Namun somi mak yang mendapat tahu tentang berita ini dari temannya.. 

Masyaallah mak baru sangat sangat berbincang dengan adik beradik mak (D'ADZA) yang bercadang untuk melawat arwah selepas anak mak sembuh sedikit nanti.. Memang tiada jodoh untuk bertemu dengannya apabila mendapat berita mengenai penniggalan arwah sehari selepas anak mak keluar dari wad..

Teringat lagi pertemuan pertama Mak dan adik beradik mak (D'ADZA) iaitu Adza Yanie, Adza Tuty dan Adza Rina yang bernaung di bawah syarikat Gitu Gitu Sdn Bhd milik Abang Saiful APek pada tahun 2005 dulu.. Kami kemudian berlakon dan membuat kompilasi album bersama sama.. Sungguh macam tak percaya bahawa Abang Bob sudah tiada di dunia ini.. Masih terngiang ngiang ditelinga dengan lawak dan jenakanya di set pengambaran dan juga di studio rakaman dahulu... sayu rasanya... ingin mak berkongsi kenangan Mak bersama allahyarham suatu ketika dahulu bersama anda...

Keluarga Gitu Gitu Production (Mak Dara bersama D'ADZA , Saiful Apek, Yassin,
CD Naz, Chicken DIsk dan juga bersama allahyarham Abg Bob)
lakonan mak bersama D'ADZA , Saiful Apek, Yassin, CD Naz, Chicken DIsk dan juga bersama allahyarham dalam drama OK pada tahun 2005
Mak Dara bersama D'ADZA, Apek, Yassin, CD Naz allahyarham abag Bob
 dalam salah satu babak "OK"
 Lakonan CD NAz, Saiful APek, Yassin dan arwah Abg Bob dalam
 salah satu babak "OK"


Mak bersama D'ADZA sempat merakamkan album kompilasi bersama
allahyarham Abg Bob bersama sama Boss Saiful Apek, yassin, CD Naz,
Along dan Angah Rajalawak dll 
CD Album kompilasi
allahyarham juga sempat berlakon dalam beberapa buah drama raya hasil skrip mak
antaranya berjudul Gitulah Raya dan juga Selamat Hari Raya Cinta

Mak Dara bukan sahaja mengenali allahyarham malah mak juga mengenali keluarga isterinya sejak mak masih bersekolah lagi.. Masih teringat saat saat mak menghadiri majlis perkahwinan arwah dahulu.. Memang banyak kenangan manis Mak Dara dan adik beradik mak D'ADZA bersama allahyarham .
Salam takziah kepada keluarga allahyarham Abang Bob dan semoga Allah swt mencucuri rahmat keatas roh mu bang dan menempatkanmu bersama2 dengan orang2 yang beriman...Al Fatihah... Amin...