Tuesday, May 29, 2012

Mak Dara Di Kidnap Oleh Si Jejari Runcing


Waduhhhhh tengah hari tadi Mak Dara telah dikidnapppppp... Bukan seorang tapi dua orang yang telah mengkidnap Mak Dara... Bukan itu sahaja setelah menculik Mak Dara kidnaper Mak siap updatekan di blognya..


Tapi kidnaper Mak Dara ni memang sungguh baik hati siap bawak pegi makan makan dan jalan jalan di Wangsa Walk Mall lagi.. Nak tahu siapa yang Kidnap Mak Dara? Inilah orangnyanya

Kak Ani dan Elia :)

Hehehe gojessss gojessskan kidnaper yang mengkidnap Mak Dara ini hehehe.. Mereka adalah sepupu dan anak saudara Mak Dara iaitu Kak Ani dan juga Elia si Jejari Runcing hehehe.. Memang family kitaorang gelarkan jemput bawa pegi jalan jalan sebagai aktiviti mengkidnap hahaha... 

Mak Dara dan Elia ;)

Kitaorang duduk makan makan dan jalan jalan di Wangsa Walk Mall dari tengah hari sampai ke petang.. Sambil membincangkan gosip gosip terkini dan juga mengenai kejayaan Elia dalam menjadi Top 10 DiGi WWWOW Award dalam dua kategori iaitu kategori BLOGGER OF THE YEAR dan juga kategori FAVE KAY POH.. Sambil sambil kami bersembang tu terkejut juga bila hari ini keoh gosip mengenai Elia di beberapa blog.. ;) bertambah ligat le mesyuarat tingkat kami hehehe.. Namun mak tidak mahu berikan apa apa komen selainkan "biarlah rahsia" haaaa gitew hehe

Walau apapun terima kasih ucapkan pada sepupu Mak Kak Ani dan juga anak buah Mak Si Ya kerana sudi kidnap Mak Dara yang memang sedang boring hari ini.. Kalau boleh kidnapler selalu ye hehehe

Gaya Santai Blogger Pilihan Mak Dara


As salam duhai teman..

Sekarang bermulalah musim cuti sekolah.. Maka pasti semua anda ada membuat plan dan rancangan untuk pergi bercuti.. Bersempena dengan musim cuti ni makanya Mak Dara ada buat satu segmen semalam iaitu segmen GAYA SANTAI ku.. Mereka yg menyertai segmen ini diminta untuk hantorkan sekeping gambor mereka yang tengah bersantai santai.. Mari kita lihat gambar gambar santai mereka jom....

GAYA SANTAI ENY ABDULLAH

Kata Eny... Bergaya santai di Gunung Jerai bersama my friend from Singapore. Gaya ber T shirt dan cardigan dan bertudung shwal simple ni selalu digayakan ketika bershopping dan berjimba bersama rakan-rakan, atau ketika ada outing photography sebab selesa dan kemas, senang nak buat kerja :D

GAYA SANTAI ZAMANI
http://zamani84.blogspot.com

Aku selesa dengan hoodies kalau keluar berjalan2 dengan kawan @ seorang diri.. Senang, kalau nak masuk shopping mall & tengok wayang lepas tu, tak lah kesejukan.. Kebetulan sekarang ni kat airport Kuching pun aku pakai hoodies biru ni (antara hoodies kegemaran aku).. Aku tak leh tidur dalam flight kalau sejuk.. Kira praktikal penggunaan hoodies ni bagi aku :)
 
 GAYA SANTAI E'RAZ FADLI

Ini salah satu gaya kalau buat aktiviti luar atau bercuti.. Jika tidak E'raz pilih bert-shirt atau pakai jaket je.. Gambar ni diambil masa dalam flight ke KL..!

  GAYA SANTAI CIK LYEEN

"Gambar ini diambil time shopping dengan abang dan anak-anak buah...Santai pada pakaian kat sini ialah...Lyeen belasah je baju murah itu then sarung cardingan...Tudung yang dipakai tanpa anak tudung then hujung blah kiri tudung baling kat bahu kanan manakala hujung tudung blah kanan campak kuat-kuat kat bahu kiri...Sarung pulak skirt yang akan memudahkan langkah sebesar kaki big foot supaya senang nak belanja..Santai pada gaya sebab time ni tengah santai-santai je duduk dalam fitting room..HAHAHA..time ni kat The Store Temerloh dan cuba beraksi sesantai mungkin..:)*hakikatnya anak buah aku yang buat gambar ni santai kan?kan?kan?"

  GAYA SANTAI  JUNAINA

Santaikan gambar ini. Santai gaya pemancing tegar di sawah menghijau. Sambil memancing atau kata orang Perlis mengai sambil-sambil jamu mata dengan orang yang lalu lalang kat jalan serta cuci mata dengan pemandangan yang hijau. Lepas tu boleh layan perut pulak dengan hasil tangkapan. Gaya Santai Ku sebagai anak kampung.

Wahhhhh seronok betul melihat gaya santai mereka kan.. Memang santai habiss.. Terima kasih Mak Dara ucapkan pada setiap sorang dari anda kerana sudi join dan share gambar gaya anda bersantai.. Nanti join le segmen Mak lagi ye.. Ok apa kata alang alang dah baca entry ni jom kita terjah ke blog mereka ramai ramai jommm...