Tuesday, June 12, 2012

SEGMEN JOM BIKIN FILEM !

Pagi tadi Mak Dara benar benar semak perut kepala serabut mencari idea untuk manyiapkan skrip drama bersiri terbaru Mak Dara yang Mak Dara tulis bersama dengan Adik Mak Dara bertajuk "OPS KL D6".. Drama bersiri ni susah sikit sebab ia bertemakan penyiasatan.. perghh pening dibuatnya kalau skrip komedi tu ok lah juga lajuu je mak siapkan.. Dek kerana pening sampai angin meroyan mak pun sampai hingga habis mak edit edit poster filem ini di entry mak pagi tadi Mak Dara Jadi Samseng, Hantu, Dalam Botol & Perasan Jadi Lisa Surihani


Gamaknya kalaulah anda merupakan seorang penerbit filem apa kah tajuk filem yang anda nak berikan pada filem anda itu ye... Dan tiba tiba teman Mak Dara JunAida bagi idea dan katanya apa kata mak dara buat segmen.. Hmmm bagus jugak idea tu kan. Semua filem perlu ada poster kan.. Oleh itu moh le ramai ramai bikin poster filem anda sendiri dan join segmen terbaru mak dara ini iaitu SEGMEN JOM BIKIN FILEM! nak menyertainya sila lihat di bawah

1) Buat satu entry berrtajuk :
SEGMEN JOM BIKIN FILEM Bersama Mak Dara

2) Buat le poster filem anda . 
* Anda boleh edit poster filem yang sedia ada macam mak dara buat diatas 
dan hanya tukar kan aje tajuk atau masukkan gambar anda
*Edit gambar anda dan letakkan tajuk Filem rekaan anda contoh seperti dibawah
* Buat poster tulis tajuk Filem rekaan anda aje pon boleh
contoh seperti dibawah
 
3) Dah siap hantarkan link anda di kotak komen di bawah ini ye

 Tak sabar mak nak tengok tajuk tajuk filem anda tu semua hehe. Mak Dara akan promot poster dan blog anda di sebuah entry special nanti..apa tunggu lagi jom bikin filem!
p/s: jika anda edit dari filem filem sila kasi kredit pada penerbit filem tu ye

PESERTA SEGMEN
1)http://www.khairilmazri.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
2)http://blognajwazulkefli.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
3)http://www.shahrulhairy.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
4)http://ordinaryzati.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
5) http://dewisyifaindehouse.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
6)http://joel-leslie.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
7)http://crystlirish.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
8)http://wadahberbicara.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html 
9)http://adzahaiqal.blogspot.com/2012/06/jom-bikin-filem.htm 
10)http://permataperjuangan.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
11)http://nakstorysket.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
12)http://www.mialiana.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
13)http://nyteamlife.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
14)http://idazaidi.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
15)http://nukilangadiskampung.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html 
16)http://wwwpermatabiru2010.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html
17) http://topimagine.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-bikin-filem-bersama-mak-dara.html

wahhh tak sangka ramai yg sudi join segmem mak ini.. oleh itu mak rasa mak nak panjangkan tarik tutupnya kepada 15hb jun pukul 12 malam ;)

Mak Dara Jadi Samseng, Hantu, Dalam Botol & Perasan Jadi Lisa Surihani

Haaa jaga jaga cik salmah... Angin meroyan Mak Dara dah sampaiii hehehe

(Picture Edit from Poster Filem Mael Lambong hak milik terbitan Excellent Pictures Sdn Bhd)

(Picture Edit from Poster Filem Hantu Kak Limah Balik Rumah
hak milik terbitan Tayangan Unggul Sdn Bhd)
 
 (Picture Edit from Poster Filem Anu Dalam Botol hak milik terbitan Raja Azmi Raja Sulaiman)

(Picture Edit from Poster Filem Papa I Love You hak milik terbitan MIG Pictures Sdn Bhd)

Inilah akibatnya bila idea nak menulis skrip dah kering.. Mak Dara Jadi Samseng, jadi Hantu, Dalam Botol dan  Perasan Jadi Lisa Surihani...... hahahaha adesssssssss....