Thursday, June 14, 2012

Bila Blogger Jadi Producer Filem.. #Part 1

Blogger antara orang yang kreatif dalam bidang penulisan.. Kreatif dari segi penyampaian dari segi startegi untuk menarik minat pembaca . Cuba bayangkan jika blogger menjadi Producer Filem... Perghhhhh.. memang gempak! Mak Dara cuba mencungkil bakat bakat teman blogger mak dalam satu segmen yang Mak buat beberapa hari lepas iaitu segmen SEGMEN JOM BIKIN FILEM Bersama Mak Dara 


Syukur alhamdullilah sambutan yang mak dara terima amat mengujakan.. Memang berbakat betul mereka bila Mak minta para peserta untuk menunjukkan daya kreatif mereka untuk membuat poster filem mereka sendiri.. Banyak nama nama Filem rekaan mereka dan juga hasil editing poster yang hebat telah ditunjukkan oleh mereka nak tengok.. jomm...

Sebuah Filem oleh Mazri Khairil Mazri CUTI CUTI CINTUN

Sebuah Filem oleh Candy Blossom berjudul AWEK AWEKKU SAMSENG


Ini adalah antara sebahagian peserta yang menyertai segmen Mak Dara.. Nantikan PART 2 di mana Mak Dara akan revealkan lagi peserta selebihnya yang menyertai segmen Mak Dara ini ye.. Pada yang sudi nak join tu boleh lagi join. Traikh tutup adalah pada tengah malam 15hb Jun 2012.. Klik di SINI untuk join ye..

Pada yang telah menyertai segmen mak ini mak ucapkan ribuan terima kasih anda semua memang kreatif, sporting dan terhebatttt lah =)


Sehari Bersama Mia Liana

Mia.. Mak Dara... bergabung meletops ahh hehe

Semalam Mia Liana datang ke Kuala Lumpur untuk menghadiri mesyauaratnya di Sentul dan Mia bermalam di rumah Mak Dara . Mak memang selalu nantikan kedatangan teman karib Mak ni ke KL..Kalau mak tahu aje Mia bakal jejakkan kaki ke KL teruslah pasang niat nak kidnapnya datang rumah hehe.. 

Setibanya di rumah apa lagi acara pot pet pot pet pun berlangsung lah dari topik berkenaan blog hinggalah ke topik keluarga.. Dalam dok rancak bersembang tu sempat  pulak si Mia ni join segmen Mak iaitu SEGMEN JOM BIKIN FILEM Bersama Mak Dara Di pertengahan dan dalam kerancakkan sesi pot pet pot pet kami itu Mia perlu hadiri ke sebuah meeting bersama sponsor hebat iaitu Artic Ice satu jenama hebat yang telah banyak menyokong Mia dlam sebuah contest yang baru sahaja berakhir baru baru ini.. Perghh memang bertuah Mia mempunyai penaja yang begitu hebat dan supportive begini kan..

Selesai aje meeting Mia dengan pihak penaja Mak terus bawa Mia keluar minum minum dan di sana acara pot pet kami diteruskan sehingga pukul satu pagi lebih . Kemudian kami pulang semula ke rumah Mak.. Jika anda rasa acara pot pet kami berakhir di situ sangkaan anda salah belaka kerana kami terus menyambung acara kami hingga ke pukul 3 pagi lebih hahaha..Memang itu lah jadi tiap kali Mia ke rumah mak pasti adaaa saja perkara yang nak dibualkan..

Pada pukul 7 pagi tadi somi mak telah menghantar Mia ke stesen LRT di mana Mia akan ke KL seterusnya di jemput oleh drivernya untuk ke tempat mesyuaratnya di Sentul kejap lagi.. The bestttt partnya setiap kali Mia ke sini pasti kami terlupa nak snap snap gambar bersama hahaha ni mungkin disebabkan kami sibuk asyik bersembang aje hahaha.. Takpe next time mia ke sini lagi kita snap snap gambar bebanyak k..

To Mia all the best untuk meeting sebentar nanti and have a safe jorney back to Johor.. Hope to see you again sooooooooonnn... ;)