Thursday, June 21, 2012

Sehari Bersama Makeup Artis Selebriti Epie Temerloh

Epie Temerloh adalah satu nama besar dalam bidang tatarias di dalam dunia seni tanah air.. Kebanyakkan artis artis popular tak kira pelakon mahupun penyanyi telah mendapat sentuhan makeup oleh Epie antaranya Rozita Che Wan, Ramlah Ram, Fasha Sanda, Maya Karim dan ramaiiiii lagi semuanya yang top top gitu tau..

Tak lama dulu Mak Dara dan band mak dara iaitu D`ADZA telah mendapat sentuhan makeup Epie untuk cover album kami.. Tapi itu duluuu le hehe..

Hari ini adik mak dara di makeupkan lagi oleh Epie dalam satu photoshoot untuk sebuah jenama tudung yg bakal dilancarkan tak lama lagi..

sekarang mak dara di rumah epie bersama adik mak si tuty untuk sesi fotografi ni... sktg maaih sedang dimakeupkan.. nanti mak dara update tentanh photoshoot itu kelak.. tungguuuuu hehe

Published with Blogger-droid v2.0.6

KARIPAP LORI Mengatasi Kehebatan Burger Bakar ?

Tak lama dahulu demam burger bakar memang menjadi jadi fenomenanya kan.. sampai ada yang sanggup beratur berjam jam bagi membeli burger bakar itu.. Mak Dara pun antara yang terkena demam burger bakar itu namun mak dara tak berkesampaian untuk membelinya kerana tidak bertahan kaki dan lutut untuk berdiri menanti selama itu.. Namun kini difahamkan bahawa ada satu lagi fenomena yang telahpun mengatasi kehebatan burger bakar iaitu KARIPAP LORI! perghhhhh macam tak percaya aje apabila mendengar bahawa ramai pelanggan yang beratur panjanggggg semata mata untuk membeli KARIPAP LORI yang dijual di sebuah kedai di cyberjaya. Namun itulah yang berlaku di mana teman Mak Dara sendiri telah ke sana dan terpaksa beratur panjang untuk membeli KARIPAP LORI itu..

Mesti anda tertanya tanya apakah KARIPAP LORI itu.. Mak pun mulanya ingat lori yang menjual karipap namun sebenarnya karipap itu dijual di sebuah kedai dan nama kedai itu KARIPAP LORI.. Dengar khabar resepi karipap itu diperolehi turun temurun oleh keluarga pemilik kedai itu.. Perghh patutlah hebattt kannn...


Mak Dara ni jenis yang pantang dengar makanan yang sedap sedap kompom mak akan terjah walaupun jauh.. Jadi beberapa hari lepas mak ada mesyuarat di Ibu Pejabat SPRM mengenai sebuah drama yang berkisarkan pegawai SPRM alang alang berada di Putrajaya on the way mak nak pulang tu Mak singgah le ke kedai Karipap Lori namun kedai pada waktu itu baru saja di buka dan orang pun belum banyak lagi yang datang.. Cantekkk lee tak payah beratur panjang panjang hehe.. Apa lagi terus mak mencuba KARIPAP LORI yang famous amos itu..

 
Man Maharajalawak pun antara pelanggan Karipap Lori ni tauuu ;)

Apa yang Mak Dara boleh katakan tentang KARIPAP LORI ini.. memangggggggg sedapppppp sebijik pun dah boleh kenyang bila dimakan.. memang melatopsss..Apa lagi kalau anda berada di kawasan Cyberjaya jangan lupa untuk ke kedai ini di 49A, Neocyber, Cyberjaya,, 63000 atau nak tahu lebih lanjut tentang Karipap Lori ini boleh le ke page fb nya @ https://www.facebook.com/karipapLori . Selamat menjamu seleraaaaaa ;)



Levi's Anjurkan Award Khas Untuk Para Blogger


As salam duhai teman.. Pernah dengar jenama Levi's?  ate kompom le semua pun pernah kan.. Rasanya rakyat satu malaya setiap mereka pasti dalam semumur hidup pernah pakai sekali seluar jeans jenama levi's kan.. Kalau tak pernah tu pun kena juga baca entry mak ni sampai habis hahaha paksaaaaa nampak mak dara pepagi buta ni kan.. jangan marah mak gurau aje ye.. Haaa cube dengor ape Mak Dara nak khabor kan ni.. ate nape cakap perak pula mak dara pepagi bute ni hahaha... Alkisahnya... LEVIS'S telah anjurkan satu contest Award khas untuk Para Blogger yang dipanggil... drum roll please...

levis


Nak dijadikan cerita anak saudara Mak Dara iaitu Elia si JEJARI RUNCING  telah dijemput oleh majalah EH! untuk join contest ni. 

PERINGATAN: Gambar yang telah di submit oleh Elia ni sememangnya gambar yang lama sebelum "penghijrahan" nya lagi. Mak Dara difahamkan bahawa Elia tak sempat nak edit apa sebab dah memang kelam kabut masa tu. hope anda faham la ye. Harap anda sudilah undi Elia setiap hari untuk tempoh masa 9 hari ni ye 

Cara VOTING adalah:

~Mula mula Klik LINK ni


~Lepas tu klik VOTE kat gambar Elia seperti di bawah ni


~lepas tu anda scroll down dan klik lagi butang VOTE


~Sebelum vote kena register dulu yang mana belum pernah register lagi
(buat sekali je lepas dah register lain kali nak vote just login je)


~lepas dh register dia akan hantarkan email link ke your email then anda klik je kat link tu dan akan membawa kepada voters login form mcm kat bawah ni


~lepas tu setiap kali anda nak vote just login je. mudah kan?

Mari pakat pakat ajak sedara mara sepupu sepapat adik abang kakak jiran scandal anda semua VOTE elia untuk contest ni. VOTE SETIAP HARI TAU!(9 hari je lagi) sampai 28 JUNE...pweaseeee.. (sambil muncungkan bibir dan kembungkan pipi kasi nampak kiut sikit hehehe)


Aiseymen banyak kali mak cuba tapi tak jadi .. maka mak hantorkan wakil ajelah ye .. ni anak mak si isabella tolong muncungkan mulut dan kembongkan pipi bagi pihak maknye yang kurang kiut ini hahahaha

* Pengundi yang bertuah bakal memenangi baucer Levi's bernilai RM300 wooo! Mana tahu anda adalah salah seorang dari pengundi bertuah itu kan.. Tuah ayam nampak di kaki.. Tuah manusia nampak di.. seluar levis nye hehe

P/S: Kepada Ya.. Aunty dah pun kerahkan bala tentera aunty siapa lagi kalau bukan si Eqal untuk vote semua akaun akaun adik beradik, tok, wan, makcik makcik yang lain untuk vote Ya.. All the best ye ;)