Wednesday, June 27, 2012

Man Pos Masuk Kampung


Waduhhhh sebuah drama komedi hasil skrip somi mak dara, Martias Ali yang bertajuk  Man Pos Masuk Kampung kini sedang ditayangkan di ASTRO WARNA pada tika dan saat ini.. Baru je mula dalam sepuluh minit gitew.. Drama ini dilakonkan oleh Man Maharajalawak , Serina Redzuawan, Yatt Hamzah dan ramai lagi..

Teringat kenangan Mak Dara dan band D'ADZA yang dulu sama sama shooting drama ni untuk lagu tema drama ni hehe.. tapi time tu mak belum "berhijrah" lagi huhuhu

 dari kiri Mak Dara(belum berhijrah) Adza Yanie, Man, Adza tuty & Adza Rina

Mak Dara dan Serina di rumah Mak Dara minggu lepas ;)

Kalau free free tu tonton lah ye..

Demam Instagram

Kejap kejap klik klik klik.. kejap kejap snap snap snap.. Nak makan snap gambar makanan.. Nak minum ambil gambar gelas minuman.. nak jalan jalan ambik gambar shoping mall waduhhh memang dah demam Instagram benor mak dara sekarang hehehe.. 


"Instagram" ni khas untuk pengguna Apple products or smart phone.. Dia khas untuk kongsi gambar.. Tapi memang best sangat sangat! Meh Mak Dara share sikit gambor gambor instagram Mak Dara ye hehe..




 mug peberet hadiah dr bff mak dara ;)





Haaaa macam macam gambor kan yang mak ambik dan gunakan instagram ni dari gambar muka sendiri, gambar family, ke makanan sampai le kasut hehehe boleh naik meroyan bila melayan instagram ni hehe.. Kalau nak tengok gambar meroyan mak yang lain boleh le ke laman instagram mak ye just search adzairdawati ok..


Anda ada instagram? letak le link di komen box di bawah ni boleh le mak search anda dan terjah nengok gambor instagram anda pulak ;)


BLOGGER PILIHAN MAK DARA HARI INI

Assalam duhai teman.. 
Rasanya agak lama juga kan Mak Dara tak buat entry ""BLOGGER PILIHAN MAK DARA HARI INI" di mana setiap hari Mak Dara akan memilih seorang blogger atau lebih dan higlightkan dan promotekan di satu entry istimewa. Blogger pilihan Mak Dara boleh terdiri dari blogger blogger baru.. blogger blogger lama, follower mak dara, pengomen blog Mak Dara.. Blogger yang menyentuh hati mak dara dengan komen komennya yang sungguh touching.. blogger yang ada membuat entry istimewa untuk Mak Dara dan macam macam lagi kriteria boleh membuatkan Mak Dara memilih mereka untuk menjadi BLOGGER PILIHAN MAK DARA HARI INI.. 


Pada hari ini Mak Dara telah memilih adik SUE dan blognya SUE LOVELY HAND sebagai BLOGGER PILIHAN MAK DARA HARI INI.. 



Adik Sue ni memang sanagt sweet apabila membuat entry mengenai segmen yang Mak Dara adakan beberapa hari lepas iaitu segmen Ini Link Saya.. Sila Promote! sedangkan mak tak minta pun peserta buat sebarang entry, follow blog mak atau apa apa pun cuma yang perlu letakkan aje url di kotak komen dan mak akan promote blog para peserta .. So bila Sue buat entry terasa terharu dan mak rasa amat dihargai sekali hehe


Terima kasih ye dik kerana sudi buat entry istimewa untuk Mak Dara di blog Sue itu ya.. Sweet sangatttt ;) Ok jom terjah ramai ramai ke blog Sue @ http://suelovelyhand.blogspot.com/ jommmm!!! 
Hmmm siapa bakal mak pilih untuk jadi BLOGGER PILIHAN MAK DARA esok ye.. mungkin juga anda.. insyaallah tungguuuuuuuuu