Thursday, June 28, 2012

Saya Seorang Silent Reader.. Tapi Saya Suka Baca Blog Awak

Pasti ramai yang pernah dan selalu menjadi silent reader di beberapa blog yang anda selalu lawati. Mak Dara salah seorang daripada kumpulan itu. Kenapa jadi silent reader? Banyak faktor boleh menjadikan seseorang itu hanya datang dan baca entry entry di sesuatu blog namun tidak meninggalkan sebarang komen atau jejak.. 

Antaranya kadang kadang tiada idea untuk meninggalkan komen.. Kadang kadang isu yang ditulis di entry itu yang kita kurang faham. Ada juga kes dimana malas untuk tulis verification words, ada yang rasa segan dan kerdil untuk tinggalkan komen di blog blogger otai haa macam macam faktor menyumbang seseorang blogger untuk menjadi silent reader ni... Tapi itu tak bermakna kita tak pergi melawat ke blog blog yang lain betul tak .. Maka hari ni entry ini khas untuk para blogger yang sering menjadi SILENT READER.. Jom sertai segmen ringkas Mak Dara ni jom...

1) Buat satu entry bertajuk :
Saya Seorang Silent Reader. Tapi Saya Suka Baca Blog Awak
2) Tepek header blog Mak Dara tu
3) listkan 5 blog yang sering anda kunjungi namun jarang tinggalkan komen/jejak
(silent reader di blog itu)
4) Dah selesai letakkan link url anda di komen di bawah
(tarikh tutupnya ialah 12 tengah malam 28hb Jun 2012)

Harap harap nanti ada yang baca entry kita kali ini tahu lah yang kita selalu skodeng ke blognya selama ini dan mungkin boleh mengeratkan lagi silaturahhim antara kita ya..



Senarai Peserta Segmen Ini
5)http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/2012/06/segmen-saya-seorang-silent-reader-tapi.html
6)http://putributterflypunyablog.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
7)http://emmaeema.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
8) http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
9)http://betakupu.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
10)http://msvelentine.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
11) http://watdehack9.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
12) http://ohgadisitu.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
13) http://www.anisempoi.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
14) http://lokmanramli.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
15) http://ceriteranurifa.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
16) http://etyhanafiah.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html
17) http://umikasum.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

Terima Kasih kerana sudi join segmen Mak Dara ini ya.. Nantikan entry istimewa dari Mak Dara esok pagi... tatatititutu hehehe


BLOGGER PILIHAN MAK DARA HARI INI

Assalam duhai teman.. 
Bersama lagi kita dalam slot BLOGGER PILIHAN MAK DARA HARI INI.. Blogger mana pula yang menjadi pilihan Mak Dara hari ini? Meh Mak Dara khabor kan dan marilah kita berkenalan dengan beliau ye.. Blogger pilihan Mak Dara hari ini ialah.. tadaaaaaa...


Mengenai Blogger BIAR HATI BERBICARA

GenderFemale
IndustryGovernment
Occupationsecretary
LocationPutrajaya, Malaysia
IntroductionMenulis bukan kerna nama
On Blogger          since October 2009 

Khabarnya pemilik blog  BIAR HATI BERBICARA kurang sihat sekarang.. Moh le kita ramai ramai melawat blog beliau dan sama sama doakan semoga beliau cepat sembuh ye. Klik di SINI untuk ke sana hehe.

P/S: Kepada adik semoga cepat sembuh ya.. Dan terima kasih atas entry adik yang sungguh sungguh sweet itu.. bertambah kemang semangkuk dua tiga mangkung mak dara jadinya tatkala membaca entry itu.. Mak Dara bukannya otai masih lagi baruuuu dalam dunia blog ni hehe tp tks for ur lovely words.. u make my day ;)