Friday, July 6, 2012

Terima Kasih Sunway Putra Hotel KL!


Beberapa hari yang lepas bagai nak luruh jantung mak dara tatkala mak membuka laman Twitter mak @ https://twitter.com/adzairdawati dan terbaca tweet ini...



"Regarding your blog post" Uwaaaaa nebessss mak tatkala membacanya.. Kepala otak mak terus berpikir.. Aiseymen apa yang aku tulis di blog mengenai hotel ni.. Adik mak yang ada bersama mak tatkala itu terus kata.. Haaaa entah entah dia nak hantar saman tak? Perghhhhhh lagilah getaq lutut tak hengat.. Kenapa pulak dia nak saman mak? Ada sesi kutuk mengutuk kah..

Mak pantas search.. Dan akhirnya mak terjumpa cuma dua aje entry yang berkaitan dengan hotel itu iaitu entry Worls Blogger & Social Media Awards 2012 dan entry Gambar Eksklusif majlis Perkahwinan Wartawan Melodi Saiful Azmi Jamsari & Dalina dalam kedua dua entry tu tak adalah pulak kata kata yang boleh membuatkan mak dara di saman. Somi mak yang dah terbiasa dengan sikap meroyan mak terus kata pada mak, cuba jangan fikir yang bukan bukan...balas le tweet tu kasi je email address then baru boleh tahu apa yang nak dihantarkan oleh pihak hotel tu kepada Mak.. Jadi mak pun hantar.. Tak lama lepas tu mak dapat reply dan berbunyi..



Ohhhhh rupa rupanya Hotel Sunway Putra KL ni ingin meminta keizinan dari mak untuk postkan entry Mak Dara mengenai entry  Gambar Eksklusif majlis Perkahwinan Wartawan Melodi Saiful Azmi Jamsari & Dalina  di laman facebook, twitter, linked dan lain lain lagi... Fuhhhh mak tarik nafas lega.. Rasa macam nak seligi je adik mak yang mention bab bab saman ni hahahahaha... Jadi mak pun reply lah dan memberi keizinan untuk pihak Hotel Sunway Putra untuk menggunakan entry mak itu untuk tujuan promosi pakej perkahwinan hotel mereka.. Fuhhhhhh rasa bangga woooooooo... Firts time satu nama yang besarrrrr seperti HOTEL SUNWAY PUTRA KL memandang jugak akan blog picisan mak ini.. Rasa nak nagis pon ada ni... Dan seperti yang telah dijanjikan... tadaaaaaaa


Pihak HOTEL SUNWAY PUTRA KL telah pun promotekan entry mak dara di fanpage facebook mereka!! waduhhhh tiba tiba rasa macam ada dalam iklan beserta dialognya "terasa diriku begitu berharga" hehehe.... 

Terima Kasih Sunway Putra Hotel KL! U guys are the best!!!!!!!!!

Terharu Mak Dara Dengan Blogger Ini..

Sehari sangkak jugak Mak Dara asyik tersedak sedak semalam.. Rupa rupanya ada yang tengah sobut nama Mak. Siapakah orang itu? Tak lain dan tak bukan blogger EN ZAHARIN. Dalam entry ini Mak Dara antara 4 blogger yang bertuah yang dipilih oleh En Zaharin dan di masukkan dalam sebuah entrynya yang sangat sangat special bagi Mak Dara.. Waduhhhhh sungguh terharuuuu mak dibuatnya.. Siap ada header blog mak di dalam entry itu.. Jap mak kasi kidnap pic dari blog En Zaharin ye hehe..



waduhhhhh tankiu adik Zaharin.. terharu benar mak dengan entry yang sungguhhhh sweet ni.. terkombang pon ado ni ha hehehehe.. really appreciate it.. Tapi kenapo tak khobar kan kepada mak tentang entry special ni nasib baik mak hari hari terjah ke blog adik nasu\ib baik tak terlopeh pandang hahaha.. btw tq tau sebab selalu je malawat mak kat blog picisan mak ni ye.. tankiuuuuuuu..  Apa yang diceritakan oleh En Zaharin tentang mak dara? Haaa semuanya boleh dibaca di entry beliau "AKU JATUH HATI LAGI" 


p/s: kalau ada yang tulis pasal mak bagitau ye boleh le kita berbalas entry..erk ada ke lagi yg sudi nak buat entry pasal orang meroyan macam mak ni hahahaha mode perasannnnnnnn jap kekekee

Pukul Dua Pagi..

Haaa sekarang tepat pukul 2 pagi.. Pastinya semua rakan rakan mak sedang nyenyak tidur dibuai mimpi kan.. Namun mak pada saat dan ketika ini baru saja habis meeting bersama penerbit dan krew penerbitan rancangan PERJALANAN HIJRAHKU..


haa seperti gambar di atas mak meeting bersama pengarah iaitu Abang Abby Saiful.. Dan disebelah kanan itu ialah serina anak chef wan (berbaju merah) yang sedang bincang bersama production manager.. Serina menjadi penerbit serta merangkap host bagi rancangan ni.. Mak dara di mana? Haaa yg tangan besor gedabak depan tu adalah tangan mak dara almaklumlah adik mak yg tolong snapkan gambor ni.. Jadi apa yang dia snap terpaksa lah mak redha je lah walau takde wajah ku disitu hahaha Ok lah dari takde langsung haha.. Selain dari mereka yang turut berada bersama mesyuarat tu ialah adik mak dara Adza Emie dan somi mak yang akan sama sama menulis skrip ini bersama mak. Dan tidak ketinggalan Abang Yusof Kelana yang juga merupakan penerbit bersama Serina.. Tapi gambornye tak nampak di sini ye hehehe

Rancangan ini akan mula shooting pada 12hb Julai hingga 19 Julai depan dan akan ditayang pada bulan puasa ini di TV AL HIJRAH.. Makanya mak harus siapkan menulis skrip 13 episod dalam masa 2-3 hari ni lah.. Perghhh mau meroyan mak ni karang haha.. Apa apapun syukur ini rezeki anak anam..

Jadi nantikan rancangan PERJALANAN HIJRAHKU yang akan ditayangkan tak lama lagi ye...
Published with Blogger-droid v2.0.6