Tuesday, August 7, 2012

Shiela Amzah Kini Bertudung

Sebentar tadi Mak Dara baru saja terbaca di page MEDIA HIBURAN tentang penghijrahan oleh penyanyi yang tak asing lagi iaitu Shiela Amzah.. Syukur alhamdullilah makin ramai artis artis kini telah berhijrah.. Pihak MEDIA HIBURAN juga ada memuatkan gambar Shiela dengan imej terbarunya itu.. Nak tengok kejap ye..

shila
Sheila bertudung pic oleh MH

Waduhhhhhhhhhhhh manis sekali menatap gambar Shiela bertudung ni kan.. Semoga berterusan sampai bila bila insyaallah . Semoga penghijrahan Shiela ini dapat membuatkan rakan rakan artis yang lain mencotohinya :)


Jom Mengecat Rumah!

Assalammualaikum duhai teman.. Haaaa baru baru ni mak dah kasi makeover blog mak ni kan ate takkan blog aje yang mak nak makeover kan kan rumah pun nak le jugak dimakeoverkan. Oleh yang demikian mak bawak le seluruh keluarga mak ke kedai cat di belakang Giant Melawati tu dan masing masing pilih warna apa yang sesuai untuk di cat di ruang tamu rumah mak dara.. Dan akhirnya somi mak menang dengan warna pilihannya iaitu warna JAZZ GREY ala ala kelabu . Pikir pikir balik wah warna pilihan somi mak ni sebijik macam warna blog mak ni.. Memang citarasa kita ni sama lah wahai cik abang ku hehe..

sesi pemilihan warna

setelah warna di pilih si amoi 
masukkan nombor kod di komputer

warna pun di campur oleh mesin tu 
kaler grey tepi tu lah pilihan mak hehe

Memang rambang mata memilih cat dinding oleh Jotun ni ada beratus kaler sebab semua warna itu kan dicampur di sebuah mesin khas untuk mendapatkan warna yang kita mahukan dah tu harga dia boleh tahan jugak satu liter RM34.. Tapi memang berbaloi baloilah.. Bagaimana kah rupanya ruang tamu rumah mak nanti... Nanti mak kasi update yer hehehe