Monday, August 13, 2012

Mahu SURPRISE Dari Mak Dara?

Haaa hari ni mak agak free.. Hari ni mak bercuti dari tulis skrip makanya mak nak spent masa mak bersama dengan semua pembaca dan follower mak dara..Angin meroyan mak dara dah masuk kategori "meroyan kreatif"  maka hari ni mak dara nak buat......

ayat dibawah hendaklah dibaca dalam tonasi dan nada seperti....

SURPRISEEEEEE!! 
Haaa apakah SURPRISE yang bakal mak dara buat? Oh tak boleh le baritahu dulu karang tak surprise le namanya kan.. Tapi kalau anda nak dapatkan "surprise" dari mak dara senang aje.. sila ikut cara di bawah..

1) Buat satu entry bertajuk : "Saya Mahu SURPRISE Dari Mak Dara" dan tepekkan header mak dara tu ye
2) uploadkan sekeping gambar anda solo
3) tinggalkan link anda di komen box di bawah
4) Tarikh tutup sampai pukul 3:30 petang hari ni

Itu saja!!!!! Lepas tu tunggu sahaja SURPRISE mak dara untuk setiap anda yang menyertai.. Mak janji bahawa anda pasti akan suka dengan SURPRISE mak dara ini.. Tak caya join le dulu baru tahu hehehe


Setahun Sudah Penghijrahan Ku.. Syukur Alhamdullilah

Dengan kedatangan Ramadhan pada tahun ini maka genaplah setahun "penghijrahan" mak dara syukur alhamdullilah siapa sangka dari hanya ingin mengenakan tudung untuk majlis berbuka puasa bersama keluarga Mak Dara di CROSSROADS Concord Hotel Shah Alam akhirnya terus membuatkan mak dara terbuka hati untuk berhijrah.. Masih teringat lagi saat saat itu...

pic Ramadhan yang lalu 13 ogos 2011


Mak Dara bersama Ibu, adik, anak2 & Anak buah


Kelakor jugak bila ingat masa nak kenakan tudung hitam tu.. Siap bukak tutorial di youtube lagi.. Tapi part yang bestnya takde langsung rasa tak selesa sepanjang majlis berbuka puasa tu.. Mak pening jugak kalau lilitan tudung mak tu terbuka k,e mana nak cari youtube nak pasang balik kan hehe tapi syukur semuanya berjalan dengn lancar sekali.  Sebaik sahaja habis majlis itu mak dara kembali seperti biasa. Namun setiap kali mak dara ingin melangkah kaki keluar dari rumah namun terasa berat.. seakan ada sesuatu yang tak kena dengan penampilan mak dara itu. Memang mak dara tak tahu macam mana nak terangkan perasaan mak setiap kali perasaan itu datang.. Mak berdoa pada tuhan untuk terangkan hati mak untuk memahami apa yang tersirat dalam kegelisahan mak dara tu akhirnya semuanya terjawap. Tak dapat mak terangkan bagaimana mak mendapat jawapannya namun semua kegelisahan mak dara itu hilang sebaik sahaja mak melangkah keluar rumah dengan mengenakan hijab.. Syukur alhamdullilah kepada Allah swt atas segala galanya. Akhirnya pejam celik pejam celik kini genap setahun penghijrahanku moga ia kekal selama lamanya...amin.