Thursday, September 6, 2012

DIY bersama Mak Dara - Pasu Bunga

Bosan dengan pasu bunga di rumah anda ? Jangan dibeli dan diganti dulu cik Bedah Cik Kiah.. Jangan membazir duit apa kata kita makeover saja pasu bunga tu kasi cun sikit.. Haaa sebijik macam dialog iklan kan hehe tp itulah projek DIY mak dara yang terbaru hari ni.. Mari tengok mak dara make over kan pasu bunga mak dara dan bakal diberikan nafas baru..

Pasu yang dah bertahun di atas coffee table mak dara

keluarkan semua bunga dahulu

sapu dan lap semua habuk habuk dahulu

spray pasu itu dengan warna pilihan anda

DAN HASILNYA!!!!! TADAAAAAAAA



Dan itu lah hasilnya.. Walaupun senang aje DIY Mak Dara ini tapi dapat memberi impak kepada susun atur aksesori di ruang tamu rumah mak dara kini.. Sekarang barulah pasu mak dara itu bersesuaian dengan tema baru rumah mak dara iaitu warna kelabu/silver dan putih hehehe... Tersenyum lebar somi mak tengok banyak barang barang di rumah yang telah mak dara make over kan tanpa keluarkan duit yang banyak hehehe