Monday, September 17, 2012

HONG KONG Getaway

Assalam duhai teman.. Syukur alhamdullilah Mak Dara dah selamat tiba kerumah 16hb Sept pada pukul 2:30 pagi semalam setelah 3 hari berada di Hong Kong.. Terima kasih le kerana ada yang masih sudi jalan jalan ke blog mak dara ni selama mak tiada lebih lebih lagi yang tolong tengok tengokkan blog mak ni dari berhabuk dan bersawang hehe.. Terima kasih juga kerana sudi membaca entry entry autopublished mak selama mak di sana.. Tapi memang lain bebenor feelnye bila tulis entry autopublish dengan tulis dan publish secara live ni.. Rasanya tulis dan publish secara live lagi dekat dengan pembaca hehe.. Kalau autopublish kepala asyik ingat ada ke yang dah baca entry aku tu.. apa reaksi diorang.. ada tak yang nak komen kan kan.. Ok meroyan dah datang al maklumlah dah lama tak tulis punyalah panjang mukadimah mak kali ini.. Rasanya cukup lah berceloteh let's the gambor tell you the story mory ye.. Moh le mak upload gambor mak di Hong Kong.. Tapi kalau nak upload sepanjang perjalanan 3 hari ke sana mau muntah pink korang baca makanya mak buat part by part le.. Hari ni moh mak cerita part nak ke Hong Kong dulu.. perjalanannya hinggalah sampai ke hotel yang mak menginap...

bermula lah cerita 15 tahun ulang tahun perkahwinan pada 12hb sept

husband mak hadiahkan tiket honeymoon ke Hong Kong ngeee ;)

otw ke airport cermin kereta pecah dek mamat potong rumput :(

ata flight muka teruja tak hengat hehe

bersama somi mak dara sebelum takeoff

makan timeeee

somi mak sempat tulis skrip dramanya yg bertajuk 
WA AI NI BATU FERINGGI atas flight hehe

flight ke hong kong mengambil masa hampir 4 jam

belum sampai dah letih hahahah

yeayyy sampai di Hong Kong airport

seperti biasalah cari map duluuuu hehehe

naik bas dr airport utk ke Hotel Imperial @ Nathan Road

plg best semua bas di Hong Kong ada wifi tenet
sempat tgk map sambil update status kat fb hehe

almost 45 minit naik bas akhirnya sampaiii

depan Hotel Imperial

selesai Checked in keluar cari makan


pening jugak nak cari makanan halal tp beli roti siap2 incase kalau tak jumpa haha

Haaaa gitulah ceritanya mak dara dari rumah, naik flight, turun flight, naik bas dan akhirnya tiba juga ke destinasi.. Nanti nanti mak update tentang tempat tempat menarik yang ada di Hong Kong.. Mana lah tau ada yang nak ke sana kan boleh jugak tau macam mana keadaan Hong Kong tu kan.. hehehe