Tuesday, September 25, 2012

MAK DARA SILA SAMPAIKAN UCAPAN SAYA

Assalam duhai teman.. 
Pernah dengat "SAMPAIKAN UCAPAN" ala selalunya orang sampaikan ucapan melalui radio dan minta DJ bacakan kepada teman atau yang tersayang.. Tapi yang selalu sampaikan ucapan ialah pada rancangan TV sempena hari raya. Bila uols hantar kad ucapan dan pengacara akan bacakan ucapan anda.. Kali ni Mak Dara pulak yang nak sampaikan ucapan dalam segmen MAK DARA SILA SAMPAIKAN UCAPAN SAYA dalam bentuk lebih kurang seperti dibawah....


Haaa itu contoh aje.. Ini ucapan yang mak dara buat untuk somi mak sempena ulangtahun perkahwinan kami yang ke 15 tahun dua minggu lepas. Anda juga boleh sampaikan apa jua ucapan anda dan kepada siapa juga yang anda mahu contohnya ucapan kirim salam ke, ucapan untuk rakan sekolah ke rakan fb ke rakan blogger ke..ucapan suruh follow blog ke.. join segmen atau contest anjuran anda ke, ucapan selamat hari jadi ke, anniversary ke.. ucapan "will you marry me ke" hahaha ado ko.. apa sajalah ucapan insyaallah akan mak dara cuba sampaikan . Berminat ? sila tengok syarat di bawah..

1) Buat satu entry "MAK DARA SILA SAMPAIKAN UCAPAN SAYA" dan linkkan ke entry ini
2) Letakkan header blog Mak Dara
3) tulis 6 ayat ucapan anda itu
4) Dah selesai tinggalkan link di blog Mak Dara ini.

Senang aje kan.. tulis 6 ayat supaya mak dara dapat sampaikan dalam white board tu nanti.. Ayat janganlah pulak panjang panjang sampai tak cukup board ye.. ala ala just nice macam contoh ayat ayat mak di atas tu cukuplah.. Tapi ucapan ini hanya kepada 3 orang yang bertuah aje kerana mak akan gunakan random.org untuk memilih ucapan yang bertuah..    jadiiiii join le yer...

tarikh tutup 9 malam esok 26hb Sep 2012
(insyaallah mak akan panjangkan tarikh kalau rajin hehe)

SENARAI PESERTA SEGMEN INI
18)http://mylittleadriana.blogspot.com/2012/09/mak-dara-sila-sampaikan-ucapan-saya.html

Cinta Ku Di Gunung Kinabalu


Wahh tajuk entry Mak dara kali ni dah macam boleh dijadikan tajuk drama dah kan.. Yup cinta hati mak dara iaitu somi mak Martias Ali kini sedang mendaki di Gunung Kinabalu..  Somi mak mendaki bersama seorang teman baik kami iaitu Abang Muhi.. Waduh waduh besttnya nengok gambar somi mak dan juga Abang Muhi yang telah pun mulakan pendakiannya tu pagi tadi.. Moh Mak Dara sharekan gambar yang mereka ambik tu ye..

Photo: Here I come 
somi mak dara baru tiba di kaki gunung kinabalu
Abang Muhi di depan tempat pendaftaran


keadaan pendakian untuk ke puncak Gunung Kinabalu
Fuhhhh cantekkkkkk sangatkan permandangan semasa nak mendaki ke puncak Gunung Kinabalu tu.. Yang bestnya atas gunung pun boleh upload pic ke fb lagi tu hebat hebat hehehe... Mak Dara baru saja menelifon somi mak tadi walaupun kadang kadang ada line kadang kadang tak boleh dapat tapi somi mak kata keadaan cuaca di sana baik. Terdengar suaranya yang tercungap cungap tu buatkan mak dara rasa sangat risau tapi dari suara tu juga mak dara dapat dengar bertapa bersemangatnya somi mak dan abang muhi yang mahu menakluki pendakian gunung kinabalu itu.. Insyaallah dengan izinNya akan tertunai impian mereka Insyaallah...